maanantai 12. syyskuuta 2016

VOITTOPUTKI!

RAD FC - Krouvi United 3 -2 (1 - 1)

Maalit: Virsu (Toni), Villerolle (Veikko), Villerolle (rp)

Kokoonpano: Teijo (mv), p: Virsu, Laakso, Erik, kk: Toni, Nuutti, Ville K., Pasi h: Veikko, Sauli (ja paikat vaihteli milloin mitenkin vaihtomiesten vähyydestä johten)
Kannustusjoukot: Sami (jalkaa hajalla), Tamas (ilmeisesti voittomaalikrapulassa siviilit päällä)

Lähtökohdat peliin eivät olleet parhaat maholliset: Kenttä oli unohdettu varata, joten junnujen treeni jouduttiin keskeyttämään. Vakiomokella Samilla oli jalka rikki ja muutenkin vaihtomiehistö näytti vajavaiselta loukkaantumisten (Juuso, Jesse ainakin) ja "työ"reissujen vuoksi (ainakin Klaani on Prahassa kaljoilla).  Vain kaksi vaihtomiestä saatiin raavittua paikalle ja siitäkin joukosta Ville K. oli flunssaisena ja Teijolla jalat kipeinä. No onneksi suostui menemään maaliin. Toni antoi komentoja, kun Teijo veti kalkkiviivat(kaaret) kuntoon  kentällle ennen kuin laittoi mokken kamat päälle.

Alkuun Krouvi näytti hieman hallitsevan ja pelistä näytti tulevan Radille hankala. Onnneksi jostain alkoi löytyä väyliä myös omille hyökkäyksille ja pelitapahtumat alkoivat tasoittua. Itse asiassa puolittaisia paikkoja saatiin aikaan useita. Nuutti syötti mahtavan haltuunoton jälkeen boksin reunalta ylös nousseelle Virsulle, joka sijoitti pallon varmasti Krouvin maaliin. Juhlat oli jo alkamassa, mutta tilanne vihellettiin valitettavasti (ja oikein) paitsioksi. Flunssainen Rolle tuli kentälle kympin jälkeen ensimmäistä kertaa ja heti avautui paikka Tonin syötöstä. Pystypusku puhkoi vasemman laidan ja ja läpipääsy oli lähellä, mutta flunssa kai humisi päässä sen verran, että pallo pomppi makaronijaloissa ja pakki pääsi hiukan mukaan. Kulma jäi aika pieneksi lopulta ja vasuriveto osui vain tolppaan. Hieno syöttö, hieno haku. Veikko tykitti boksin reunoilta vaparin ylätolppaan, josta mokke haparoi palloa, Ville pääsi väliin, mutta ei tullut valmista, pallo meni rajan yli. Vastustajan mokke muuten hermoili useaan otteeseen painostuksen alla ja rähmelsi palloa kulmaksi tai muutoin pois hallusta. Toni jakeli taas Villelle oikealle laidalle, joka pääsi varmaan maalipaikkaan, mutta pakki pääsi viime hetkellä väliin. Kulmapotkusta Veikko antoi kovan laakapallon, jota Virsu haki upeasti ollen vain 0.1 sekuntia myöhässä täydellisesti powerheaderista. Osuma oli kuitenkin liian heikko. Krouvi ei montaa kovaa paikkaa saanut ja nekin Teijo nappasi kopiksi, katkaisi vastaantulolla tai purki nyrkkeillen.  Sitten tärähti. Tonin hyökkäyspään heitosta Virsu puski upean maalin, kun oli hiipinyt salaa hyökkäysalueelle. Mahtavuutta! Mutta Krouvin tiukka painostus tuotti kuitenkin tulosta erän loppupuolella. Flipperipallo boksin sisällä purettiin heikosti keskelle boksia, josta Krouvin pelaaja sai pallon ja onnistui tykittämään Teijon käsien ja tolpan kautta maaliin.  Veto ei ollut kova, mutta kimposi pakin jalasta, joten lähietäisyydellä olisi vaatinut salamaakin nopeammat refleksit torjuntaan. Puoliaika päättyi tasalukemiin 1 -1.

Puoliajalla havaittiin maalivahdin hermoilu ja Teijo käskikin painostamaan lisää. Aloituksessa Veikko antoi Villelle komennon: lähden rynnimään suoraan maalille syötön jälkeen. Veikko syöttikin heti vihellyksen jälkeen pallon vapaana, 1,5 metrin päässä olleelle Villelle ja lähti jolkottelemaan kohti maalia. Vaputtavasta syötöstä innostuneena Ville päätti kokeilla "pari kertaa kaudessa" kikkaa eli laukausta suoraan aloituspotkusta. Tällä kertaa meidän Ronaldo olikin miettinyt tekevänsä pienen feikkipiruetin antaen olettaa syötön lähtevän alaspäin, mutta rasvalantioidensa avustuksella kiskaiseekin pallon kohti maalia. Näin siis teoriassa. Flunnssa kuitenkin humisi edelleen päässä ja piruetti oli kuin hidastetusta filmistä. Veto ei kantanut ilmassa edes maalille asti ja koko yritys näytti kaiken kaikkiaan naurettavalta. Mutta maalivahti oli saatanallisessa ristipaineessa, sillä Veikko juoksi maalia kohti kuin vapaaksi päästetty ori. Kaikkien oddsien vastaisesti Veikon kiimainen juoksu herpaannutti maalivahdin ja pallo painui kuin painuikin hermostuneen molarin käsien kautta maaliin. Huh huh. Pelin jälkeisessä haastattelussa Veikko tuumasi, ettei ole koskaan  urallaan antanut vapauttavampaa maalisyöttöä. Maalin jälkeen vastustaja yritti samaa, mutta Teijo poimi kovan vedon nyrkeillään upealla heittäytymistorjunnalla. Peli soljui mukavasti RADn hallussa ja varsinkin Erik teki hienoja nousuja. Myös Toni oli edelleen ensimmäisen puoliskon tapaan liekeissä ja pallo pysyi turvallisella alueella. Virsu säesti nousuilllaan. Ja meidän Rollehan jatkoi upeita esityksiään. Ville sai pallon sivurajaheitosta ja pelasi pallon nopeana maalille, jossa Pasi odotteli. Pasin taistelun seurauksena pallo pysyi RADn hallussa, joka sai siirrettyä pallon takaisin Villelle, joka koitti nopeaa vetoa maalia kohti. Pallo pysähtyi Krouvin pakin käteen ja tuloksena oli pilkku. Itsevarmuutta puhkuen Vile kaappasi pallon ja vei pallon pilkulle. Tarkkasilmäiset saattoivat huomata Villen vartaloharhautuksen oikeaan kulmaan ja sen jälkeen sijoituksen vasempaan alakulmaan. Ja ne ketkä eivät huomanneet, voivat tsekata tilanteen videolta alla. Tilanne jo 3-1 ja peli näytti olevan tässä vaiheessa selvä. Jonkun aikaa tähän uskoi myös Krouvi ja joukkue näytti antautuneelta. Viimeisen varttiin Krouvi kuitenkin syttyi taistelemaan ja kun 12 minuuttia oli jäljellä he saivatkin hyvästä paikkaa vaparin. Ja mikä vapari lähtikin. Vasemmalla jalalla ulkokierteinen veto suoraan yläpörsään. Aurinkoa vasten pelannut Teijo ei ehtinut mitenkään torjuntaan mukaan. Ja turha jossitella sijoittumisella, veto oli aika kova ja sen nappaaminen olisi vaatinut todella hyvää torjuntaa ja näkyvyyttä. Tästä Krouvi sai hengen päälle ja painosti vahvasti. Pahin paikka tuli kulmasta josta Krouvi päösi puskemaan takanurkkaa kohti. Teijo hoiti tämänkin kuitenkin mahtavasti. Lisäksi RAD sai monta kertaa hyvän vastaiskumahdollisuuden kulman tai sivurajaheiton jälkeen, mutta ne eivät tuottaneet tulosta.

RAD FC voitti ottelun hienolla taistelulla 3-2. Parhaan pelaajan palkinnon voisi antaa useammallekin pelaajalle: Teijo hoiti hienosti mokken tontin, Virsu teki maalin, dominoi puolustusta ja teki upeita nousuja. Myös Erik pelasi todella upeasti pakin tontilla tehden hienoja nousuja. Toni pelasi todella tasaisen varmasti ehtien joka paikkaan; puolustukseen, antoi avauksia, nousi laidalta. Mutta menihän se MotM taas maalien tekijälle eli flunssaiselle Rollelle, joka tekikin vain kaksi maalia. Ei vaan, tämä on maalintekopeli edelleenkin ja ei niitä maaleja ole helppo tehdä. Paitsi hyvästä syötöstä.

/ Veikko (yksi APA janoon kirjoittaessa, ehtiskö tsiigaamaan Toffeejengin toisen puoliajan)


Ja videolla on Rollen hieno rangaistuspotkumaali. Huomioikaa vartaloharhautus ja upea sijoitus alakulmaan. Mestarillista jälkeä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti