keskiviikko 6. heinäkuuta 2016

Koivu - RAD FC 3 - 0 (0 - 0)


Sami (mv), Jaakko (op), Virsu (kp), Jesse (vp), Laakso (kk), Teijo (kk)/punkero, Ville K (vl), Toni (laidat, toppari, heilui missä sattui), Juuso (laitakoira), Pasi (ol), Veikko (h), Sauli (h)

Pubiliigaa pelataan pienellä kentällä pieniin maaleihin ja siksi kentällä on vain seitsemän kenttäpelaajaa + maalivahti joukkuetta kohden. Jos haluaa pelailla palloa isolla kentällä, voi ostaa lisenssin ja mennä potkimaan nahkafullereenia divariin tai vaikka Veikkausliigaan. Paitsi näin ei tietenkään ole pubiliigajoukkue Koivun kotistadikalla, jossa isot äijät hölkkäävät Heathrow'n lentokentän kokoisella keinoruoholla seitsemän pelaajan voimin ja yrittävät osua boltsin pikkuisiin maaleihin. Voi hyvä elämä sentäs. Kaiken lisäksi keinonurmella pallo pomppi aivan omituisesti, ennen kaikea ennalta-arvaamattomasti. No ei auta, ilmeisesti kyseessä on hyväksytty kenttä. Toivorikkain mielin RADin miehistö lähti otteluun pallonhallinta mielessä.

Ensimmäiset minuutit menivätkin mallikkaasti. Palloa saatiin pidettyä hieman hallussa ja peliä rakennettua varmoilla syötöillä. Pikkuhiljaa pallon hallinta siirtyi kuitenkin Koivulle, joka osasi taitavasti käyttää ison kentän tilaa hyväkseen. Pelin käsikirjoituskin muuttui selkeäksi: Koivu luo painetta ja paikkoja, RADin hyökkäykset olivat hajanaisia. Toisaalta useimmat paikat saatiin painettua kaukolaukauksiksi ja Pubiliigalle tyypillinen ottelun pysäyttäjä tuli kylään useaan kertaan: pallo hukkui hehtaaripyssyn jälkeen kentän vierustassa olevaan pusikkoon. Toisaalta hyvä, sillä pari kertaa kentän päästä päähän juostua pahin puuskutus laantui. Vastustaja oli myös selvästi ottanut Teijon silmätikukseen, jota vastaan pelattiin rajusti. Yhden tällaisen tilanteen jälkeen Teijo kopautti takaapäin jalkoihin keltaisen kortin arvoisesti. Pian tämän jälkeen Teijo onnistui tyylikkäästi liukkaroimaan pallon kuudentoista sisällä vastustajalta, jolloin vihreiden vaihtopenkki intoutui huutamaan toista korttia. Taitava tuomari ei tällaisiin pelleilyhuutoihin lähtenyt. RAD onnistui saamaan pari paikkaa. Vastaiskun jälkeen Juuso heitti upean puolenvaihdon Tonille, joka tykitti vasurilla sydämensä kyllyydestä upealla tekniikalla pallon yli taka-aitojen pöpelikköön, josta pelivälinettä taas etsiskeltiin pitkään. Ensimmäinen puoliaika oli Koivun tehotonta painostusta, jotka viimeistään Sami onnistui putsaamaan tyylikkäästi. Jaakko luuti upeasti oikeana laitapakkina.

Toinen puoliaika alkoi murheellisesti. Onko tästä tulossa RADille paha tapa? Kovan painostuksen jälkeen Koivun oikea laita onnistui katkaisemaan Samin avauksen, syötti keskelle, jonka Virsu katkaisi, mutta pahaksi onneksi katko kimposi omaan maaliin ohi hölmistyneen Samin. Kaamea takaisku. No, ei muuta kuin uutta putkeen. Painostuksen jälkeen RAD sai kulman ja kulmapotkusta Virsu pääsi upeasti puskemaan, mutta hieman yli maalin.Valitettavan usein RADin hyökkäykset olivat varsin yksinäisiä valtavalla kentällä ja omien saaminen apuun ei oikein onnistunut. Pian tämän jälkeen Koivu iski uudelleen ja upean kuvion päätteeksi oikealta tullut keskitys toimitettiin maaliin. Oli Koivu onnistunut myös paikkoja tuhlaamaan. Maalin edessä vapaana ollut viherpaita onnistui noin kolmesta metristä tyhjää maalia sutimaan pallon ainakin viisi metriä ohi. Tähän suoritukseen Hannu Jortikkakin olisi puuttunut. No, ei ole helppoa maalinteko. Oli myös RADilläkin paikkansa. Yhdestä vastahyökkäyksestä Juuso eteni upeasti ja pääsi boksin tuntumaan, näki maalivahdin ja kuuli Villen, tuon Turun Ronaldon, kieltävän kähinän takatolpalta. Tämän jälkeen näkemykset eroavat. Vaihtopenkiltä nähtynä Juuso laukoi, mutta veto hieman epäonnistui ja Ville liukkaroi pallon maaliin. Asianomaisen mukaan kyseessä oli syöttö. Mene ja tiedä, mutta hieno maali vihellettiin paitsiona. Ja sitten alkoi kova Teijon hiilostaminen. Kerran Teijo veti vastustajalta myöhässä jalat alta, jonka jälkeen Teijo sai puhuttelun, että ei enää yhtään. Heti perään tuli toinen tilanne ja kähinän jälkeen tuomari antoi molemmille, Teijolle ja nahistelukumppanille, keltaisen kortin. Teijon pelit oli sitten siinä. No, tulipahan kentälle tilaa. Ja Koivu osasi tämän hyödyntää erinomaisesti luoden useita paikkoja ja vain Samin oikea-aikaiset vastaantulot ja puolustuksen nöyrä luutiminen usein alivoimalla (osa kk-miehistä kun puuskutti vielä keskikentällä) pelastivat RADin takaiskulta. Ajoittan RAD sai myös painetta aikaiseksi. Yhdestä tällaisesta tilanteesta tulikin sitten vastaiskumaali. Kumma kyllä, vastaiskuja ja ylivoimahyökkäyksiä oli Koivulla todella useita, mutta kolmea maalia ja tolppaa lähemmäs ei sitten enää täysosumia tullut. Säädyllinen 3 - 0 tappio kehnolla esityksellä taitavaa ja juoksuvoimaista kotijoukuetta vastaan. Ei paras tapa mennä kesätauolle, mutta jos tästä saisimme ammennettua sisua seuraavaan matsiin. RADin ottelun parhaana pelaajana palkittiin Jaakko, joka luuti erinomaisesti oikeana pakkina. Sami loisti jälleen loistavilla torjunnoilla. Tuomari muuten vihelsi pelin erinomaisen hyvin, pisteet pillipiiparille.

- Veikko, omaan esitykseen pettynyt puuskuttaja

Laitetaan loppuun kevennys: aikakausilehtityylisesti etsi kuvasta virhe. Tai voi siellä olla useampikin, mutta ainoastaan yhtä haetaan tällä erää. Syntieni tähden kärsin selvästi instant karmasta, mutta pari IPAa ja jääpussi CR7:n dominanssia katsellessa veivät tuntoa pois edes hieman.


- Teijo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti