keskiviikko 7. syyskuuta 2016

Cantina Pirates - RAD FC 0 - 1 (0 - 1)

 Magyar Posse! Pustan pojan loistokas paluu!

 

Kokoonpano: mv: Sami p: Virsu, Jesse, Jaakko, Erik kk: Toni, Teijo Laitakoirat: Nuutti, Rolle, Tamas h: Veikko, Sauli
Maali: Tamas (Teijo syötti)

Pernon sydämessä taisteltiin jälleen kerran kesäisissä tunnelmissa Pubiliigaa kolmen pisteen toivossa. RAD matkasi ryöstöretkelle Piratesin kotistadiumiin, joka oli ääriänsä myöten täynnä paikallista yleisöä. On se vaan hienoa.  RAD oli saanut lisäksi mukavan määrän vaihtopelaajia mukaan ja erityisesti Pustasta palanneen Tamasin, joka kirmasi laidalla kuin vapaaksi päässyt ori.

Viime vuosilta muistettiin, että Cantina Pirates oli jäänyt mieleen kovaa juoksevana joukkueena, jonka hyökkäys on uhkaava siinä missä puolustus haavoittuvainen. Yllätys olikin jonkinlainen, kun RAD painoi pelin CP:n päätyyn, CP viljeli melkein pelkkää pitkää palloa ja RAD poimi purut ja pääsi huomattavasti lähemmäs vastustajan maalia kuin kotijoukkue. Pari epämääräistä laukausta saatiinkin aikaiseksi. Pelin alkuun Tamas lanattiin kentän pintaan, jonne tuo Unkarin ihme jäi makaamaan pitkäksi aikaa. Hapenoton jälkeen noustiin ylös ja jatkettiin peliä.

RADin painostaessa palloa saatiin päätyyn erityisesti laitojen kautta. Alakerrassa saatiin laidanvaihtoa vasempaan laitaan Tamasille, joka rauhoitti pelin ja siirsi pallon keskellä vapaana viilettävälle liimaletille eli Teijolle. Vastustaja koitti hetken hätyytellä vauhtikonetta, mutta luopui sitten huomattuaan yrityksen mahdottomaksi. Tamas huusi kiimaisena palloa itselleen, mutta Teijon nerokas kuljetus houkutteli Pirates-pakin ottamaan sen perinteisen välitilan, jossa ei oteta palloa eikä miestä. Tarkka syöttö laitaan löysi Tamasin, joka oli puoliksi laidasta läpi, kavensi hieman keskelle ja antoi sisäsyrjäpotkun laulaa ja pallo löysi kauniisti tiensä maalin taka-alanurkkaan. Vaihtopenkki repesi liitoksistaan! Comeback hero -status oli välittömästi saavutettu!

Ja RADin hyvä ote jatkui. Veikko lainasi palloa ja laittoi Tonille juoksupallon kulmaan, joka ihmeen kaupalla pakin suosiollisella avustuksella pääsi pallollisena boksiin, syötti Tamasille, joka tykitti toisen maalin toivossa, mutta veto blokattiin. Tämän pallon poimi Erik, joka toimitti heti fullereenin takaisin Tonille, mutta loppuyritys meni sekin munille (allekirjoittanut ei muista miten). Kovaa painetta ja pari maalitilannetta taas lisää. Hyvistä torjunnoista huolimatta CP:n molari haparoi välillä lähes kohtalokkaasti. Yhdessä tilanteessa Teijo blokkasi Janin (ex-Proffa-pelaaja kolmisen vuotta sitten, kausimaksut edelleen rästissä) keskityksen sivusiteet vinkuen kärkkärillä, josta Teijo sai pallon hyökkäyspäähän. Edessä oli kuitenkin vastustajan Kremlin muurin omainen linja, joten capitan päätti kokeilla vuosisadan vetoa, joka jäi löysähköksi, mutta molari hölmöili kehnon vedon kulmaksi.

RAD viljeli paljon ilmavia poikittaissyöttöjä, jotka vähän säkälläkin löysivät ajoittain omia CP:n selvästä pituusylivoimasta huolimatta. Vastustajat olivat pyörityksen kanssa välillä aika ihmeissään. Yhdestä tällaisesta purkupallo putosi boksiin suoraan Saulin jalkaan, joka tykitti minkä nappiksesta lähti vedon kilpistyessä vastustajaan. Ensimmäinen osuma odottaa vieläkin Saulilla (ja Veikolla) tärkeitä, lähellä saunailtaa olevia pelejä.

Vapareista ja kulmista RAD ei saanut mitään aikaiseksi, Tonin pitkät hyökkäyspään sivurajaheitotkin CP:n puolustus poimi valitettavan hyvin. RADin puolustuslinjan pääpelivoima ja pallovarmuus oli jopa häkellyttävää. Iso-Ville pelasi tavalliseen tapaan rohkeasti ja jämäkästi, jota Erik, Jesse ja Jaakko komppasivat laidoissa ja välillä keskelläkin. Ei ollut varmaan kaukana yhteensä 100 pääpelikamppailua, joista kyllä RADin äijät tulivat valtaosasta voittajina, siis puolustuspäässä. Lisäksi Erik ja varsinkin Jesse Virsun avustuksella avasivat ja levittivät peliä upeasti läpi koko ottelun. Ja niin kuin koko kauden ajan, Sami viimeisenä lukkona hoiti homman, jos muu joukkue haparoi tehden hienoja nyrkkeilyjä keskityksissä ja kulmissa! Läpiajojakin oli yksi tai kaksi ekalla puoliskolla (tosin helpohkosti hoidettavissa oikeaoppisella vastaantulolla, kuten Sami tekikin). Kerran kolisi vastustajan kanssa jalatkin yhteen ja niin vain pallo pysyi RADin hallussa. Komein torjunta Samilta tuli vastustajan vapariin, jossa ovelasti ensimmäinen vetäjä juoksi yli ja toinen sijoittikin etukulmaan muurin yli. Näytti erittäin pahalta muurin yli mennessä, mutta niin vain Sami näki vedon, jota ei EA Sportsin FIFA 2016:sta monet maalivahdit bongaa, ja torjui pallon väljemmille vesille. Ensimmäinen puoliaika meni selvästi RADille, niin pelillisesti kuin tuloksellisesti.

Toisella puoliskolla oli kuitenkin uusi käsikirjoitus. RAD ei juurikaan palloon päässyt, vaan CP piti palloa ja painosti. Ensimmäiset 20 minuuttia RAD sai kuitenkin painostettua sen verran, että vedot lähtivät kaukaa. Tosin välillä oli pakko rikkoa ja vapareita tuli CP:lle useita. Yksi lähti äärimmäisen kierteisenä, jonka Sami onnistui torjumaan jalalla, vaikka veto näytti menevät aivan toiseen suuntaan. RADin maalipakat olivat harvassa. Yksi parhaista hyökkäyksistä tuli vastahyökkäyksestä, jossa Nuutti kirmasi laidalta puoliksi läpi. Syöttö keskelle Saulille, joka sai vastustajan painostuksesta huolimatta pallon magneetin lailla jalkaan ja sai annettua pallon taakse Tonille, joka tykitti kaamean pommin. Valitettavasti vastustajan pakki oli edessä ja veto kimpoili kulmaksi. Myös Erik teki yhden vahvan nousun ja pommitti vahvasti alakulmaan, jonka mokke sai vaivoin torjuttua kulmaksi. RADin avatessa maalipotkuja pitkänä pääsi CP aina palloon ensimmäisenä ja pystyi jatkamaan painostusta. Maan kautta pelatessa Jesse & co. pelasi mainiosti käyttäen koko kentän leveyttä hyväksi. Mainittakoon välihuomautuksena, että Jesse teki pelissä todella monta katkoa. Aivan lopussa, noin viitisen minuuttia ennen loppua, alkoi RADin ote lipsua. CP pääsi useasti tykittämään boksin rajalta (joka oli todella lähellä maalia), mutta kolme, neljä vetoa viuhui aina tolpan väärältä puolelta ohitse (CP:n kannalta). Yksi paikka tuli pakiston heikon levityksen johdosta. Mutta RADin maali pysyi viimeistään Samin ansiosta neitseellisen koskemattomana. RADin ryöstöretki onnistui! Kolme pojoa maistuu todella hyvälle pitkästä aikaa. Mutta millä tavalla, mahtava ensimmäinen erä, ja sitä seurasi varsin kehno toinen erä. Rehellisyyden nimissä on sanottava, että kyllä noilla paikoilla olisi tasuri ollut varsin oikeutettu lopputulos. Mutta mutta, pitkällä aikavälillä tuuri vain tasoittuu. RAD on menettänyt monta "selvää" voittoa, joskus tulee pisteitä hyvällä 30 minuuttisella.

MotM titteli annettiin Pustan paluumuuttajalle eli Tamakselle hienon maalin johdosta. Allekirjoittanut antoi äänensä Jesselle, joka dominoi puolustuspäätä ja lisäksi avasi peliä upeasti koko 60 minuuttia. Mieleen tuli Manchester Unitedin Valencia, jonka suvereenia peliesitystä pääsemme seuraamaan ensi lauantaina paikalliskamppailussa äänekkäitä naapureita vastaan. Katsokaapa yhteneväisyyttä piruuttaan. Mutta tehot ovat kyllä tärkeitä, erityisesti hienolla suorituksella tehdyt tehot. Hienoa, että Tamaksen tasoinen pelimies on palannut pelaavaan kokoonpanoon.

/ Veikko, Teijon erinomaisella avustuksella/alustuksella

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti