keskiviikko 14. syyskuuta 2016

Tappioton putki katki!

FC Satama - RAD FC 2 -1 (1 - 0)


Maali: Ville K. (Teijo avausheitosta)
Kokoonpano: mv: Teijo p: Virsu, Erik, Nuutti, Jesse, kk: Toni, Ville, Jaakko, Laakso, Pasi h: Veikko Sauli

Runosmäen pimenevään iltaan saapui aimo joukko RADin pelaajia itsevarmuutta uhkuen. Olihan takana jo pidempi voittoputki ja ennen kaikkea vielä pidempi tappioton putki. Samin ollessa vielä lasaretissa uhrautui manageri-Teijo jälleen maaliin. Juoksuvoimaakin oli RADilla vaihtopenkillä kiitettävästi. Ottelun alku oli tasaista pallottelua kummankin joukkueen hakiessa asemiaan lyhyellä, mutta varsin leveällä ja äärimmäisen kovalla kentällä. Pallo poltti jaloissa useammallakin pelaajalla eikä pelkästään allekirjoittaneella. Valmista ei meinannut tulla millään. Satama vaihtoi usein puolta pitkillä keskitityksillä ja ne löysivät yllättävän usein oman pelaajan. Kotijoukkue myös rakensi maata pitkin nopealla syöttöpelillä tilanteita, joka tekikin pelin alussa selvimmän eron joukkueiden välillä. Saivatpa aikaiseksi muutaman laukauksenkin, mutta pääasiassa yli tai ohi maalin. RAD onnistui luomaan usean vaarallisen paikan lähinnä pakkien nousuista tai sitten heitoista ja kulmista. Pari heittoa pelattiinkin oivallisen kuvion kanssa takatolpalle. Ville sopi Jaakon kanssa, että Jaakko juoksee etutolpalle ja Ville viilettää takatolpalle. Laakso antoi upean heiton ja  kuvio toimi kuin ihmisen mieli; Jaakko imi vartijat itseensä ja pallo tuli juuri sinne minne piti eli takatolpalle. Viimeistely oli kuitenkin aavistuksen vajaa ja pallo löysi tiensä vain kentän taka-aitaan.

Jonkin ajan päästä tapahtui kummia. Erik piti palloa omassa päässä ja antoi syötön mv-Teijolle. Mutta valitettavasti syöttö jäi hieman vajaaksi (edelleen tuttu tunne allekirjoittaneelle) ja vastustajan karvaava hyökkääjä onnistui saamaan pallon kiinni ja lirautti pallon maaliin (ilmeisesti längistä). Paha homma. Mutta RAD ei luovuttanut. Ville yritti heti aloituksesta viime pelin kikkaa ja veto lähtikin ilman harhautusta ja samalla lailla (ks. edellinen blogimerkintä). Vastustajan varmasti pelannut hämähäkki poimi löysän roikun helposti itsevarmuutta uhkuen. Mutta RAD laittoi lisää hönkää, jonka seurauksena tasoituskin oli lähellä: hienon sivuttaissyöttökuvion lopputulemana Sauli ja Jaakko pöösivät maalinedushässäkästä palloon ja saivat biljardipallopomppujen jälkeen vetoja kohti maalia, Jaakko taisi luutia parikin kertaa. Maalivahti koppasi osan ja loput hoiti pakisto viimeistään maaliviivalta. Lähellä lähellä, mutta ei kuitenkaan maalia. Satama onnistui saamaan yhden loistopaikan, kun keskeltä vapaasti noussut kaveri mälläsi kaamean pommin kohti alakulmaa, jonka Teijo upeasti torjui, mutta eteensä. Yhtään RADin pelaaja ei ollut hereillä ja ripareista pääsi toinen Sataman veijari mälläämään elämänsä kyllyydestä. Jos joskus niin nyt oli tyhjää verkkotilaa tarjolla todellakin enemmän kuin Neukkujen aikaisessa kalastuskolhoosissa. RADin onneksi voimaa oli paljon enemmän kuin tarkkuutta eikä lisämaalia synytynyt. Erikin vahvat nousut välillä Virsun ja Tonin säestäminä eivät tuottaneet tulosta. Syötöt tuppasivat menemään puolustuslinjan taakse, mutta vastustajan maalivahdille tai maalipotkuksi asti. Tauolle mentiin Sataman johdossa.

Toisen puoliajan alkupuolella Satama pääsi hyökkäämään vieläkin enemmän kuin ensimmäisellä jaksolla. RAD sai ajoittaisia hyökkäyksiä, varsinkin Erikin vahvojen nousujen avustuksella. Yhdessä tilanteessa Teijo avasi lyhyellä heitolla keskialueella vapaana olleelle Villelle, Veikko viiletti puolustuslinjan rajassa odottaen syöttöä ja Toni puolestaan teki juoksun laitaan. Punainen linja laski ja laski kohti maalia, Ville piti palloa ja unohti täydellisesti taktiikan, joka sovittiin puoliajalla: ei vetoja 25 metristä. Sitten: It's a kind of Magic happened! Ville mälläsi kaukovedon väärin sijoittunutta mokkea kohtia kärkkärillä (näin minä sen näin), pallo leijaili omituisessa kaaressa kuin aidon Rollen vaparit konsanaan oikeaan nurkkaan ohi hölmistyneen maalivahdin. On se vaan aika äijä. Selässäkin lukee Ronaldo.Tästä RAD sai hieman voimaa ja hyökkäykset alkoi olla aika lähellä Sataman maalia. Joku vaan jäi aina hieman vajaaksi. Veto lähti kun olisi pitäny passata ja syötettiin kun oli jo vetopaikka. Tätä jatkui aikansa, kunnes tapahtui se vääjäämätön: Sataman kulmapotku ja Sataman kaksimetrinen toppari jäi maalin edestä vapaaksi. Teijo teki virhearvion ja lähti keskityspalloon, mutta keskitys leijaili yli taka-alueelle. Kauhea härdelli ja kolminumeroinen määrä kiloja teki tehtävänsä RADin maalin edessä; Sataman veijarin pusku metristä toimitti pelivälineen maalin perukoille ja RADin takaa-ajajan asemaan.

RAD ei kuitenkaan luovuttanut, mutta tulokset jäi saamatta. Satama nousi rohkeasti kulmista ja vastahyökkäyksinä palloa toimitettiin (kuin myös avauksista) vasemmalla laidalla viilettäneelle Laaksolle, joka pystyi melkein luomaan tilanteita, mutta aina jokin jäi vajaaksi. Kerran kulman jälkeen pallo saatiin purettua suoraan keskikentälle jääneelle Veikolle.  Pakki yritti vetää jalat alta, mutta Veikon pantterimainen väistöliike riitti irtautumaan pallon kanssa tilanteesta läpiajoon. Mahtoiko maanantain peli, ylimääräiset kilot vai ikä painaa, mutta väistöliikkeen jälkeen lähtö ei ollutkaan pallollisena kovinkaan räjähtävää. Ville huusi vasemmalla laidalla olevansa vapaana ja niin hän totta tosiaan oli yksin kuin Paavo Nurmi aikanaan olympialaisten kympillä. Eikun syöttö sinne, mutta eihän siinä sitten voimaa ollut ja alas kirmaava pakki sai juuri ja juuri katkottua pallon. Tää on niin tätä. Saipahan Veikko vielä pallon kulman jälkitilanteesta, edessä ei ollut ketään moneen metriin. Hätäinen potku kahdestakymmenestä metristä lähti aivan liian ylös ja partajeesusmokke poimi senkin kuin kypsän marjan. RADin paine ei tuottanut maaleja eikä Satama saanut vastureista peliä kaunisteltua. Ottelu päättyi RADin katkeraan tappioon. Ero hyvin pelaamisen ja voittamisen välillä oli taaskin liikaa.

Ottelun RADIn parhaana pelaajana palkittiin tällä kertää näkyvästi nousuja ja katkoja tehnyt Erik.

RAD FC oli teetättänyt kultapojalleen vieraspelipaidan oikein nimitekstillä.


/ Veikko (tälläkin kertaa Villen ansiokkaalla avustuksella, post-edit by Teijo)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti