torstai 19. toukokuuta 2016

FC Tower - RAD FC 0 - 3 (0 -1)

FC Tower - RAD FC 0 - 3 (0 -1)

 

Teijo (Iso-Ville), Laakso (Iso-Ville), Erik (Ville K)

Pelttarinkadun hornankattilassa pelattiin kansainvälisessä ympäristössä Turun Varissuolla Pubiliigan jännitysnäytelmä paikallisen tornin kupeessa sijaitsevan Tower FC:n ja RAD FC:n väillä. Ilma oli hieman kolea ja puolipilvinen, mutta silti vallan mainio tasokkaaseen urheilutapahtumaan. RAD FC oli saanut paikalle varsin kelvollisen määrän pelaajia, joista osa tosin valui paikalle Suomi-Tanska-trillerin jälkistudion päätyttyä. Toisen puoliajan jälkeen kokoonpano oli kutakuinkin seuraavanlainen (laittakaa korjaukset kommentteihin rohkeasti, niin korjataan, vielä on nimet hieman hakusessa): Sami (mv), Iso-Ville (Toppari), Juuso-Jesse-Nuutti-Erik (laitapakki) Toni-Klaani-Ville K-Aki (laitakoira) Laakso-Teijo (kk) Veikko-Sauli (vesiposti/kärki).

Ottelu alkoi RADin vahvalla painostuksella ja pallonhallinnalla. Muutaman yrityksen jälkeen saatin loistava veto kohti maalia, pallo osui tolppaan, josta Ville K kävi tuikkaamassa pallon maaliin. Upea tuuletus tukahdutettiin tuomarin paitsiovihellyksellä, joka voidaan vähintäänkin kyseenalaistaa. Ainoa edes teoriassa paitsiossa seissyt RAD oli Veikko, joka toimitti lähinnä sivustakatselijan virkaa ihaillen  kanssapelaajiensa urotekoja. Englanninkieliset toimittajat käyttävät tällaisesta pelaajasta muuten termiä "waste of space". Tuomari oli kuitenkin tiukka, osoitti Veikkoa sanoen "sinä et ollut paitsiossa, tämä oli (VilleK)". Omituinen tuomio, mutta ei auttanut kuin laittaa uutta putkeen. Peli jatkui RADin hallinnalla. Erik toi palloa välillä ronaldinhomaisesti hyökkäysalueelle. Jonkin verran yritettiin läpisyöttöpalloja, mutta ne eivät tuottaneet tulosta. Tuomarin työtä helpotti onneksi Towerin pelaajien avustavat huudot esimerkiksi pallon mennessä jonkin hornankattilan santaan hennosti piirtyneiden kolmen sivurajaviivan yli. Pelin luonne oli lyhyesti: RAD rakensi peliä keskeltä tai laidalta, tilanteen päättyessä lähinnä maalipotkuun tai purkuun. Towerin hyökkäykset olivat lähinnä räkäistyjä juoksupalloja tai purkupalloja, jotka Iso-Ville laitapakkien Juuson ja Jessen avustuksella hoiti majesteettisella varmuudella. Lisäksi maalissa Sami hoiti tonttinsa puhtaasti harvoissa tilanteissa, joissa joutui peliin puuttumaan. Erän puolivälin jälkeen Iso-Ville lähti katkon jälkeen tyypilliseen nousuun, löysi puolustuslinjasta raon ja syötti Super-Teijon yksin läpi. Teijo teki kliinisen viimeistelyn ja RADin ensimmäinen maali oli tosiasia! Upeaa peliä RADiltä. Erätauolle mentiin RADin johtaessa 0-1.

Erätauolla saatiin RADin rivit kuntoon ja vaihtoruletti selkeäksi. Tällä oli selkeä vaikutus peliin, sillä RAD otti entistä tukevamman otteen pelistä. Lisäksi otteet ajoittain kovenivat. Varsinkin Teijo oli sekä antavana että ottavana osapuolena pelin tiimellyksessä. Jossain vaiheessa Teijo tuli kovaa palloon (mutta rehdisti), josta Towerin pelaaja tulistui, nousi ylös ja pukkasi RAD-kapteenia. 300 millisekuntia mietittyään Teijo tajusi kaatua maahan tyylikkäämmin kuin Louis van Gaal konsanaan. Tuomari kaivoi keltaisen kortin esille pukkauksesta. Ehkä punkku olisi ollut paikallaan, mutta pelin henkeen suhteutettuna ok tuomio. RAD jatkoi pommitusta vasemmalta, keskeltä ja oikealta. Towerin hyökkäykset jäivät lähinnä toivotaan-toivotaan-räkäisyiksi kaukaa maalista, josta Towerin pelaajat antoivat omilleen syystäkin kritiikkiä. RAD sai painostuksen ansiosta kulmia ja ne saatiin vaarallisiksi, milloin ne annettiin lyhyenä, pitkänä tai laakana, aina löytyi RAD-sankari jatkamaan. Valitettavasti tuloksetta. Jossain vaihessa Towerin mainiosti pelannut maalivahti päätti ratkaista pelin. Torjunnan ja haltuunoton jälkeen hän heitti pallon itselleen, kuljetti eteenpäin ja ylivoimahyökkäyksen kiilto silmissään passitti pallon ennen puoltakenttää hyökkäysalueelle. RADin yliluuta teki upean katkon, nosti itsensä pallon kanssa eteenpäin ja heitti pallon Laaksolle, joka upeasti roikutti pallon maalivahdittomaan maaliin. Tässä vaiheessa alkoi Towerin kova taistelu jo hiipua ja selkärannan katkeaminen olla lähellä. Yritys oli kuitenkin hurja ja otteet kovenivat pallontavoittelutilanteissa. Taas kerran Teijo oli tukkanuottasilla keltaisen saanutta vastustajan kanssa, ja tämän tuloksena Towerille vihellettiin hyökkäysalueen vapaapotku. Tästä ei kaukoräkäisyä ja katkoa kummempaa kuitenkaan tullut. Hieman myöhemmin sama parivaljakko oli vauhdissa toisessa päässä: Teijo oli pääsemässä karkuun keltsu-Towerilta, joka päätti rapata jalat alta takaapäin, seurauksena toinen lappu ja ulosajo. Viimeistään tämän jälkeen peli oli taputeltu. Loppupuolella RAD sai vaparin hyökkäysalueelta. Veikko antoi kierteisen takatolpan tuntumaan Ville K:lle, joka tiputti upeasti päällä etutolpaste, josta Erik kävi sohimassa maalin. Ei ehkä kaunein viimeistely, mutta tehot ovat aina kauniita. Syöttäjiä kun katselee, niin on se hienoa, että RADissä on villejä pelaajia.

Ottelun loppu oli sitten kosmetiikkaa. RAD yritti kaunistella lukemia, mm. Toni pääsi läpi, muutaman paitsion jälkeen Saulikin pääsi kokeilemaan nokakkain mokken kanssa, mutta lopputulokseksi jäi 0-3. Vihdoinkin voitto ja tyylipuhtaalla suorituksella. Ottelu ansaitsee vielä pari lisämainintaa. Tuomaritoiminta oli jälleen erinomaista ja sillä oli selkeä linja. Ehkä vihellettiin joissain tilanteissa liian tiukasti, mutta tämä on ehdottomasti paras ratkaisu. Näin kaikki turhat koiruudet ja loukkaantumiset saadaan pois. Lisäksi Towerin kärjessä pelasi kauniimman sukupuolen edustaja, jolla pallo pysyi koukussa ja syötötkin lähtivät hyvin. Ei ihme, että naisten majun on pelannut arvoturnauksissa, ja miesten ei.

RADin Man of the Match on varsin helppo valinta. Iso-Ville hoiti topparin tontin sellaisella varmuudella, josta ManUn "Mike" Smallingkin olisi kateellinen. Lisäksi hän antoi kaksi maaliinjohtanutta syöttöä ja rakensi peliä muutenkin ansiokkaasti. Mainittakoon myös loistavasti pelannut Jesse vasemmalla laidalla, varmaotteinen Juuso, pirteä Ville K, yllätyksellinen Laakso ja taiturimainen Erik. Samille nollapeli, joka on aina mokkelle kova sana. Golden Gloven tavoittelu alkoi nyt!

Seuraavaksi on vuorossa vieraspeli kesäkuun koittaessa Mietoisten nurmikentällä kera grillikioskin.  Ja lopuksi lämpimät onnittelut Pool-faneille Euroliigan kakkostilasta!

/Veikko

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti