keskiviikko 4. toukokuuta 2016

RAD FC vs Semafori 0-2 (0-1) 4.5.2016


Pubiliigakausi 2016 käynnistyi mitä upeimmassa kelissä auringon paistaessa Räimän dyynillä.  Valitettavasti uutiset kauden alkuun olivat surulliset: Turun jalkapallon pubiliiga on kokenut valtavan menetyksen, sillä talven aikana legendaarinen tuomari "Merimies" Leirisola oli menehtynyt. Jack-Colat hänen muistolleen, kyseessä oli hieno mies, joka työskenteli useita vuosia tuomiten pubiliigan otteluja. Turkulainen pubiliigayhteisö tulee kaipaamaan häntä. Myös muita menetyksiä oli tapahtunut: Yliopiston kupeessa sijaitseva Proffan Kellari lopettaa toimintansa ainakin Tepon toimesta. Tämän seurauksena Proffan pubiliigajoukkue on etsinyt ja löytänyt uuden kodin aivan mahtavasta baarista, paikallispanimo RadBrew:n Rad Barista. Tästä eteenpäin suutelemme maalituuletuksessa siis RadBarin logoa. Blogin osoitteesta sanottakoon, että sen piti olla joukkueen nimen mukainen radfc, mutta sitä ei saanut varattua, joten se on nyt valitettavasti radbarfc-alkuinen. Allekirjoittanut on syytön asialle; radfootballclub kuulosti vain liian pitkältä.

RAD FCn kokoonpanossa oli yhteensä neljä vaihtomiestä, viimeisimpänä vaihtomiehenä ja uutena vahvistuksena paikalle saapui Räimän kenttää reilut 10 vuotta sitten suvereenisti hallinnut Naantalin Vidic, Iso-Pasi, joka lienee vahvistus RADin miehistöön. Vanhojen naamareiden lisäksi uudeksi "Saignaukseksi" voidaan laskea Mikko "Klaani" Nieminen, joka palasi vuoden röpöttelytauolta tositoimiin. Allekirjoittanut toimi uutena vesipostina maalin edessä. Ottelu alkoi RAD FC:n osalta vahvalla painostuksella, keskikentän dynamo, Teijo, kontrolloi peliä. Vahvasta alusta huolimatta, alkuun tapahtui kaamea gämmi, pari-kolme pallonmenetystä ja Seman kärkipelaaja pääsi tykittämään kauhealla laukauksella sivulta tolpan kautta pallon verkon perukoille. Maalissa Toni oli voimaton moisen häränpotkun suhteen. Tämä lamautti hetkeksi RADin pelaajiston, mutta pikkuhiljaa painetta saatiin aikaiseksi, mutta tuloksetta. Semaforin oikea laitapakki osoittautui huikeaksi virtuoosiksi, joka oli lisäksi todella nopea. Lähinnä hänen kauttaan pallo saatiin toimitettua hallitusti Semaforin toimesta hyökkäyspuoliskolle. RADin puolustuslinja oli kuitenkin terästä ja pallot poimittiin itselle ja toimitettiin omille millimetrin tarkalla työskentelyllä. Erän loppupuolella pallo kimpoili Klaanille vasempaan laitaan, joka peippaili kaksi pakkia klassiselle kebap-kioskille ja yläpesä silmissä kiiluen pamautti hirvittävän kanuunan oikeaan yläkulmaan. Valitettavasti Seman mokke oli hereillä ja sai vaivoin ranteensa väliin. Erätauolle mentiin RADin 0-1 tappioasemassa ja reportteri korkkaa vielä oluen, jotta tarina saisi jatkoa; olisipa Buster-Junglea kotona.

Toinen puoliaika alkoi Super-Teijon ja Veikon nerokkaalla suunnitelmalla. Veikko potkaisi pallon Teijolle, joka lähti peippailemaan pallon kanssa ohi hölmistyneen Sema-linjan. Pari kertaa kiss-kiss, näppärä syöttö suoraan eteenpäin juosseelle Veikolle, joka oli kaikkien (ja ennen kaikkea itsensä) hämmästykseksi yksin läpi. Maali näytti Veikon silmissä valtavalta ja maalivahti piskuruiselta, ikään kuin Pelellä aikanaan. Vasemmassa alakulmassa oli vapaata verkkotilaa enemmän kuin neuvostoaikaisessa kalastuskolhoosissa. Toisaalta jalkojen käsittämätön hitaus ja tieto nopeasta vasemmasta laitapakista pakottivat nopeaan ratkaisuun: tulinen veto kohti vasempaa alakulmaa. Valitettavasti veto meni "munan" mitan (jokainen arpoo tähän oman senttilukemansa) verran ohitse tolpan, väärältä puolelta. Tulinen alku joka tapauksessa. Erä jatkuikin pitkälti RADin painostaessa, Seman saadessa vain pari puolittaista paikkaa. Peliä pelattiin kovaa, mutta varsin reilusti. Valitettavasti jossain vaiheessa Iso-Pasin takareisi kramppasi. Lisäksi iso-Ville meni yhteen tilanteeseen kovaa ja sai kovan tällin jalkaansa. Pahempi homma. Klaani onnistui kärjessä voittamaan useita pääpalloja. Erik pääsi kerran peippailemaan laidalta ja onnistui hyvässä vedossa kohti maalia, mutta tuloksetta. Ja taas kävi niin kuin usein sattuu painostuksen jälkeen. Sema sai vastahyökkäyksen ja onnistui upealla vedolla oikeasta laidasta menemään 2-0 johtoon. Toni maalissa oli jälleen voimaton. Tämän jälkeen alkoi armoton RADin paine maalille. Klaani pääsi kokeilemaan parikin kertaa peräkkäin maalivahtia. Ensimmäisen vedon mokke torjui ja sylki eteensä, mutta irtopallossa oli Klaani jälleen mukana ja sijoitti kauniisti kulmaan. Mokke teki kuitenkin joeyheartmaisen X-asennon ja torjui pallon päällään. Senkka nenästä, torjuttu laukaus, pieni tauko; hyvä Semalle. RAD jatkoi vahvaa painostusta, ja sai luotua muutaman maalipaikan, mm. Teijon toimesta. Valitettavasti loputulos ei olut suotuisa. RAD FC:n ensimmäinen ottelu päättyi katkeraan 0-2 tappioon.

Lisäksi mainittakoon, että ottelun tuomari puhalsi pelin varsin mallikaasti ja järjestelmällisesti. Hyvä suoritus tuomarilta. Semafori pelasi hyvin ja joukkueessa oli muuta erittäin taitava pelaaja, lisäksi vaihtomiesten määrä oli ylitsevuotavainen. Kuulimme myös tarinan, että kyseessä on vanha Gringon joukkue, joka myytiin Semaforille kahdella kaljalla. Semalla oli myös yleisöä mukana, osa oli jopa nauttinut teknillistä vettä (puhtaus-% 95). Yleisö jaksoi myös huudella. Henkilökohtaiseksi muistoksi jäi kommentti, jossa Seman kulman aikana seisoskelin vatsa pystyssä keskilinjalla Seman puolustajien takana. Yleisö muistutti puolustusta tästä pelotteesta, mutta muisti mainita, ettei kaveri vaikuta kovinkaan nopealta, jopa kymmenen metrin etumatka kuulemma ei riittäisi. No, eipä se kommentti ollut totuutta kummempaa. Hieno ja rehti matsi, respect Semalle.

Tämä kirjoitus on täysin subjektiivinen ja puolueellinen näkemys tapahtumista. Kaikkien RADin pelaajien nimet ei päässyt esiintymään siinä laajuudessa kuin olisi pitänyt johtuen kirjoittajan lyhyestä taustasta joukkueessa (pahoitteluni tästä, olisitte ansainneet palstatilaa). Toivottavasti tämä korjaantuu pian.

-Veikko

RAD FC: Teijo (kk), Klaani (k), Iso-Pasi (p), Proteesi-Pasi (L), Villinho, VeikkoV, Juuso, Erik (kk), Toni (mv), Nuutti, Kaihtelimo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti