tiistai 20. kesäkuuta 2017

FC Tinatuoppi - RAD FC 0 - 4 (0-2)

RAD FC dominoi kotiareenalla

Maalit: Paavo 2 ekaa (Teijo ja Ville), Anssi (syöttäjästä ei tietoa), Teijo (Ville)

Kokoonpano: mv: Sami P: Matte, Jaakko, Juuso, Erik (1. pa)/Ville K. (2. pa) kk: Toni, Teijo, Ville K (1 pa) /Erik (2. pa) h: Anssi, Paavo, Veikko

Aamun sateet olivat mukavasti vaihtuneet auringonpaisteeseen, kun RADin gladiaattorit saapuivat kotiareenalleen. Ottelu oli siis siirretty matsi ja RAD oli vierasjoukkue. Ja tämähän sopi mainiosti. Kaksi viikkoa sitten tuli karvas pettymys Kupittaata vastaan ja viikko sitten kaamea pyllähdys Alvarin vieraana mikrokentällä. Otteluun lähdettiin aikaisemmista otteluista tutulla 3-2-2 taktiikalla. Vastustajia oli mukavasti paikalla. Tällä kertaa fyysinen ylivoima vaikutti olevan RADillä, sillä Tiniksen jengistä osalta oli proteiinipatukat jääneet syömättä. Tosin allekirjoittanut itsekin oli yhtä laihassa kunnossa, kun viimeksi Pubiliigaa pelaili (tai ainakin melkein). 

Pelin alku oli ehkä aavistuksen hermostunutta, mutta RAD piti palloa ja sai luotua painetta Tiniksen päähän. Toisaalta Tinis karvasi ylhäältä kahdella ja kolmellakin pelaajalla ja tämä aiheutti aluksi hieman ongelmia. Prässi oli ajoittain todella kova ja jossain vaiheessa Tinis onnistui painostamaan kimmonneeseen pallon rynnänneen Samin harhasyöttöön keskelle vastustajan pelaajalle. Tästä Tinis ei kuitenkaan rankaissut, vaan tilanne taisi päättyä oikeutetusti paitsioon. Muut tilanteen Sami hoiti oikeanaikaisilla vastaantuloillaan (kuten olemme niin monet kerrat nähneet). RAD pyöritteli lähtökohtaisesti hyvin palloa pelaajalta toiselle Teijon toimiessa kapellimestarina, mutta valmista ei meinannut tulla millään. Veikko muistaa kirkkaasti päässeensä laukaisemaan kaksi kertaa vastapalloon boksin kulmilta, toinen varsin vapaasta paikasta, mutta ohihan nuo viritykset tuppaa menemään. Toinen sivurajaksi, toinen 30 senttiä yli maalin. Muutkin RADin vedot (muutama tilanne) päätyi puolustajien blokkaamiksi. Tinis pääsi yhdestä kulmasta (tai vastaavasta) heittämään pallon vaarallisesti takatolpalle, mutta Erik jyräsi vastustajan pois pallosta. Laillisesti ja voimalla. Tämän jälkeen ottelussa alkoikin sitten yhden voimahyökkääjän show. Edellisessä pelissä Paavo väitti, että hänellä oli jostain syystä jännityksestä melkein löysät housussa. Siitä ei ollut ainakaan enää tiistai-illassa jälkeäkään (kai joku oli pessyt housut). Teijo nousi voimakkaasti oikealta laidalta ja pääsi hyvään maalintekopaikkaan, tälläsi pallon voimalla leveäksi vasemmasta alakulmasta, josta Paavo kuitenkin voimalla runttasi verkon perukoille! Tämä maali oli todella vapauttava. 

Tämän jälkeen Paavo saikin itseluottamusta enemmän kuin pohjanmaalainen pullollisesta Koskenkorvaa ennen lavatansseja. Eikä aikaakaan kuin RAD puskee taas hyökkäykseen, Ville syöttää upealla syötöllä pakin längeistä Paavon läpi, joka kiskaisee aivan käsittämättömän kovan hevosenpotkun etukulmaan. Maalivahti oli onnellinen, ettei jäänyt pallon alle, sillä tuon pyöreän kappaleen liikemäärä olisi riittänyt viemään hintelän veräjänvartijankin verkon perukoille. Paavo väitti että alkoi pelata futista "kunnolla" vasta vuosi sitten. Siihen nähden tai oikeastaan missä kontekstissa tahansa, tämä kierteinen tykki etukulmaan oli huikea suoritus. Oli itseluottamuspillerit syöty aamulla. Ja tämähän kelpaa RADille. Syöttipä Teijo jossain vaiheessa Veikon "yksin läpi", mutta joku oli laittanut tervaa seniorin nappiksiin ja puolustaja ehti hyvin väliin. Puoliajalle mentiin RADin semiturvallisessa 2-0 johdossa. Puoliajalla Erik ilmoittti, että liika treeni kiristää nivusia ja ettei "uskalla pelata puolustuksessa". Upeastihan Erik hommansa hoiti. Ville suostui tippumaan laitapakiksi yhdeksi vaihdoksi (Tonin ollessa toinen vaihtoehto). Ja eihän toimivaa kokoonpanoa Toni enää tohtinut muuttaa (kuulemma). 

Toisella puoliajalla nähtiin lähtökohtaisesti yksi joukkue ja se oli RAD FC. Matten johtama puolustuslinja varsinkin Jaakon säestämänä katkoi hyökkäykset ja avasi peliä mainiosti hyökkäyspäähän. Hyökkäyspäässä Paavo jatkoi pelimiehen otteitaan. Sama tarina toistui moneen kertaan: Paavo taistelee pallosta laitapakin kanssa, ja taklaa vastustajana toimivan kuivan kesän oravan pois pelivälineestä (tyypillisesti maahan makaamaan), tuomari viheltää (usein syyttä) Paavolle virheen ja Paavo levittelee oikeutetusti käsiään. Kolmannella kerralla näytelmä jo nauratti. Kerran vastustaja yritti torpata RADin kolossin sivuun huomatakseen kimpoavansa itse kentän pintaan. Käsittämättömästi tästäkin vihellettiin vastustajalle vapari. Siis olemalla heikko ja ylimielinen samaan aikaan? Toni osoitti parilla taklauksella, että Kupittaa-pelin voltti oli työtapaturma, nyt vastustaja törmäsi betoniseinään Tonia taklatessaan. Jossain vaiheessa RADin fyysinen ja pallollinen dominointi tuottaa tulosta. Joku onnistui toimittamaan pallon Anssille boksiin (kukaan ei tunnusta syöttäneensä ja minäkin olin vaihtopenkillä), jolla oli tila ja aika hallussa (fyysikot puhuvat jatkumosta). Allekirjoittanut huusi vaihtopenkillä jo tässä vaiheessa, että nyt tulee maali. Sitten peli eteni kuin hidastetussa filmissä: Anssi peippailee kaikessa rauhassa, puolustajat yrittävät toivottomina päästä lähelle liian kaukaa ja lopulta Anssi sijoitta pallon jäätävällä varmuudella vasempaan takakulmaan. Maali oli kaunis ja täydellinen kuin katedraalin fresko. Ja eihän RADin dominointi tähän loppunut. Pitkällisen vasemman laidan painostuksen ja taistelun jälkeen RAD saa sivurajaheiton, Ville heittää sen maalille, Erik puskee vastustajan pois tieltä, pallo pomppaa pakin eteen, joka ei mene ykköseen vaan antaa pubiliigatyyliin fullereenin pompata ylitseen ja Teijo nikkaa kauniin puskun yli maalivahdin. Peli on pelattu, Tinis lyöty ja loppu on (koomista) kosmetiikkaa. Lisäksi Teijon nappiksista on todellakin maalit loppu, ei ole tehnyt kuin puskumaaleja tällä kaudella. Saisi tehdä enemmän.

Tämän jälkeen Tinis nosti hyökkäystään ja onnistui saamaan toisen puoliajan parhaan paikan. Vasemmalta  laidalta Tiniksen pelaaja heitti oikealle ristiin ja Ville K:n laidalta pelaaja pääsi läpi, mutta kukapa muu kuin velipoika pelastaa. Samin täydellinen vastaantulo esti maalin ja Sami torjui vielä riparin ja vielä toisenkin. Lopulta tilanne kuivui siihen. Tuomari alkoi vihellellä RADille paitsioita käytännössä joka tilanteesta ja niitähän tuli sitten paljon ja kaikki ei mennyt aivan putkeen (mutta eipä ole helppo homma). Parhaimmillaan Veikko seisoi odottamassa syöttöä keskiviivan omalla puolella ja syöttö vihellettiin paitsioksi. Ilmeisesti keskivartalon paisuma oli yli puolen kentän. Vanhempi Kuutin veljeksistä yritti saada lopussa keltakorttia, muttei onnistunut. Teijo ajeltiin yksin läpi -tilanteessa takaapäin kortin arvoisesti. Muutoin rumemmista otteista vastasi kyllä vierasjoukkue Teijon ansiokkailla jalkoihin koputuksilla (Tiniksen Dani sai kuulemma nappulakuviot jalkaan. No, ei sen pahempaa, kai noin hellästä käsittelystä pitäisi saada hyvät alennukset levyistä). RAD hoiti homman upealla voitolla 4-0.

Man of the Match: Paavo huikeaa hyökkäysvoimaa ja pelkkää voimaa osoittaen. Kyllä myös Matte, Jaakko ja Teijokin ansaitsevat maininnan erinomaisesta pelistä. Ville K. toimi tällä kertaa syöttökoneena. Onko RADin Ronaldosta tullutkin pelintekijä? Joukkuepeli toimi erinomaisesti ja tasapainoisesti. Vastustajakin pelasi rehdisti ja urheilullisesti. Tämäkin matsi oli pubiliigafutista parhaimmillaan (kuten viikko sitten), paitsi voittaminen on inan mukavampaa kuin häviäminen.

Radbariin selviytyivät kärkikolmikko Veikko, Anssi ja Paavo sekä Teijo ja Matte. Vaikkei kentällä Veikon nopeus huimannut, niin olut kyllä tuntui uppoavan vauhdikkaammin kuin kanssapelaajilla. Jokaisella on on oma ydinosaamisalueensa vai miten se meni.

/ Veikko Teijon ja Anssin avustuksella

1 kommentti: