keskiviikko 3. elokuuta 2016

3.8.2016

RAD FC - Mr. FOX 1-2 (0-2)

Pelaajat: Sauli (mv 1. pa, p 2. pa), Jesse (mv 1. pa, p 2. pa), Abe (p), Virsu (toppari), Erik (p), Jaakko (lkk), Teijo (kk), Ville K. (lkk), Pasi A (lk), Juusi (h), Veikko (h), Toni (lkk/kk), Jaakko (lkk)

Viime viikkoisen upean voiton jälkeen RAD palasi kotistadionille. Alkuasetelmat olivat kuitenkin haastavat: yksi koko kauden tärkeimmistä pelaajista oli poissa: maalia koko kauden mahtavasti suojellut Sami oli kipeä. Tämä oli iso menetys, sillä on hyvin tiedossa, että Sami näyttää  maalin edessä vastustajien hyökkääjien mielestä vähintäänkin Kiinan muurin kokoiselta. Euraasian kokoisiin mokkenvarusteisin uskaltautui Sauli. Iso käsi rohkeudesta. Allekirjoittanut pääsi myös pelaavaan kokonpanoon neljän viikon olutmarinoinnin jälkeen ja RADin pelaajarinkiin oli eksynyt muutama vaihtopelaaja.

Ensimmäinen puoliajan esitys oli valitettavasti RADilta kuin allekirjoittaneen olomuoto: olutmarinointi oli näköjään vienyt parhaimman terän koko joukkueelta. Alkuun RAD painosti ja sai pakotettua FOXin pitkiin räiskäisyihin, mutta oma pelirakentelu ei sujunut. Pallo hävittiin kovan karvauksen seurauksena ja pallonhallinta viimeisellä kolmanneksella oli olematonta. Fox sen sijaan loi muutaman terävän hyökkäyksen, erityisesti vastahyökkäykset olivat tehokkaita. Yhdestä tilanteesta pallo toimitettiin FOXin Januzajlle oikeaan laitaan, Virsu tuli vastaan hieman rohkeasti, mutta tuo tekninen taituri pääsi helposti ohi puhalsi kovaa eteen ja tykitti kauhean pommin etukulmaan. Sauli oli maalissa voimaton. Tämän jälkeen FOX otti isännän otteen kentällä ja rakensi useita maalipaikkoja, jotka päättyivät Saulin torjuntaan tai maalipotkuksi. Pelin tiimellyksessä FOXin pelaajien "käsi"-huudot ja muut RADin rikkeisiin viittaavat hihkaisut helpottivat merkittävästi tuomarityöskentelyä, joka ymmärrettävästi tajusi viheltää nämä rikkeet pari sekuntia huutojen jälkeen. Jokunen hetki johtomaalin jälkeen FOX pääsi yllättämään: sivurajaheitto meni  suoraan maaliin; tuomari näki kuitenkin Saulin koskettaneen palloa, ja vihelsi maalin maalipotkun sijaan. Joskus tällainenkin sattuma. RADin maalintekopaikat olivat erittäin vähäisiä. Ville sai epämääräisen kaukoroikun 15 minuutin kohdalla ja pari kaukovetoa vastaavaa, mutta mokke poimi nämä kuin kypsät kurpitsat omenapuusta. Paras maalintekopaikka siunaantui Jaakolle erän lopussa, joka puski maan kautta hieman ohi yläpesän Teijon antamasta kulmasta. Kaiken kaikkiaan esitys kenttäpelaajilla oli todella ankea. Vastustaja sai luotua lohduttoman määrän maalipaikkoja ja RADin lukema hyvistä maalipaikoista oli yksi. Mokkea ei autettu tarpeeksi ja pelinrakentelu ei toiminut.

Toiselle puoliajalle lähdettiin kuitenkin toivorikkaina. Jesse otti mokken kamat päälle ja Sauli siirtyi puolustajaksi. Ja millä otteella RAD peliin tulikaan. Heti alkuun Toni heitti kovan sivurajaheiton, jonka Teijo toimitti maalia kohti kovalla power headerilla huomatakseen, että mokke teki degeamaisen reaktiotorjunnan kädellään. Tilanteesta seuranneesta kulmasta Toni puski upeasti vain hieman yli maalin. Veljesten yhteistyö oli kuin Zlatanilla ja Rooneylla Malmössä männä viikonloppuna. Ja tässä toisen erän kuva olikin. RAD painoi ja painosti, FOX rimpuili saaden pari hassua vasturia koko erän aikana. Jesse hoiti pari hassua tilannetta tyylikkäästi. RAD tahkoi tilanteita ja painetta boksiin. Ville K peippaili hieman epävarmasti pelanneen pakin kahville, syötti Teijolle, joka omien sanojen mukaansa antoi kauden hiljaisimman syöttönsä Virsulle, joka peippaili ja laukoi matalan vedon, joka kimposivastustajan jalan kautta maaliin. Tämä oli vähintäänkin ansaittu. Ja paine jatkui koko 30 minuuttia. Yhdestä tilanteesta FOXin puolustaja pelasi palloa boksissa kädellä, jonka RADin pelaajat välittömästi kertoivat tuomarille. Kumma kyllä nyt pilli pysyi taskussa vai oliko kenties pillin herne hukkunut nenään puoliajalla. FOXin pelaajat joutuivat myös rikkomaan aika kovin päinjuoksuin, selkäänajoin (boksissa Teijoa otettiin rajusti), mutta kortitkin olivat näköjään unohtuneet toisen virkapuvun taskuun. Ja boksissahan vihelletään eri asioista kuin boksin ulkopuolella, sehän selvä. Mainittakoon, että tuli RADin puolustuspäässäkin selkäänajo alimman puolustuajan toimesta, josta olisi joko pitänyt jakaa kortti tai jättää vapari viheltämättä kokonaan. Mutta ne paikat, ne paikat. Teijo tykitti vaparista yläpörsään, mutta mokke otti taas upeasti. Kulman jälkeen Toni tai Teijo tai joku pääsi takakulmasta puskemaan, mutta mokke torjui sen upealla reaktiotorjunnalla ja oikealla sijoittumisella. Useat hyökkäykset lähtivät muuten Virsun upeiden nousujen tuloksena. Teijon vasemman laidan nousun jälkeen pallo pomppi boksissa, jonka Ville sai haltuunsa, mutta veto oli vaisu maagisesta maalintekopaikasta. Teijo lainasi palloa Veikolle, joka antoi seinän takaisin Teijolle boksin sisään, joka ajoi eteenpäin, mutta puolustus tai mokke ehti blokkaamaan vedon. Abe pommitti upean kaukolaukauksen vain sen kuuluisan latinomitan verran ohi yläpesän. Erik paikkasi upeasti spurteilla vastaiskut. Mutta ei auttanut, lopputulokseksi jäi erittäin katkerat 2-1. Katkera tulos oli varsinkin kahden täysin selvän viheltämättä jääneen rangaistuspotkun takia. Ero hyvin pelaamisen ja voittamisen välillä on edelleen valtava. Toisen puoliajan vire olisi pitänyt olla heti RADilla heti alusta alkaen, mutta eipä ollut. Toisaalta joskus em. ero saattaa olla keskiympyrässä. Tai sitten ei. Erityisen pirteätä pelissä: Aben, Virsun ja Erikin pelaaminen erityisesti toisella puoliajalla oli häikäisevän hyvää, samoin Tonin ja Teijon yhteispeli.

Lopuksi: Ottelun tiimellyksessä vaihtopenkillä valistettiin RADin meksikolaisvahvistukselle (Abelle) Suomen alaliigojen erikoissäännöstä: tuomari ei saa poistua keskiympyrästä. Hän tuumasi, että oli ihmetellytkin miksi tuomari pysyttelee vain keskellä kenttää.