keskiviikko 10. elokuuta 2016

Ihan vaan tiimi - RAD FC 5-2 (4-0) (toivottavasti en mennyt laskuissa sekaisin)

Sami (mv), Laakso, Teijo, Ville K.(Ronaldo), Pasi A., Toni, Juuso, Jesse, Nuutti, Veikko, Virsu
Maalit: Ville K. (Virsu), Teijo (Veikko). Teijolle myös keltakortti

Nyt on sitten RAD ottanut tavakseen nukkua ottelun alut oikein perusteellisesti. Piikkiön kovalla tekonurmialustalla ottelu alkoi hienosti Teijon osalta, joka kapteenin ominaisuudessa voitti arvonnan ja valitsi puolten vaihdon; myötätuulen kun on helpompi pelata. Mutta sitten. RADin Ronaldo ei ollut vielä saapunut pelipaikalle kun omissa soi. Aloituspallon jälkeen Ihan vaan tiimi (myöh. tiimi; pölö nimi muuten futisjoukkueella) kierrätti pallon topparin kautta laitaan, josta pallo kuljetettiin hyökkäysalueelle ja imettiin RADin pelaajat laitaan. Sitten pallo toimitettiin keskelle  tiimin hyökkääjälle lähelle boksia, jossa oli tyhjää kuin Anttilassa ennen konkrussialeja. Ja tästä sitten taitava sijoitus alakulmaan. Olikohan edes minuuttiakaan kulunut. Ja eipä kestänyt kauaakaan kun taas omissa soi; tässä vaiheessa Ronaldo oli jo laittamassa nappiksia jalkaan. Tiimin joukkuepeli oli ihailtavaa, jossa iso (mutta inhimillisen kokoinen) kenttä käytettiin hyvin hyväksi ja pallon vaimeneva pomppu hyödynettiin taitavasti teknisesti upeilla kikoilla (jotka eivät onnistuisi Räimällä edes Zidanelta). Esimerkiksi kerran puhallettiin pakin ohi heittämällä upea roikkusyöttö hölmistyneen RADin pakin yli. Todella kaunista. Ja ei tämä vielä mitään. Kolmas maali meni ROnaldon (joka vihdoin oli päässyt kentälle) blokkauksen kautta sisään, Sami oli varsin voimaton. Erityisesti silmään pisti salskea Tiimin pelaaja (olisiko ollut numero 1), joka oli kaikkea sitä mitä pubiliigassa ei pitäisi olla: nopea, tekninen, taitava ja hyvä viimeistelijä. Ja eiköhän samainen kaveri pommittanut upean vedon pitkältä etäisyydeltä alakulmaan. Juuri sellaisen, joista Veikko aina haaveilee. Tiimi prässäsi erittäin hyvin, eikä RAD saanut montaa paikkaa luotua; vaikka tilaa oli, oli pian vastustaja iholla. Laakso veti yhden vaparin tilanteesta, jossa Veikon sukille tultiin kovin. Yhden kulman jälkeen Tiimi sai kaamean vastaiskun, jonka Virsu yritti estää, mutta ajoi ohi ja tästä tuli käytännössä kaksi nollaa vastaan vasturi, mutta Sami antoi painetta hyvällä vastaantulolla ja tilanne sössittiin maalipotkuksi. Teijo sai pelattua Ronaldon vasempaan laitaan, mutta veto oli vaisu. Myös Teijo pääsi läpi, mutta haparoivasti mokke tuli vastaan, mutta sai riittävästi häirittyä tilannetta siten, että maalia ei tullut.
Puoliajalle mentiin murskaavissa 4-0 lukemissa. No, viisi maalia enemmän kuin vastustaja, niin kolme pongoa matkustaisi kotiin.

Ja toiselle puoliajalle marssi (kuten viime viikolla) aivan toisen näköinen RAD FC. Heti alusta saatiin painetta aikaiseksi, mutta pallo ei poukkoillut Tiimin maaliin. Vähän ajan päästä kulman jälkeen Virsu puski pallon maalille, josta kukas muu kuin Ronaldo kävi tuikkaamassa nahkafullereenin mokken näppien edestä upeasti maaliin (olisiko Toni antanut kulman, enpä muista). Nyt Tiimin prässi oli huomattavasti heikompaa ja tilaa oli enemmän. Ja RAD painoi maalille luoden useita tilanteita, erityisesti puskupalloja kulmista ja vapaapotkuista. Veikko antoi matalan kulman etukulmaan, johon Virsu rynni voimalla; valitettavasti ei saanut palloa maaliin ja tämän seurauksena Tiimi pääsi vaaralliseen vastahyökkäykseen.  Jesse, Virsu ja Nuutti joutuivat ajoittain spurttailemaan vastaiskuja aika lailla, mutta viimeistään Samin hyvät vastaantulot aiheuttivat painetta niin, ettei takaiskuja tullut, vaan vedot painautuivat ohi tai ne blokattiin (ellei Sami niitä napsinut). Ja toisessakin päässä tapahtui. Veikko antoi kulman tähdäten Virsun päähän, mutta se osuikin Teijon nuppiin, josta pallo kimpoili mokken käsien ja tolpan kautta maaliin. No, tuollaisesta keskityksestä vesipostikin olisi tehnyt (ainakin Veikon mielestä). Myös Juuso ja pari kertaa Rolle pääsivät puskemaan, mutta tuloksetta. Paine oli myös Tiimillä käsin kosketeltavissa; voiko vastustaja vielä nousta. Erityisestikin kun ensimmäisen puoliajan noin 80% viimeistelyteho oli tippunut nollaan. Viitisen minuuttia ennen loppua Veikko pääsi karvaamaan pallon päätyrajalta hyvin epävarmasti pelanneelta pakilta, ja sai annettua Ronaldolle, mutta sen kuuluisan miehisen mitan liian korkeana (inhimillinen mitta toki) ja Rolle ei saanut palloa hallitusti tyhjän maalin perukoille. Ehkäpä Air-Kottila-tyylinen pusku olisi toiminut ... Valitettavasti tämän jälkeen Tiimi sai pallon keskikentälle ja sieltä maalineteen, jossa (olisiko taas ollut tuo #1) Nuuttia vietiin taidolla ja pallo häkkiin. Tähän sitten RADin rimpuilu loppuikin. Teijo onnistui kostamaan itselleen keltaisen; Tiimin #6 sikaili kortin arvoisesti käsillä tätä ennen, mutta tätä dumari ei nähnyt. Myöhemmin #6 paini Juuson kanssa ja sai ansaitun kortin.

Taas toinen erä voitettiin niukasti ja ensimmäinen hävittiin todella selvästi. Mistäköhän löytäisimme ison vaihteen, joka olisi päällä heti alkuvihellyksestä ja kestäisi pelin loppuun. Jotain pitäisi keksiä. Ainakin tämä joukkue ja kenttä olisi pitänyt skoutata paremmin etukäteen. Keskusta olisi pitänyt saada alussa tukkoon. Toisaalta Tiimi oli erittäin vahva omalla kentällään, käytti taitavasti tilan hyväksi ja 5-2 voitto oli ansaittu. Pisteenkin saaminen olisi vaatinut RADiltä huikean annoksen tuuria ja oikeanlaista joukkuepeliä alusta lähtien.

Tekonurmi ei tehnyt hyvää yleiskunnolle: Virsun molemmat nilkat pyörivät, Pasin nivunen venähti ja Teijon akillesjänteet ovat tulessa. Omakin iskua saanut nilkka on naarmuilla, toivottavasti ei ole aamulla turvoksissa. Voi elämä. Ja yksi tapahtuma jäi kertomatta: Teijon toisen puoliajan spedeily-lyhytsyöttö-vapari lähellä rankealuetta (ilmeisesti Juusolle) päätyi vaaralliseen ylivoimavastaiskuun (josta ei tullut maalia).  Ei näitä mielellään enää tulevaisuudessa. Vaihtopenkiltä katsottuna (josta tilanteen yleensä näkee parhaiten) olisi pitänyt viheltää rankkari, sehän on selvä.

RADin Man of the Match meni taas ansaitusti upeasti pelanneelle Virsulle.