RAD FC - Alvar 1 -1 (0 - 0)

Maali: Nuutti
Keltakortit: Teijo ja Virsu

Kokoonpano: mv: Sami, P: Nuutti, Jesse, Virsu, (Toni/Laakso) kk: Sauli, Teijo, Ville (Toni/Laakso) h: Klaani, Veikko

Vieläkin on kautta jäljellä ja aurinkoisia peli-iltoja. Ja kaiken kivan lisäksi on RAD FC heikon jakson jälkeen tuntunut löytäneen pelin juonesta ja varsinkin taistelutahdosta kiinni. Vastustajaa ei ole enää kunnioitettu liikaa yhtään, vaan tiukka karvaus ja tiivis peli on aloitettu heti alkuvihellyksestä. No, etukäteen tiedettiin, että Alvar osaa pelata joukkueena ja niin se todellakin ensimmäiset minuutit teki, kun RAD vielä keräsi pelaajia vaihtopenkille. Toni aloitti puolustajana ja Veikko laiturina. Alkulämmittelynä ei edes penkinlämmitintä muistettu laittaa päälle. Ja siksipä taisi Alvar painostaa ensimmäiset minuutit, mutta paikkoja ei kuitenkaan tullut. RAD ei saanut palloa hallitusti puolen kentän yli ensimmäiseen kolmeen, neljään minuuttiin. Vääntö oli kovaa ja jokaisesta pallosta taisteltiin viimeiseen asti. Mutta avautuu se linja RADillekin. Teijo peippaili vasemmalta laidalta, lainasi välillä Veikolle, joka kuljetti pallon boksin laidalle, siirsi vauhdista takaisin Teijolle. Pieni syöttö takaviistoon jakautumista odottavalle Rollelle, joka tykitti viuhuvan kudin hieman yli yläpörsän. Alkupelin selvästi paras maalipaikka.

Alvarin vaarallinen paikka tuli kun RAD oli täyttä häkää hyökkäämässä kulmatilanteen jälkeen. Puolustuslinja oli noussut ylös ja pallo kimpoili Alvarin pelaajaa päivänselvästi käteen boksissa. Tuomari ei tilannetta näin tulkinnut ja jäätävä purkupallo lähetti Alvarin kärjen yksin läpi. Ainut mikä pelasti RADin oli jälleen Samin oikea-aikainen vastaantulo ja hienolla jalkatorjunnalla päivä oli taas hetkeksi pelastettu. Paras tilanne Alvarille tuli RADin keskikentän neppailusta: kolme kaveria vierekkäin menettää pallon, Sami tulee vastaan, mutta veto ohittaa RADin muurin osuen tolppaan. Ja Alvarin pelaaja pääsi kakkoseen tykittäen tyhjiin. Paitsi ei se maali ollut tyhjä, koska Sami kävi poimimassa kypsän marjan masentaen vastustajan vaihtopenkin upealla jalkatorjunnalla. Teijokin pääsi peippailemaan oikealta laidalta läpi, eteni päätyviivaa pitkin, mutta ei syöttänyt yksin maalin edessä patsasteelle ja käsiään levitelleelle Veikolle. Syöttö löysi kuitenkin Villen, jonka veto valitettavasti jäi piippuun ja alvarilaiset ehtivät peittämään. Ensimmäinen erä päättyi maalittomana. Ensimmäinen puoliaika oli aavistuksen verran Alvarin hallintaa, mutta peli olisi voinut olla 1-0 kummalle tahansa.

Toisella puoliajalla taas alkoi tapahtua, hyvässä ja pahassa. Melkein heti kättelyssä, kun Alvar koitti pistää isokokoiselle keskikentän taiturille palloa, meni Teijo tapansa mukaan kovaa puolustamaan ja polvi osui harmillisesti Alvarin pelaajaa takareiteen. Valitettava tapaus, pelaaja nilkutti vaihtoon, mutta onneksi Alvarilla oli vaihtomiehiä vaikka muille jakaa. Teijo on oikeasti pahoillaan tapahtuneesta. Jossain vaiheessa tapahtui ihmeitä. Alvarin paitsioansa kusi pahemman kerran, pallo pomppi Veikolle, joka oikeaoppisella lähdöllä jätätti koko puolustuslinjan, kuoletti pallon tekniikalla, josta Zlatankin olisi kateellinen ja pääsi yksin läpi. Mokke tuli vastaan, pallo oli täydellisesti vasurin vetopaikasta, mutta tarkkuus jäi uupumaan ja mokke blokkasi pallon. Klassiset anti-Pelet; aikaa olisi ollut taas vaikka kuinka paljon pyörittää mokken ohi.

Alvar avasi peliä mokken heitoilla upeasti, 50 m heitot osui hyvin kohdille. Ja Alvar saikin monia kulmia. Yhdessä niistä Teijo spedeili tyhjän tilan ja takatolpan takana seisoneen Alvarin pelaajan välillä, jonne pallo löysi tiensä. Pusku lähti kaukaa, mutta taisi Samin torjunnasta kajahtaa tolppaan, ja siitä Rollen kautta maaliin. Tämän jälkeen RAD sisuuntui ja antoi jumalatonta ristipainetta vastustajalle. Laakso ajoi hienosti laidasta eteenpäin ja vaikka näytti, ettei ole ketään kelle laittaa palloa, niin vauhdista ja vaikeasta asennosta lähti huikea kierteinen keskitys takatolpalle, johon Rolle meni voimalla ja antoi todellisen powerheaderin oikeaoppisesti alas, mutta suoraan tolppaan ja vastustajan kautta kulmaksi.

Omassa päässäkin oli vähän jännitystä, kun yhteen Alvarin matalaan läpipalloon Iso-Ville pääsi väliin, mutta pallo kimposikin omaa maalia kohti, pysähtyen ylärimaan. Tarkkaa on peli joskus. Samalla kun RAD painoi vastustajan päätyyn niin Alvar pääsi vastahyökkäyksiinkin. Vikkelä pitkä hyökkääjä oli jo menossa uhkaavasti maalia kohti, Teijo juoksi perässä, mutta ei saanut kiinni ja pakko oli sukittaa takaapäin. Keltsukortti selkään, tietty. Alvarilainen vähän tulistui ja tuli tönimään, josta valitettavasti Iso-Ville suuttui ja heitti vastustajaa pallolla selkään. Tuloksena keltsi myös Virsulle ja tulokseton vapaapotku Alvarille. Ja RADihän sai lisää virtaa keltaisista korteista. Ja se tuotti tulosta.  Rajaheitoista RAD pääsi välillä oikein hyvin linjan taakse. Sellaista yritettiin taas oikeaa laitaa pitkin ja Teijo oli melkein pallossa, kun Alvarin romuluinen kalju mies tuli takaapäin surutta vieden jalat alta. Omituisesti tuomari jätti viheltämättä. Mutta onni onnettomuudessa: Sauli sai pallon hetkeksi, joka biljardipallona pomppasi ylösnousseelle Nuutille. Alkoi armoton flipperi. Alvar yritti epätoivoisesti purkaa, mutta Nuutti taisteli pallon itselleen aina vaan uudelleen, pääsi boksin sisään ja kylmän rauhallisesti sijoitti pallon etukulmaan. Herran isä mikä taistelu ja mikä maali. Räimä räjähti liitoksistaan. Huikea taistelumaali, koko ottelun ruumillistuma. Keinuu sisään!
Ja RAD jatkoi painostusta. Rolle sai maalipaikan, mutta boltsi löytyi mokken näpeistä. Kulmia tuli useita. Yhdestä keskitys tuli Jessen päähän, joka tiputti kauniisti vesipostina yksin seisoneelle Veikolle, joka puski pallon yli maalin. Alvar puuskutti ja väsyi lopussa, Nuutin maali nujersi joukkueen henkisesti. Harmi, ettei RAD onnistunut hyödyntämään momentumia. Peli päättyi varsin oikeudenmukaisesti 1-1. Tästä on hyvä jatkaa loppukauteen.

Sami pelasi taas miehekkään ottelun. Man of the Match on kuitenkin helposti Nuutti, jonka maali oli niin upea taidonnäyte ja sisuuntumisen ruumillistuma, että ei sitä kaljaa voi kenellekään muulle jakaa

/ Veikko (Teijon pohja)

P. S. Huhut kertovat, että RAD FC:n unkarilaisvahvistus Tamas Hrabovszki olisi palaamassa Pustan kiertueelta takaisin sivistykseen eli Turkuun. Proffan aikana erityisesti syöttökoneena mainetta tehnyt pelimies toivotetaan luonnollisesti avosylin tervetulleeksi viimeisiin mittelöihin.