torstai 20. heinäkuuta 2017

FC Whisky - RAD FC 4-2 (1-1)

mv: Sami,  p: Jaakko, Virsu, Juuso, Erik kk: Nuutti, Teijo, Anssi, Toni h: VilleK, Veikko, Jussi, Paavo

Maalit: Teijo (Ville K,), Ville K. (syöttäjä ei muistissa, kuka tunnustaa?)

Kaarinan perukoilla, tuulisella kukkulalla pelattiin keskikesän spektaakkeli pilvisessä ja varsin koleassa säässä Whiskyn ja RADin välillä. Lomista huolimatta oli RAD saanut kokoon kelpo miehistön, 13 pelaajaa, mikä mahdollisti ainakin periaatteessa kovan sykkeen. Anssi sijoitettiin keskikentälle viime ottelun hyvien esitysten jälkeen.

Ja RAD alkoi kovalla sykkeellä, niin kuin suunniteltiin. Palloa pidettiin ja kierrätettiin puolustuksen kautta ja pikkuhiljaa saatiin painetta vastustajan päähän. Mutta tässä piilikin paha ansa. Keltapaitaiset raspikurkut nimittäin ryhmittyivät viisaasti koko kahdeksanhenkisellä miehistöllä boksiin ja blokkasi tehokkaasti vedot. Aivan liian tehokkaasti. Ja irtopalloihin liukkaat keltsit lähtivät raivolla, nopeasti ja taitavasti. Vajaan 10 minuutin RAD-hallinnan jälkeen luisteli yksi taitava kaveri keskeltä varmaan kolmen pelaajan läpi boksiin, jonka jälkeen hänet kaadettiin rankkarin arvoisesti ja pilli soi ... hieman ennen kuin pallo lipui tilanteesta maaliin. Rankkarista kuitenkin pallo ripustettiin vuoren varmasti maaliin. Olipas taas katkeraa kalkkia punanutuille. Mutta eipä tähän lannistuttu. Painetta jatkettiin ja monen monituista vetoa kilpistyi joko vastustajan muuriin. Useita flipperipallo-tilanteita tuli, joissa pallo kimpoili vedon jälkeen takaisin RADin pelaajalle. Yhdessä tilanteessa RAD sai viitisen vetoa aikaiseksi, mutta eipä auttanut. Lopulta Ville K. sai annettua vasemmalta laidalta pallon maalille, josta Teijo otti pallon haltuun (osui vastustajaan välillä) ja sai tuikattua tarkalla vedolle ansaitun tasoituksen. Puoliajalle mentiin toivorikkaana 1-1 -tilanteessa.

Mutta toinen puoliaika olikin sitten murheellinen. Bourbonit jatkoivat nerokasta taktiikkaa, keskittyivät vastaiskuihin ja lisäksi terästivät karvaustaan, jonka kanssa RADillä oli hankaluuksia jo ensimmäisellä puoliajalla. Raivokas karvaus tuotti muutaman pallon menetyksen. Yhdestä tilanteesta keltapaita pääsi vastaiskuun ja puolustuksessa oli vain Juuso, joka yritti ottaa kahta keltapaitaa. Taitava peluri sai tyhjää tilaa ja viimeisteli hienosti vasempaan alakulmaan. Jonkin ajan jälkeen Whisky sai toisen samantyyppisen tilanteen ja laukoi 3-1 -johtomaalin. Whiskyn kova karvaus, nöyrä keltainen muuri boksissa ja äärimmäisen tehokkaat vastaiskut olivat todellakin myrkkyä. Taisipa saada jopa vedon tolppaankin ja pari vetoa ohi maalin. Tosin siinäpä ne Whiskyn maalipaikat olivatkin; tehokkuus oli erinomaisella tasolla. Ja RAD jatkoi siihen, mihin ensimmäisellä puoliajalla lopetti. Keinot loppuivat boksin rajoilla, vaikka painetta saatiin varsin hyvin Whisky-päätyyn. Pari-kolme biljardipallotilannetta saatiin taas aikaiseksi, mutta aina oli keltapaita vedon edessä. Ainakin Anssi ja oliko Teiko pääsi tykittämään boksin sisältä, mutta ohi maalin. Vihdoinkin Ville K sai jostain syötön, peippaili boksin vasemmalla kulmalla ja laukoi tarkan ja kovan vedon oikeasta etukulmasta sisään. Todella upea maali. Mutta eipä aikaakaan, kun Whisky aloituksen jälkeen leipoi pallon taas tarkalla vedolla RADin maaliin. Lopussa RAD vielä painoi, mutta hyvinkin samanlaisin tuloksin. Teijo antoi Veikolle, joka pyssytti lähietäisyydestä tutusti vastustajan blokkiin. Ja RAD pääsi taas ripariin, mutta Nuutin veto meni yli maalin. Vastaavia tilanteita oli ottelun aikana liian monta, viimeistelyn terävyys oli liian heikkoa, ei niinkään maalipaikkojen aikaansaaminen. Pientä malttia viime hetkillä kaivattaisiin lisää. Ottelun lopussa nähtiin ikävä tapahtuma RADin päässä. Päätytilanteessa Erikkiä ajettiin törkeästi selkään päin kentän vierustalla olevaa asfalttia ja aitaa. Ainakin polveen tuli paha kolhu, mutta suurempikin katastrofi oli lähellä. Käsittämättömästi korttia ei näytetty tällaisen sikailun jälkeen. Onneksi tilanne ei ehtinyt eskaloitumaan pahemmin. Ottelu päättyi isäntien 4-2 voittoon. Taitavat vastaiskut, kova karvaus ja keltainen muuri maalin edessä täysin yllättivät RAD-miehistön. Popedaa ja Pate Mustajärveä mukaille: "Enemmän kuin Whiskey, tappio polttaa".

Ottelun parhaana palkittiin RADin tehokkain pelaaja VilleK., muta kaljat jäi RADissä juomatta kaikilta. Mainittakoon, että viime vuonna vastaava peli pelattiin juhannuksen jälkeisellä viikolla ja Radbar oli kiinni; Whiskeyn oluella palkittu paras pelaaja kävi kyllä oven takana turhaan olutta vonkaamassa, (samoin taisi käydä RADin pelaajat, nimittäin asia tuli yllätyksenä). Harmi homma, mutta nyt ainakin baari oli auki.