keskiviikko 16. toukokuuta 2018

RAD FC - FC Mänty 5 - 0 (4 - 0)

Pubiliiga-kausi 2018 käyntiin suvereenilla voitolla

RAD FC - FC Mänty 5 - 0 (4 - 0)

Kokoonpano: maalissa: Paavo; puolustuskalusto: Ville V, Matte, Jaakko T, Juuso, Pasi, Marco; keskikenttä ja hyökkääjät: Teijo, Teemu (p/kk), Anssi, Jetro, Alejandro, Jussi, Veikko, Nuutti, VilleK 

Maalit: Anssi (Teijo), Teijo (Anssi), Jetro (Veikko), Alejandro (rankkari), Alejandro (vastustaja muni) 

RAD FC esitti Pubiliiga-kauden avausmatsissa heti kättelyssä käsittämätöntä suvereniteettia, vaikka sisäpelit olivat melkeinpä vielä mielessä. No, yhdet treenit ja yksi harkkapeli kylläkin epätyypillisesti edellisviikolla oli vedetty, vaikka täksi kaudeksi joukkueen manageroinnin ja kapteeniuden haltuun ottanut Toni yritti treenejä pariin otteeseen lyhyeen lopettaa, jotta päästäisiin jälkipeleihin. Tämä raportti tulee nyt melkoisena tajunnanvirtana ajanpuutteen takia, apuna Veikon muistelot.

Ensimmäistä vitosta ei oltu pelattu, kun RAD löi jo vierasjoukkueelle luun kurkkuun. Kärkkärit lähtivät Anssin ja Teijon jalasta kuin hidastetussa filmissä, mutta sopivalla jengalla pallo löysi kahdesti verkon perukoille. 1-0! 2-0! Erittäin hyvää ja epätavallisen monipuolista, suoraviivaista rakentelua hyökkäyssuuntaan molemmissa maaleissa. Tällaisesta on hyvä jatkaa. Anssi-Alejandro-Teijo-Jetro-nelikko pyöritteli vastustajaa mennen tullen nopeilla syötöillä. 

Vastustaja sai pelistä edes vähäsen kiinni alun ryöpytyksen jälkeen. Mänty onkin Pubiliigassa pitkästä aikaa mukana, joten ensimmäisessä matsissa arvattavasti on vielä kuviot hakusessa. Männyn vikkeläliikkeinen toppari oli kentällä rappausvermeet päällä, sen verran laasti lensi ja miestä kaatui heti alusta lähtien. Teijo kuitenkin sijoitti hankkimansa vaparin sisäsyrjällä muurin jalkoihin. Kuvioita pitäisi sopia, lähes mahdotonta vetää suoraan sisään ilman maalivahdin töppäilyjä. Hieman myöhemmin sama mies tallasi radiläisen kantapäälle ja katseli keltaista.

Sama meno jatkui, ja kevään kuntokuurilla ollut Veikko taisteli kukkupallon vastustajan boksin rajalla itselleen. Oma Select ei liimautunutkaan jalkaan, mutta ohi maalivahdin ja pakiston kuitenkin, johon taustalta Jetro spurttasi ja puttasi aivan typötyhjään maaliin. Haalariosastoa löytyy siis RADistäkin! Käytämme kamppailua kuitenkin vain hyvään.

Jottei Mänty olisi alkanut luulla liikoja mahkuistaan, antoi Teijo aavistuksen kovuutta syötönkatkossa yhdelle Männyn hyökkääjistä. Ikävästi maahan kaatuneen vastustajan yli könytessä käsi jäi nappulakengän alle. Pari vieraiden hyökkääjistä oli pallolla melko taitavia, mutta peli meni pitkien syöttöjen viljelyksi RADin puolustaessa tiiviisti. Kertaalleen Matte kentän alimpana totutteli ulkopelien realiteetteihin, kun vipuiluista palkintona oli pallonmenetys ja läpiajo. Paavo tuli upeasti vastaan ja peitti vedon, joka torjunnasta kimposi väljemmille vesille.

Alejandro, yksi RADin uusista tulokkaista tälle kaudelle, osoittautui jo harkkapelissä täsmähankinnaksi kärkeen. Myös karvauspeli on kovalla tasolla, ja kovan työn tuloksena laidassa voitettu pallo johtikin loistavan kuljetuksen lopuksi siihen, että maalivahdilla ei ollut muuta mahdollisuutta kuin rikkoa pilkun arvoisesti tai pallo olisi ollut jo aiemmin maalissa. Alejandro näytti odottelevan, että joku muu vetäisi, mutta astui lopulta pallon taakse. Maalivahti matkalle oikeaan kulmaan ja varma pyssy vasempaan alakulmaan, 4-0!

Ensimmäinen puoliaika päättyi melko selvin lukemin, eikä toisella enää samanlaista intensiteettiä kotijoukkueen peliin löytynyt. Eikä varsinaisesti tarvinnutkaan, kun vastustaja kuitenkin pidettiin laadukkaasti pois parhailta paikoilta. Alakerta hoiti hommansa varmasti pelirohkeutta uhkuen. Virsu ja Matte pääsivät myös nousuihin pariin otteeseen, Virsun myös tykittäessä kulmasta pallon sivuverkkoon. Puolustuspelistä on aina vaikeampi kirjoittaa, mutta hyviä katkoja jatkuvasti tuli ja 0 maalia omaan verkkoon, niin on se nyt aika hemmetin hyvää silloin ollut.

Kertaalleen Mänty pääsi kahdella miehellä nokikkain Paavon kanssa epäonnisen pompun kautta. En oikeastaan alkutilannetta nähnyt, vain yhtäkkiä yksin olevan vastustajan, joka kiskaisi kovan, kierteisen vedon. Paavo oli jälleen hienosti tekemässä itsensä isoksi ja sai kädet vedon tielle ja pallon väljemmille vesille.

Toisella puoliajalla laastit ja työkalut lentelivät jo ihan minne sattuu Männyn rappaajan ajaessa kovaa Virsun jaloille pari sekuntia myöhässä, lanatessa Teijon pääpallossa sikiöasentoon ja lopulta kopauttaessa Alejandron nurmen pintaan. Näistä jo ensimmäisestä olisi voinut toista keltaista näyttää, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Viimeinen vartti yhden vajaalla oli sitten jo melko hengetöntä pallottelua. Alejandro kuitenkin näpäytti vielä Männyn puolustusta ryöstämällä pallon kikkailevalta alimmalta mieheltä. Vastaan tullut maalivahti oli pelkkä pujottelukeppi ja loppulukemat laitettiin jälleen tyhjään maaliin, 5-0! 

Kauden avaus sujui kaikin puolin huikeasti. Joka äijää ei nimeltä ehtinyt mainitsemaan, mutta jokainen täytti paikkansa oivallisesti. Pasi, joka hoiti pakinpaikkansa huolella, oli jälleen kovin lähellä Pubiliiga-uran ensimmäistä maalia, joka on jo käsinkosketeltavan lähellä. Erityisen hyvää oli, että vaihtomiehiä riitti ja paikat olivat selvillä. Seuraavassa matsissa huomenna vastaan asettuu FC Whisky ja vastus luultavasti koveneekin huomattavasti. Kaarinen lyhyenläntä, leveä Whiskyn kotikenttä luo myös omat haasteensa viime kaudella rumasti pataan ottaneelle vierasjoukkueelle. Luotto voittoputken käynnistämiseen on kuitenkin kova!

/ Teijo & Veikko

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti