RAD FC - FC Höveli 1 -1 (0 - 1)

Nihkeä tasuri seesteisen kesäpäivän kohtalona

Mv: Paavo; P: Toni, Juuso, Jaakko (Matte 2. pa, jopa Erik); Kk: Erik, Teijo, Teemu, Marco, Matte, Jeti; H: Anssi, Veikko

Maali: Teijo (Anssi)

Höveli-pelin alussa oli hieman haikea tunnelma. Pilvet peittivät auringon ja lämpötilakin oli alle 20 astetta. Mutta se ei tunnelmaa selittänyt, sillä kyseessä sattui olemaan RAD-/Proffa-legenda Teijon toistaiseksi viimeinen ottelu. Seuraavaksi kutsuu työkomennus toisella puolella maapalloa ja sinne mennään sitten Itä-Suomen kautta. Ja koska edessä oli väliviikko, niin voi voi.

Matsi alkoi RADin vahvalla pallonhallinnalla. Ensimmäisen erän kuvio oli aika selvä. RAD painoi ja Höveli iski vastaan. Itse asiassa Hövelin kärjet olivat yllättävän liukkaita, vaikkei heti olisi uskonut. RAD loi paikkoja klassisesti kuin liukuhihnalta. Teijo sai ensimmäisen puoliskon parhaan paikan ja pääsi haastamaan kuudentoista rajalla, josta harhautuksella oikealle ja jalka vapaaksi. Lapikkaasta lähtikin heikommalla jalalla yllättävän painava veto, mutta mokke teki käsittämättömän rätkähdystorjunnan oikeaan kulmaan, eikä edes sylkenyt palloa eteensä.

Hövelin vastaiskut olivat yllättävän pahoja ja ajoittain linjan takana oli tilaa, jota Höveli pääsi hyödyntämään. RADin pakisto kuitenkin onnistui usein ne katkomaan tai viimeistään Paavo otti pari, kolme paikkaa hyvillä vastaantuloilla. Erityisen tärkeä oli puhdas läpiajo, jonka RAD-molari peitti ja torjui suvereenisti. Sitten kuitenkin taphtui jotain odottamatonta. RAD ei saanut katkaistua vastaiskua keskikentällä, ja voitetun kaksinkamppailun jälkeen Höveli sai edettyä vetopaikkaan, veti roikun yli Paavon, joka osui ylärimaan. Jatkopallo pomppasi takaisin hyökkäyssuuntaan kahden RAD-pakin ohi suoraan Höveli-pelaajalle, joka puski taitavasti/hövelisti yli/ohi Paavon pallon takanurkkaan maalin perukoille. Peli oli yllättäen 0-1 vierailjoille!

Tämän maalin jälkeen kupletin juoni oli aika selvä. RAD painoi hullun tavalla palloa vastustajan päätyyn ja Höveli avasi maalipotkut tai muutoin pitkällä, jonka RAD katkaisi keskikentällä. Teijo tuli parinkymmenen minuutin kohdalla laidasta läpi ja keskitti korkean takaviistoon, jossa Toni kuoletti rinnalla, mutta jalka ei noussut tarpeeksi korkealle pomppivaan palloon ja kova veto lähti korkeuksiin. Puoliajan loppupuolella jälleen Teijoa rapattiin boksin rajalla, mutta tuomari vihelsi vapaapotkun. Veikon mielestä videoteknologia olisi varmasti viheltänyt pilkun, mutta kun se ei vielä ole Pubiliigassa käytössä. Vaparissa Teijo antoi jälleen laukauksen sijasta Mattelle viereen, joka tykitti sielunsa syvyydestä pallon kolmen ja puolen metrin korkeuteen ja yli maalin.

RADin avauspeli ei aivan riittävästi toiminut ja paikkoja hassattiin. Mielenkiintoisena yksityiskohtana mainittakoon, että läpi koko pelin tuli useita vääriä sivurajaheittoja. Peli alkoi jopa kahdella perättäisellä väärällä heitolla, joille piti jo taputtaa ja hieman naurahtaa. Tämä sai Höveliin kotiutuneen ex-proffalaisen Janin jostain syystä kiehumaan. Mies pyöritti Hövelin keskikentällä palloa ihan mukavasti, mutta parit kolhut tuntuivat haittaavan peliä huomattavasti, eikä RADin onneksi asiaa maalintekosektoreille ollut. Loppua kohden tuomari kyllästyi viheltämään jokaista löysää tai muuten väärää heittoa. Muuten peli olisi käynyt tylsäksi. Erä päättyi 0-1.

Toinen erä jatkui juurikin niin kuin ensimmäinen päättyi. RAD painoi todellakin paikkoja liukuhihnalta, Höveli availi pallot keskikentälle, jossa RADin puolustus ne katkoi. Käytännössä koko toisen puoliajan aikana Höveli ei saanut hyökättyä RADin päätyyn. Vieraat taisivat saada aikaiseksi koko puoliajalla pari kaukovetoa, joista toinen oli ihan OK ohi maalin, ja pari, kolme turhaa kulmapotkua. Matte ”Stag” Hellberg juoksi kentällä päästä päähän kuin nuori hirvi, katkoi hövelit hyökkäykset ja tuki yläkertaa. Teijo otti katkoja ja avasi peliä keskikentällä hieman ensimmäistä puolikasta paremmalla prosentilla. Tosin tyhjää tilaa syntyi myös todella paljon Hövelin väsyessä tai höntyillessä.

Mutta ne tuhlatut paikat! Niitä oli ja paljon. Kentän laidalla oli turhauttavaa huudella, että taas oli lähellä. Anssi sai jokusen syötön laidalta boksiin Teijolta, mutta nyt ei vaan mennyt sisään tai maalille asti. Lisäksi Anssille tuli juoksupalloja, mutta ei ole vauhti niin kuin ennen ja irtautuminen 25-vuotiaita oreja vastaan ei enää onnistu. Pientä tai vähän isompaakin loukkaantumista on toki kaudella ollut. Nyt Anssi tietää, miltä Veikolta tuntui 15 kiloa ja vuotta sitten. Noin 20. maalipaikan tullessa Teemu ehti jo huudella taka-alueella maalintekijän elkein, mutta Teijon kova keskitys viuhui ohi ja jätti Teemun surkuttelemaan liukkarin (sen liikkeen) puutetta.

Teijo loi usean paikan, puski vaihteeksi oikealta laidalta läpi Erikin oivallisesta juoksupallosta, mutta keskityksestä Jetron veto 5 metristä napsahti sääreen ja reilusti ohi. Lopulta väistämätön tapahtui. Oikealla laidalla palloa toimitettiin jatkuvasti lähemmäksi boksia: ensin kosketuksen sai Jetro, joka sai toimitettua pallon Anssille Hövelin puolustuksen seuratessa katseella. Anssi passasi pikkunäppärän syötön ilmassa Teijolle avopaikkaan keskisektorille. Tämän tason pelaaja ei kahta kertaa erehdy tällaisesta paikasta, eli suomeksi sanottuna pallo meni rintapotkulla voimalla verkon perukoille. Tasoitus 1-1, ja vihdoinkin!

Tämän jälkeen RAD haki raivokkaasti maalia, olisiko Marco päässyt parhaalle paikalle, mutta ei tullut tulosta. Aivan viimeisellä sekunnilla Teijo oli vielä boksissa vastustajien keskellä vetopaikassa, mutta paukut eivät enää riittäneet kuin kärkkäriin, joka pyörähti säälittävää vauhtia hyvin torjuneen molarin hyppysiin. Takanurkka oli jälkiviisaana aivan vapaana. Ei auta, tuomari puhalsi saman tien pilliin ja peli päättyi turhauttavaan 1-1 tasapeliin. Tuhlailustakin voi näköjään tehdä taidetta.

Illan parhaasta suorituksesta vastasi tuomari, joka piti pelin tarkasti hyppysissä ensi minuuteista saakka, ei kuunnellut mussutusta ja vihelsi taklaukset pois heti estäen koston kierteen. Lisäksi keltakortit jaettiin ansiosta, yksi meni Teijolle tarkoituksellisesta kampista vastahyökkäyksen torjumiseksi ja muita ei voi muistaa. Taisi vastustajakin saada ainakin yhden. Tällaisen linjan takia peli oli siisti läpi ottelun.

Pelin parhaana palkittiin ansaitusti Teijo, joka laukoi tasoittavan maalinkin. Puolustuslinja ja Paavo pelasivat kyllä passelin ottelun, mutta hyökkäyspäässä oli ruuti liian märkää. Lopussa Juuson nilkka vääntyi, joka ei olennaisesti helpottanut loppukiriä. Toivottavasti Juuso on jo pelikunnossa huomisessa Alvar-matsissa. Ottelun jälkeen Toni piti lyhyen puheen Teijolle ja erikoispalkintona annettiin huikea belgialainen luostariolut Rochefort 10, jonka pitäisi olla kohtuullista RADin maalinsylkijälle/pelinrakentajalle/ankkurille, vähän niin kuin Roy Keane aikanaan ManUtd:lle, paitsi parempi.

RADiin eksyi kokonainen yli joukkueellinen pelaajia jälkipeleihin: Toni, Veikko, Teijo, Erik, Matte, Teemu, Marco, Anssi ja Paavo. Hienoa!