tiistai 26. heinäkuuta 2016

 Streetbar 95 - RAD FC 0 - 1 (0 - 0)        26.7.2016


Maalintekijä Erik, syöttö Toni

Pelaajat: Ville V, Abe, Erik, Juuso, Toni, Nuutti, Sami, Sauli, Ville K ja Pasi.

Jo pelipäivän aamu näytti suuntaa tulevalle pelille, kun fahrenheitit nousivat nopeasti hellelukemiin. Siitä johtuen ainakin allekirjoittaneella soi pelin alla päässä legendaariset biisin sanat "kuuma, kostea, hikinen, tänään toimii kikka joka ikinen". Itseluottamusta ei siis puuttunut ja sitä siivitti vielä kaverin viikko takaperin lahjoittama Ronaldon pelipaita. Se tulisi tänään käyttöön, koska peli oli vieraissa ja vastustajan punaisista kotipaidoista johtuen RAD pelaisi tänään valkoisissa. Tieto valkoisista paidoista ei kuitenkaan ollut kantautunut ihan kaikkien korviin ja pieni lisälenkki jouduttiinkin meidän autokunnan kanssa tekemään, jotta kaikki pelaajat saatiin oikean värin alle pelaamaan. 

Itse peli alkoi räväkästi ja RAD sai luotua heti useita paikkoja. Peliä saatiin luotua molemmilta laidoilta ja välillä oltiin jo maaliviivalla, kun pallo saatii pelattua maalivahdin jalkojen välistä maalin edustalle. Useat syöttökombinaatiot toimivat Erikin, Juuson, Saulin ja Ville K:n kautta oikealta laidalta. Toni nousi myös hyvin tukemaan keskustasta ja toiseen altoon tulikin monta hyvää vetopaikkaa.

Streetbarin paikat jäi muutamiin yrityksiin, jotka syntyivät lähinnä omista huonoista kosketuksista tai syötöistä. Nämä päätyivät kuitenkin yleensä nopeasti rajoilta yli ja suurin osa paineesta tulikin erikoistilanteiden kautta, jos RAD oli päässyt viimeisenä palloon väliin. Yksikin kulma tuli keskelle, josta Ville K:n oli tarkoitus siivota pallo rauhassa pois. Purku kuitenkin jäi vajaaksi, kun Streetbar-pelaaja tuli palloon hieman kovempaa ja pallo suuntautui aivan maalin ylänurkkaa kohti. Sami oli onneksi hereillä maalillaan ja onnistui parin tolppaosuman jälkeen koppaamaan pallon syliinsä.

Peli jatkui samalla sapluunalla ja RAD painoi peliä Streetbarin päätyyn. Pasi ja Nuutti saivat vasemmalta laidalta muutamia hyviä palloja kärkeen, joista ei kuitenkaan syntynyt sen enempää. Painostusjakso päättyi kuitenkin lopulta hyvään tilanteeseen kun Ville V pääsi käsiksi irtopalloon ja sai painettua hyvän kudin kohti Streetbarin maalia. Pallo otti hienon laskevan lentoradan ja näytti jo painuvan maaliin asti, mutta ylärima pelasti kotijoukkueen tällä kertaa! Ensimmäisellä puolikkaalla peli oli RAD:n hallussa, mutta vielä jäi maalit odottamaan toista puolikasta.

Toiselle puolikkaalle päätyjä ei tällä kertaa vaihdettu, koska vasemman laidan pelaajat pelkäsivät pidentyvää vaihtomatkaa Turun kuumassa illassa. Pelin kuva oli samanlainen kuin ensimmäisellä, vaikka Streetbar pääsi hieman paremmin peliin mukaan. Yritykset jäivät kuitenkin tälläkin kertaa heppoisiksi Samin muutamaa hienoa pelastusta lukuunottamatta.

Peli siis jatkui RAD-merkkisesti ja peli siirtyi ehkä ensimmäistä puolikasta enemmän vasemmalle laidalle, josta eritoten Abe ja Nuutti saivat palloa tuotua hyökkäyspäähän. Ylöstuonnit poikivat paikkoja muunmuassa Tonille, joka pääsi muutaman kerran koittamaan maalintekoa. Oikelta laidalta Erik sai myös hyvin tuotua palloa ylös ja jälleen Juuso ja Sauli olivat hienosti tukemassa nousuja. Yksi tilanne saatiin tälläisen ylöstuonnin jälkeen pelattua vielä aivan päätyrajalle Ville K:lle, joka sai syötön vielä muutaman metrin alemapana olleelle Saulille. Veto kuitenki suuntautui suoraan maalivahdin käsiin ja tilanne kuivui siihen. Harmi! 

Peli tuntui junnaavan samaa rataa ja maaliton tasapelikään ei näyttänyt enää mahdottomuudelta. Onneksi kuitenkin yhdestä RADin pallon ylöstuonnista syntyi kunnon paine Streetbarin maalille ja muutaman yrityksen jälkeen Toni pääsi tykittämään, pallon kuitenkin kimmoten puolustajan jalasta pitkälle Erikin lapikkaan lähettyville, josta oikean laidan peippailun jälkeen lähti hirvittävä tykki maalin oikeen alakulmaan! Peli 1-0 RAD:lle! Taisi Erik vielä huikata maalin jälkeen, että kärjellä lähti. Hieno veto ja hieno palkinto hyvin pelanneelle Erikille.

Maalin jälkeen RAD ehkä hieman vetäytyi ja jäi odottamaan vastahyökkäysten mahdollisuuksia. Näistä parhaat taisi osua Nuutille, joka muutaman muun paikan lisäksi pääsi jopa läpiajoon. Maalivahti tuli kuitenkin hyvin vastaan tässä tilanteessa ja Nuutin veto kilpistyi hienoon jalkatorjuntaan.

Pelin lopussa Erik, Ville V ja Abe hoitivat tonttinsa puolustuksessa hienosti ja pitivät Streetbarin poissa parhailta paikoilta, vaikka keskikenttä olikin välillä hieman myöhässä tilanteista. Ainakin oikella laidalla viilettäneelle Ville K:lle taisi peli alkaa painaa jaloissa, koska huhujen mukaan Ronaldon itseluottamuksella pelannutta Villeä ei vaihdossa näkynyt.. Syitä siihen oli selityksen mukaan useita, antoi lepoaikaa muille pelaajille, oikealta laidalta oli pitkä matka vaihtoon, ei halunnut sekoittaa vaihtorulettia, yms yms. Oikea syy taisi kuitenkin olla: possu mikä possu!

Vielä aivan viimeisillä minuuteilla Ville K:n kuljetus päättyi vastustajan rikkeeseen ja tuomari vihelsi kohtuullisesta paikasta vapaapotkun. Pallo oli muutaman metrin boxin rajalta ja aika keskeltä. Pallon taakse asettui Toni, joka näki ammottavan aukon maalin oikeassa ylänurkassa. Veto lähtikin hyvin, mutta kaarsi valitettavasti muutavan sentin ylänurkan ohitse! Onneksi paikkojen tuhlailu ei RADiä  haitannut vaan tuomari vihelsi pelin lopulta päättyneeksi ja 1-0 voitto oli tosiasia. Hieno tulos ja upea voitto kuuman, kostean ja hikisen pelin jälkeen.

Peli paljasti myös RAD:n suurimman heikkouden, jota varmasti harjoitellaan useasti ennen seuraavaa peliä! Joukkueen huudatus meni tälläkin kertaa aivan vihkoon, vaikka kapteenia oli vaihdettu tähän peliin juuri tätä varten. Onneksi tilanne oli nopeasti ohitse ja päästiin hoitamaan kättely pois alta. Kapteenin vaihdos johti myös siihen, että man of the match kupongit olivat jääneet matkasta. Paha miinus uudelle kapteenille ja Teijo tulee ottamaan paikan kapteenina takaisin toivon mukaan jo seuraavassa pelissä. Kuponkien unohduksesta huolimatta RAD:n man of the match valittiin ja valinta osui tälle kertaan voittomaalin taituroineeseen Erikiin!

Raportin kirjoitti poikkeuksellisesti (toim. huom. poikkeuksellisen hyvin) Ville K.
Radbarin vessasta löytyy totuus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti