torstai 17. toukokuuta 2018

FC Whisky - RAD FC 1 - 4 (1 - 2)

Kesähelteet jatkuvat voitokkaina

FC Whisky - RAD FC 1-4 (1-2)

mv: Paavo; p: Virsu, Matte, Juuso, Jaakko, Nuutti; kk: Marco, Jeti, Toni, Teijo, Veikko, Teemu; h: Alejandro, Sauli

Maalit: Marco (Veikko), Marco (Ale), Teijo (Veikko), Teijo (Veikko)

Illan myöhäisotteluun Kaarinaan lähdettiin sähköisissä tunnelmissa. Pitkän helleaallon jälkeen oli päivällä hieman ukkostanut. Päivällä Teijo viestitteli Veikolle ukkoskeleistä, mutta Veikko tiesi paremmin:

 

Teijo kuittasi lakonisesti ”Selvä =D”.

Matkalla Kaarinaan Veikko ja Teijo juonivat kuitenkin, että Veikko antaa kulmat kovana etutolpalle, samoin kuin edellisessä matsissa Virsulle, joka pyssytti sivuverkkoon. Ennen matsia tosin Veikko muistutti Valioliigan tilastofaktasta: Kulmatilanteista ei paljoa enemmän maaleja tehdä kuin kulmatilanteiden jälkeisistä vastaiskuista. Viime vuonna Whiskyä vastaan oli kova kyyti:  vastahyökkäykset vyöryivät, ulkomaalaisvahvistukset vetivät RADin pahasti vipuun ja tappio oli tarkasti mielessä.

Koko pelin kuva oli aika lailla samanlainen 60 minuuttia. RAD rakenteli hyviä hyökkäyksiä ja loi jonkin verran paikkoja. Whiskyn hyökkääjät olivat tarkasti RADin puolustajien taskussa. Erityisesti Virsu ja Matte loistivat katkoilla läpi ottelun ja Jaakko teki upeita nousuja ja taisteluja Whiskyn taitopelaajaa vastaan. Eräästä Whiskyn hyökkäyksestä tuli kaamean kierteinen riparipurku reilusti kotijoukkueen puolelle oikeaan laitaan. Pakki oli näkevinään, että pallo kävi sivurajan väärällä puolella (samoin Teijo näki pallon pomppaavan puolisentoista metriä kentän ulkopuolella). Veikko, tuomari ja Whiskyn mokke eivät näin nähneet. Mokke palautti pallon ”omille”, jonka Veikko helposti katkaisi ja pääsi yksin maalivahtia vastaan. Sitten pitikin miettiä: lähteäkö harhauttamaan yksi:yksi-tilanteessa. Onneksi tulokas Marco haki tyhjään tilaan, jolle oli helppo syöttää pallo tyhjään maaliin ja Marcohan heitti ykkösellä sisään. Upeasti 1-0! Puolet vierasjoukkueesta protestoi maalia tuomarille kovin sanoin. Ja kenttä salamoi.

Eipä aikaakaan, kun Teemu sai pallon vastahyökkäykseen, ohitti vastustajan ja pelasi läpisyötöllä pallon upeasti Alelle, joka painoi oikeasta laidasta maalille, ja sai pelattua pallon riparin kautta Marcolle, joka upeasti leipoi pallon maalin edestä verkon perukoille. Olipa lause, ja mikä maali. Upea alku RADiltä! RAD sai ensimmäiseen puoliaikaan edelleen muutaman hyvän hyökkäyksen, ainakin Virsu nousi keskisektoriin ja laukoi kovaa, jonka mokke torjui kulmaksi. Lisäksi Jetillä oli paikat ja taisi Veikolla olla jotain kynäilyjä boksissa, ainakin, ehkä muillakin. Alejandro nousi myös vasenta laitaa kertaalleen boksiin lähes päätyrajalle asti ja laukaus kimpoili minne sattuu. Marco sai lauottua maalia kohti ja pallo kävi jo maaliviivan tuntumassa, mutta mokke purki viime hetkillä. Perinteistä Pubiliiga-kaaosta.

Valitettavasti Whiskynkin tehot olivat kohdillaan. Sivurajaheitosta kaverit juonivat mokke-Paavon eteen kaksi jamppaa, jotka molemmat väistivät/eivät osuneet palloon, ja juuri ennen kuin pallo tuli Paavon ulottuville, se tippui maahan ja meni Paavon längistä hipaisun kautta maaliin. Tuollaiset tilanteet ovat todella inhottavia torjuttavia. Kieltämättä upea kuvio; leveämmällä kentällä olisi ollut vaikeampi toteuttaa. Ensimmäinen puoliaika päättyi 1-2.

Whiskyn pippuriset aasialaisvahvistukset eivät olleet viime vuoden vedossa, mutta taistelivat silti kovaa pallosta. Kun pilli ei soinut, totesi Teijo siirtävänsä miehiä sivummalle kädellä avustaen, joka sai whiskyläisen tuijottamaan anelevasti tuomarin suuntaan, turhaan. Uutena naamana Whiskyllä oli keskikentän dynamo, joka lämmettyään alkoi väläyttelemään pallollista taitoa ja kanuunankuulia lähettävää vasuria, tuloksetta kuitenkin.

Toisen puoliajan kaava seurasi aika tavalla ensimmäistä. RADin keskikenttä ja puolustus pitivät Whiskyn hyökkäykset täysin taskussa ja Paavo hoiti maalilla loput. RAD puolestaan pystyi luomaan hyviä hyökkäyksiä, jotka usein päätyivät kulmapotkuiksi. Erityisesti keltaisten pakki #3 roikkui pahasti RADin pelaajien selässä ja sai lopulta keltsun leikittyään King Kongia Veikon reppuselässä kymmenen metrin matkan ajan. Vapaapotkusta Matte haki upeasti maalin eteen tyhjään tilaan, johon Veikko heitti roikun, mutta tällä kertaa ei pallo mennyt maaliin. RAD jatkoi rymistelyä, joka tuotti lisää kulmapotkuja. Pari lyhyttä annettiin Alelle, joka sai vetoja aikaiseksi, mutta mokke hoiti ne eleettömästi. Teijo oli kiukkuinen: ei me näin sovittu! No, eipä auttanut Veikolle muu kuin antaa seuraavasta kulmasta kova kierteinen etukulmaan. Ja siellähän se Teijo oli sutimassa, joka parin yrityksen jälkeen sai potkittua pallon maaliviivan yli, josta vielä varmuudeksi pakki lakaisi fullereenin verkkoon. Juuri niin kuin oli sovittu.

Tämän jälkeen RAD sai pari paikkaa ja myös Whisky sai toisen puoliajan parhaan paikkansa. Selkeästi Whiskyn kovin pelintekijä, keskikentän dynamo, pääsi nousemaan vapaaseen vetopaikkaan estelyistä huolimatta, mutta kova veto otti kosketuksen pakkiin ja suuntautui pari metriä ohi maalin. Ja Paavo olisi sen kuitenkin ottanut. Teijo antoi tässä kohtaa hieman palautetta hyökkääjää puolustaneelle radiläiselle, kun peliä ennen sovittiin, että helppoja vetoja ei anneta. Hieman myöhemmin Teijo erehtyi kuljettelemaan liikaa samaa miestä vastaan ja kaksinkamppailu alkoi kääntyä viskinhuuruisen suuntaan, joten RADin miehen oli otettava kämmenote vastustajan naamasta, jonka jälkeen pallonhallinta palautui oikealle joukkueelle. Ei maistunut tuomarille puhaltaa tuotakaan tilannetta.

Hieman tämän jälkeen tuli taas RADille kulma painostuksen jälkeen. Keltapaidat olivat vähintäänkin sekaisin, mutta niin olivat RADinkin pelaajat. Teijo ohjeisti Saulia, joka ihmetteli, että kulmahan tulee jo. Teijo ehti miettiä ”mitä ihmettä” ja huutaa Veikolle "laita samanlainen!" Veikko teki työtä käskettyä ja antoi kulmasta kovan matalan keskityksen etusektorille. Teijo sen sijaan ei ollut ehtinyt mihinkään, varsinkaan etusektoriin, vaan pystyi vain hölmistyneenä katsomaan, kun Whiskyn pakki ja molari kilkkasivat toisensa pois tilanteesta ja keskitys jatkoi matkaansa vitosen alueelle... suoraan Teijon jalkaan läpi nukahtaneen Whisky-puolustuksen. Tilanteessa jäi juuri riittävä puoli sekuntia aikaa tajuta mitä tapahtuu ja laittaa sisäsyrjäsijoitus keskelle maalia, 4-1! Maalintekijää pitänyt puolustaja katseli tilanteessa iloisesti vaihtopenkin suuntaan. Teijo valitteli, että ei ehtinyt etutolpalle, mutta sai kuitenkin pallon takatolpalle. ”Comme ci comme ca”, maalihan siitä tuli. Tämän jälkeen loppu oli lähinnä muodollisuus, joskin kova taistelu jatkui loppuun asti molemmin puolin.  Aivan loppuminuuteilla Nuutti lähti hurjaan 60 metrin spurttiin purkupallon perään maali silmissä kiiluen, mutta Whiskyn parhaan pelaajan tekniikka riitti tilanteesta selviytymiseen. RAD otti ansaitut pisteet lukemin 4-1.

Ottelun parhaan pelaajan palkinnon, ehkä yllättäen, ”äänestettiin” Veikko, vaikka parin maalin ihmeet ja puolustuksen lukot Virsu, Matte tai Jaakko olisivat ansainneet saman tittelin. Toistaalta joukkue pelasi kokonaisuudessa upeasti, heikkoja lenkkejä ei löytynyt ja pisteet kotiin. Upeaa RAD!

Jälkipeleihin eksyivät vain Sauli, Veikko (MotM-oluen perässä) ja Teijo. Keppitappeluottelun takia. Suomen jääkendomatsia katsottiin RADissä toisen erän verran iPadistä. Mainittakoon, että Suomen tippuminen MM-lätkässä helpottaa ns. Oikean ohjelman valitsemisessa saunaillassa tulevana lauantaina. GGMU!

Saunaillan juomatarjontaa kohentaa Radbarin/Radbrew'n sponssaama jälkimmäisen talviolut, joka helpottanee helletunnelmia ja viilentää saunojien mieliä.

/ Veikko Thunderstruck & Teijo

1 kommentti: