maanantai 19. syyskuuta 2016

Kauden voittoisa lopetus!

 

RAD FC - FC Santala 4 - 0 (2-0, vai 1-0 ei pysty muistamaan)

 

Maalit: Sauli (Toni), Ville (Toni), Teijo (Toni), Ville (Toni)

Kokoonpano: mv: Sami p: Virsu, Nuutti, Teijo, kk: Toni, Ville, Sauli h: Veikko

Kauden viimeiseen otteluun RAD FC lähti "parhaat pelaa" -periaatteen mukaisesti. Vaihtomiehiä ei ollut, mutta onneksi ei ollut vastustajallakaan. Santala kuittaili viivojenvetäjä-Teijolle, että nippanappa saivat täyden rosterin kasaan. Ottelun alussa Santala vaikutti tulevan taitavasti maasyötöillä, mutta loppujen lopuksi hyökkäykset katkaistiin helposti Virsun ja Teijon toimesta. Koko ottelussa Samin mukaan pahin Santalan veto tuli kimmokkeena Virsun jalasta. RADin pelinrakentelu ja levittäminen toimi nerokkaasti, palloa pelattiin usein laitaan Villelle, Tonille tai Saulille. Santala yritti karvata kovin, mutta väsyi lopulta pallon perässä juoksemiseen. Välillä Teijokin liehuletteineen puski laidasta läpi. RAD sai muutaman paikan, lähinnä kaukovedon esim. Villen toimesta ja Veikko veti löysän volleyn, kaikki tuloksetta.

Ensimmäinen maali oli sitten upea. Toni heitti kovan sivurajaheiton, jonka Sauli jatkoi kohti maalia, mutta pallo otti kimmokkeen ilmeisesti vastustajan pelaajasta ja lensi mokken yli maaliin, 1-0. Tämä enteili jo parempaa. RAD sai rakenneluta useita paikkoja, ja lisäksi kulmat olivat vaarallisia; Villet eivät kuitenkaan onnistuneet aivan maalinteossa. Toisessa maalissa Toni pääsi oikealta läpi, syötti Villelle joka tykitti boksin rajoilta upeasti pallon verkon perukoille. 2-0. Santala alkoi olla jo aika lailla lyöty ja RAD sen kuin vain jatkoi myllytystä. Veikko sai pallon boksiin, jossa alkoi kynäillä parin pakin ympäröimänä, syötti Tonille vapaaseen paikkaan. Valitettavasti mokke ehti tulemaan hyvin peittämään ja Tonin veto kilpistyi mokkea kohti.

Puoliajalla korostettiin kahta asiaa: Santala tulee kovaa ja lisäksi kulmat annetaankin etutolpalle. Ja Santala todellakin puski kovaa, mutta laitapakkien nousut olivat heikkoja ja ne katkaistiin varsinkin Saulin, Virsun ja  Teijon toimesta helpohkosti. Virsu ja Teijo poimivat pääpallot lähes sataprosenttisesti. Santalan pakki tuskaili keskityksen jälkeen, että onpas tuo toppari pitkä. Niin, lyhyestä Virsu kaunis, vai miten se meni. Santalan yritykset olivat ponnettomia, pari kaukolaukausta oli melkein lähellä ja siinä se. Kolmas maali oli jälleen kerran isokynä-Tonin käsialaa. Oikealta laidalta Toni näki keskellä lähes vapaana olleen Veikon, jota pakki varjosti estäen puskutilanteen. Mutta Teijo olikin noussut viekkaana miehenä ja puski todellisen powerheaderin oikeaan yläkulmaan hölmistyneen pakin nenän edestä. Maali lähenteli taidetta. Ja Toni ei sitten luovuttanut. Ei aikaakaan, kun Isokynä kiskaisi rajaheitosta pallon kohti vastustajan mokkea, joka selvästi koski näpeillä palloa ja pallo meni maaliin. Veikon vaatimaton protesti ei auttanut vaan dumari puhalsi vapaapotkun. Pahus. Pelin lopussa alkoi Santalan mehupullo olla aika tyhjä, mutta RAD se vaan porskutti. Erityisesti RAD sai monta vastaiskua. Yhdesssä näistä Veikko sai pallon keskeltä jatkoi oikeaan laitaan Tonille, joka pisti pelivälineen takaisin Villelle. Teijo tuli tilanteeseen jotain huutaen, mutta Ville katsoi ja tykitti pallon maaliin. Kahta maalia nyt voi meidän Rollelta aina odottaakin. Ai niin, ne kulmat. Veikko antoi sovitusti palloja etutolpalle. Virsu haki upeasti takavasaralla, mutta ei aivan saanut kunnon osumaa. Olisipa ollut upea maali. Teijo haki upeasti etutolpalta, päästi tarkoituksella pallon jalkojen välistä, mutta Toni pääsi tälläämään, mutta kurotus palloon ei aivan suuntautunut maalia kohti.

Pelin lopulla tuli pari kommunikaatiovirhettä RADille: Ville ja Nuutti juoksivat samaan palloon, mutta kummallekaan pallo ei kelvannut. Nuutti haaveili sivurajaheiton, jossa pallo osui selkään. Mutta ammattimiehen ottein oikea laita Virsun avustuksella paikkasi pallonmenetukset ja takaiskuilta säästyttiin.

Ottelu päättyi RADin erittäin ansaittuun 4-0 -voittoon. Tästä on hyvä lähteä saunailtaan spekuloimaan kauden saavutuksia. RAD FC sai kokoon 27 pistettä, mikä oikeuttanee alempaan keskisakkaan jäämisen. Kauden lopussa peliesitykset olivat sen verran hyviä, että parempaankin olisi ollut saumat. Tällä hetkellä näyttää siltä, että RADin ohi voi vielä mennä Satama ja Krouvi ja sijoitus lienee 12-14 välillä. Myös Fox, Hugo ja Matkis saattavat päästä samaan pistemäärään voittamalla molemmat jäljellä olevat ottelut, mutta maaliero on todennäköisesti heikompi.

Kiitän menneestä kaudesta kaikkia RADin pelaajia ja reiluja Pubiliiga-vastustajia. Mukavaa tämä futiksen potkiminen ikämiehellekin, vaikka taso ei enää edes tälle tasolle riitä. Ja kiitokset Teijolle ja Villelle ottelujen tapahtumakoosteista, ilman niitä olisivat otteluraportit olleet aika kuivia.

Ai niin, Man of the Match: Tällä kertaa palkinto meni upeasti pelanneelle ja aina joukkueen eteen uhrautuvalle Teijolle. Tonikin olisi ollut varteenotettava vaihtoehto, eikä Villen kaksi maaliakaan kehno saavutus ollut. Samikin pelasi nollapelin. Ja Virsu dominoi tuttuun tapaansa. Sauli teki maalin. Onnistujia oli siis mukavanlaisesti. Hienoa!

/ Veikko



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti