tiistai 9. toukokuuta 2017

RAD FC - FC Satama 2 -1 (1-0)

RAD FC - FC Satama 2 -1 (1-0)

Maalit: Veikko (Teijo), Teijo (Matte)
Kokoonpano: Sami (mv), p: Matte, Dimitar, Jesse, Virsu, kk: Pasi, Veikko, Ville K., Toni, Teijo, Nuutti h: Juuso, Sauli

̶D̶i̶s̶c̶l̶a̶i̶m̶e̶r̶:̶ ̶S̶u̶o̶l̶l̶e̶t̶t̶u̶ ̶u̶l̶o̶s̶ ̶h̶e̶t̶i̶ ̶i̶l̶l̶a̶l̶l̶a̶ ̶i̶l̶m̶a̶n̶ ̶m̶i̶t̶ä̶ä̶n̶ ̶u̶l̶k̶o̶p̶u̶o̶l̶i̶s̶t̶a̶ ̶n̶ä̶k̶e̶m̶y̶s̶t̶ä̶/̶k̶o̶m̶m̶e̶n̶t̶t̶i̶a̶ ̶t̶a̶i̶ ̶o̶i̶k̶o̶l̶u̶k̶u̶a̶,̶ ̶T̶e̶i̶j̶o̶/̶R̶A̶D̶-̶h̶e̶l̶p̶e̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶e̶e̶ ̶k̶o̶r̶j̶a̶u̶k̶s̶i̶a̶/̶m̶u̶u̶t̶o̶k̶s̶i̶a̶.̶ ̶T̶ä̶m̶ä̶ ̶D̶i̶s̶c̶l̶a̶i̶m̶e̶r̶ ̶p̶o̶i̶s̶t̶e̶t̶a̶a̶n̶ ̶m̶u̶u̶t̶o̶s̶t̶e̶n̶ ̶j̶ä̶l̶k̶e̶e̶n̶.̶


No onkos tullut kesä, nyt talven keskelle?
Tehdäänkö yläpesä, RAD FC:lle?

Näin väsyneillä sanoituksilla voi kauden toisen ottelun raportin aloittaa; lunta puski iltapäivän ja alkuillan ja kentän huoltotoimet ennen ottelua koostuivat lumen luomisesta pois kentältä. Mutta onpa upea kotikenttä RADillä tänä vuonna. Leveä, tasainen pinta ja suorat viivat (vakiona, ei Teijon työstämät). Kyseessähän oli RADin toinen ottelu noin viiden kotiottelun sarjassa. Ensimmäinen otteluraportti on vielä kirjurin matriisikirjoittimen uumenissa, kai se sieltä vielä tulee. Alkuasetelmista vielä sen verran, että Satama voitti tiukan väännön viime vuoden loppusyksystä 2-1 Runosmäessä. Lisäksi lapsenhoitovastuut, unenpuute tai flunssa oli pelottanut osan RADin tähtipelaajista kotiin. Ja ilmoitus annettiin luonnollisesti lumisateen alettua. Mutta jengiähän alkukaudesta riittää, niin nytkin.

Ennen matsin alkua uusi tuomari Gabriel kävi mainitsemassa vierasjoukkueen vaihtopenkillä olutta särpivistä katsojista, ja tämä varoitus olisikin pitänyt ottaa huomioon (lisää tästä alempana). Erikoiseksi puheet teki se, että kuulemma kotijoukkueen pitää hoitaa asia, jos katsoja aiheuttaa jotain ongelmia. Tuleeko Pubiliigaankin uuden alkoholilain hengessä pakko hankkia portsari/turvamies, jotta pelit saadaan hoidettua kunnialla? Outoa puhetta. No, katsojat näyttivät siinä määrin leppoisilta, että enemmän heidän ongelmakseen koituivat kenttäpelaajat.

Ottelun lopputuloksen huuma on kyllä vienyt kirjurin tarkat muistikuvat ottelusta, mutta pääkohdat ovat kirkkaasti mielessä. Näillä sitten mennään. Ottelun alussa peli oli hieman epävarmaa, molemmat joukkueet saivat pari epämääräistä hyökkäystä. Noin 10 minuutin kohdalla Teijo sai syötön keskikentän jälkeen ja nousi upeasti vasemmalle laidalle syvälle boksin sisään. Keskikentän oikea pohjelihas sanoi sopimuksensa irti jo kesken kuljetuksen, mutta matka jatkui. Juuri kentälle tullut Veikko nousi tukemaan hyökkäystä ja peippailujen jälkeen Teijo syötti pallon täysin vapaana 3-4 metrin päässä vesipostina maalin edessä seisoneelle Veikolle, joka (täysin vastoin omien oppiensa "haltuun ja veto") potkaisee yhdellä kosketuksella pallon oikealla sisäsyrjällä vasenta tolppaa koskettaen maaliverkon perukoille. Koko jalkapalloa seuraava maailma on yhtä yllättynyt kuin maalintekijä itsekin! Uudet nappiksen jalassa ja ekalla kosketuksella maali. Olisi pitänyt vaihtaa nappikset jo vuosi sitten. Maali antoi RADille selvän henkisen yliotteen. Nimittäin Satama oli teknisesti taitava, piti palloa, rakenteli hyökkäyksiä rauhallisesti. Toisaalta puolustus ei pysynyt yhtään kasassa.

Ensimmäisen puoliajan loppua kohden kävi eeppisen pubiliigamainen episodi vierasjoukkueen vaihtoalueen tienoilla. Teijo taisteli pallosta Sataman miehen kanssa ja jälkimmäinen taisi siitä tulla voittajana hieman repimällä, jolloin RADiläisen oli pakko antaa takaisin pienellä painiotteella. Tuloksena molemmat pelurit Sataman vaihtopenkin katsojamassaan, epämääräisiä huutoja jonkun oluista ja ainakin kahta eri olutmerkkiä Teijon päälle. Yleisö ei ollut selvästikään varautunut Pubiliigan intensiteettiin, vaan jäivät alle aivan 100-0.

Vaikka Satama sai luotua muutaman kohtuullisen paikan, teki RAD saman, mutta vielä astetta vaarallisemmin. Sataman paikat ovat jotenkiin liuottuneet pois mielestä, koska viimeistään Sami muurin omaisesti poimi pahimmat. Mutta ne RADin paikat; Iso-Toni tykitti pallon kaamealla pommilla ylärimaan. Juuso pelattiin syöttöpelillä vapaaksi rankealueelle mokkea vastaan, mutta veto jäi piippuun (vai tapahtuiko tämä toisella puoliajalla). Ville syötettiin vasemmalle laidalle vapaaksi, joka peippaili päätyviivan tuntumalla, melkein ujutti pallon maaliin, mutta hämähäkkimäinen mokke pelasti tilanteen hienolla vastaantulolla. Ensimmäinen puoliaika päättyi RADin 1-0 hentoon johtoasemaan.

Toinen puoliaika alkoi RADiltä terävästi. Aloituksen jälkeen pallo pelattiin alas, pyöritettiin keskelle Veikolle (jonka olisi pitänyt olla oikeassa laidassa), joka siirsi pallon nopeasti Saulille. Sauli puhalsi läpi ja syötti pallon vasemmalta laidalta nousseelle Tonille, joka tykitti pallon jonnekin muualle kuin verkon perukoille. Hieno kuvio ja lisäksi osoitti Sataman heikkouden eli puolustuspelin. Valitettavasti hirveän muuta monta paikkaa RAD ei sitten toisella puoliajalla saanutkaan (muutaman vastaiskun itseasiassa). Sillä nyt Satama aloitti vahvan dominoinnin keskikentällä, jota Toni, Ville ja Teijo katkoivat puolustajien avustuksella. Pari hyvää paikkaa Satama saikin aikaiseksi, jotka onneksi Sami hoiti tyylikkäästi vastaantulolla, torjunnalla tai häntä rikottiin pahimmassa ruuhkassa. Ainakin näin tuomari vihelsi. Mutta eräästä vastaiskusta,(olisiko ollut Matten aloittama) tuli kulma RADille. Matte antoi löysän keskityksen etutolpalle, josta Teijo kävi ylhäisessä yksinäisyydessä puskemassa pallon etunurkkaan. Mikä maali! Nerokasta pelinlukua managerilta ja huikea kulma Mattelta. Tämä alleviivaa Sataman kehnoa puolustuspeliä, joka oli koko ottelun ajan Sataman heikoin kohta.

Maalin jälkeen alkoikin huikea Sataman painostus. Onneksi moni tilanne päättyi lähinnä naurettavaan kaukovetoon 15 metriä ohi maalin. Mutta viitisen minuuttia ennen loppua kova yritys palkittiin. RADin orastavan hyökkäyksen jälkeen Satama avasi pelin vasemmalle laidalle, josta pallo toimitettiin oikealle laidalle. Välissä oli kuitenkin Sataman pelaaja, joka lensi eteenpäin ties mistä syystä vatupassin omaisesti kuin "Air" Kottila HJK:ssa aikaan ja "syötti" pallon selkäkosketuksella oikealla laidalla, paitsiossa (huomioi selkäkosketus) olevalle Satamalaiselle. Tämä keskitti kovan keskityksen vapaana olevalle siniliiviläiselle, joka puski todellisen power headerin maallin. Kylläpä oli hieno (paitsio)maali. Näin minä sen näin, suoraan avustavan tuomarin linjasta. RAD jatkoi purku-keskeistä taistelua ja onnistui puolustamaan pelin loppuun upean 2-1 voiton. Loppuminuuteilla esimerkiksi Nuutti prässäsi viimeisillä voimillaan raivoisasti ja pakotti Sataman panikoimaan pitkän pallon sivurajaksi. Viime vuonna vastaavast matsit päätyivät turhan usein tappioiksi, varsinkin heikon ensimmäisen erän takia. Nyt hieman vastaanottavana osapuolena voitto kyllä maistui hyvälle. Vaikka RAD oli vastaanottavana osapuolena koko ottelun, tuli hyviä maalintekopaikkoja kuitenkin RADille enemmän. Ja tämähän on hyvä lähtökohta: Vahva puolustus ja tehokkaat hyökkäykset.

Yleisesti mainittakoon pari työsuoritusta: Matte pelasi tasaisen varmasti puolustuksessa tukien hyökkäystä, ja Virsu ja Jesse hoitivat loput. Dima oli pallovarma pakki peippaillen pari kertaa upeasti. Toni ja Teijo raatoivat keskikentällä niin kuin aina, Teijolle tehot 1+1 tällä kertaa. Ville olisi kaivannut enemmän vapauttavia syöttöjä, jotta olisi tullut "magiaa". Nuutti pelasi isolla sydämellä. Juusolla ja Saulilla oli molemmilla saumat maalin tekoon, mutta nyt oli ruuti märkää. Ehkä Saulin uudet pläägät vaatii kalibrointia. Samin vastaantulo(t) kriittisessä paika(/oi)ssa oli(vat) juuri sitä mitä tarvittiin. Joukkuepeli toimi juurikin niin hyvin kuin pitikin voittoon tällä kertaan. Tuomarikin puhalsi aika hyvin, vaikka yksi selvä käsivirherankkari jäikin puhaltamatta ja tavanomaisia erikoisia ratkaisuja jokunen. Kuitenkin aivan pätevästi vihelletty.

Ottelun parhaana pelaajana palkittiin Matte, joka oli kentän todellinen Herra ja Hidalgo. Kertakaikkisen mahtavaa peliä puolustuspäässä, hienoja avauksia ja lisäksi muutama upea nousu hyökkäyksen tueksi.

Ottelun jälkeen mentiin tyylikkäästi jälkipeleihin ja tällä kertaa isolla jengillä: mukana olivat Toni, Sami, Pasi, Matte, Veikko, Teijo ja Sauli (kai kaikki tuli kirjattua). Ja hyvälle RADin olut maistui, suorastaan kolmelle pisteelle.

/Veikko + Teijon/RAD-Helperin lisäykset/korjaukset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti