RAD FC - FC Santala 1 - 4 (1 - 4)

Maali: Teijo (Toni)
Keltakortti: Ville K.
Kokoonpano: Mv: Sami P: Virsu, Nuutti, Dima, Juuso kk ja h: Toni, Teijo. Veikko, Sauli,  Ville K.

RAD sai kauden neljänteen otteluun kokoon 10 henkeä, joten kahden miehen vaihtopenkillä lähdettiin pelaamaan. Vaikka päivä oli aurinkoinen, oli illalla kerääntynyt pilviä ja osan ottelusta saikin nautiskella tihkusateessa. Ottelu lähti RADin puolesta räväkästi liikkeelle. Painetta saatiin Santalan päähän ja jossain vaiheessa RAD sai sivurajaheiton, jota heittämään asettui Toni. Pitkä heitto takakulmalle löysi Teijon pään, joka nuppasi upeasti kauden toisen puskumaalin. Nyt herääkin epäily onko Teijon(kin) nappiksista maalit loppu, kun maaleja syntyy vain puskemalla. Santala pelasi nopeaa peliä, pelaajat olivat varsin taitavia ja nopeita pallon kanssa. Tämä saikin RADin puolustuksen sekaisin, ja oikealta laidalta pääsi Santalan pelaaja läpi, joka sijoitti tyylikkäästi nahkafullereenin vasempaan alakulmaan. Tasoitusmaalin jälkeen oli noin kuuden minuutin vahva RADin painostusjakso, jolloin saatiin aikaiseksi usea veto maalia kohden. Sauli tykitti vasempaan alakulmaan, mutta maalivahti sai nippanappa sormet väliin ja torjui vedon kulmaksi. Veikko pääsi ripareille vedon jälkeen pyssyttämään vastapalloon niin ikään oikeaan alakulmaan, mutta veto kilpistyi tolpan vieressä seisoneeseen pakkiin. Teijo veti löysän kaukovedon, jonka kanssa mokkella oli vaikeuksia, lähinnä kai liukkaan pallon takia. Pari kulmaakin löysi hyvin oikean osoitteeseen.

Ainoana haittapuolena vain oli, että Santala onnistui saamaan vastaiskuja, jotka he pelasivat varsin taitavasti. Heti ei suonut, mutta pikkuhiljaa vääjäämätön tapahtui. Santala rankaisi RADiä oikein urakalla. Yhdessä tilanteessa puolustuslinjan taakse eksynyt sinipaita harhautti RADin pakkeja luulemaan tilannetta paitsioksi, kun pallollinen päätti laukaista tarkan vedon maaliin. Yhdessä kulmassa Santalan pelaaja juoksi boksiin (Veikko pari metriä perässä puuskuttaen), jolle pallo pelattiin, mutta tämä ei koskenutkaan palloon, vaan päästi pallon läpi boksin rajamailla päivystäneelle sinipaidalle, joka tykitti kaamean pommin Samin käsien kautta maalin perukoille. Neljännen maalin (ei nää tainnu tulla kronologisessa järjestyksessä) synty on kyllä tyylikkäästi unohtunut. Ehkä hyvä niin. Pari muuta tilannetta saanee ehkä maininnan. Yksi Santalan pelaaja sai keltaisen taklauksesta. Ei se niin pahalta näyttänyt, mutta tuomarilinja oli hyvä: kaikki väärät taklaukset pois. Mainittakoon vielä taistelu pallo vastaan Nuutti: haltuunotossa astui liukkaan pallon päälle ja kaatui tyylikkäästi. Pallo 1 - Nuutti 0. Olikohan kyseessä Nuutin kuoletus pallolta? Erä päättyi Santalan ansaittuun 4-1 johtoon.

Toiseen erään RAD lähti sisuuntuneena ja sai pidettyä palloa (ehkä Santalan perääntyessä) ja luotua hyökkäyksiä. Ongelmana oli, että pallo pelattiin usein laitaan ja laidassa tuli hätäinen ratkaisu. Pallo tuntui polttavan jalassa: räkäisy maalille oli liian usein epätarkka tai turhan aikainen. Kerran Ville K. pelattiin syöttöketjulla keskeltä läpi, mutta tällä kertaa maalitykki ei onnistunut. Sitä vastoin erän loppupuolella vikkelän santalalaisen jaloille melkein potkiminen (lopetti kuulemma potkun kesken) tuotti keltaisen. No, tilastomerkintä. RADin vahvuus oli ehdottomasti Virsun ja Diman upeat nousut, jotka eivät johtaneet poikkeuksellisen vaarallisiin tilanteisiin. Toisen puoliajan pitkittyessä Santala sai kuitenkin otetta upeilla vastaiskuilla, jotka varsinkin ottelun lopussa tapahtuivat ylivoimalla. Kuin ihmeen kaupalla Samin vastaantulojen ja viimeisen pakin liukumilla takaiskuilta vältyttiin. Santala pelasi fiksusti ja joukkueessa oli useita vikkeliä ja pallovarmoja pelaajia. Ei auta kuin todeta, että Santalan voitto oli ansaittu. Tätä surkeutta ei jaksa Marjamäkeä enempää märehtiä. Nautin kuitenkin joka hetkestä.

Man of the Match: Dima, pelasi vahvan pelin pallollisena pakkina

Jälkipelit: Pikaiset kaljat ottivat Sami, Dima, Veikko, Teijo ja Sauli, joista kolme viimeisintä samalla kyydillä ja Teijo tyytyi joululta maistuvaan kolaan ja veteen. Sami ja Dima jäivät vielä säätämään strategiaa seuraavaan peliin (ja hyvä niin).