keskiviikko 15. kesäkuuta 2016

RAD FC - CCCP 3 -1 (2 -0)
Kokoonpano: Sami, Juuso, Jesse, Nuutti, Erik, Laakso, Ville K., Pasi (Lego), Teijo,  Veikko, Klaani, Sauli (eihän kukaan jäänyt mainitsematta, yht. neljä vaihdossa)

Jälleen kerran upea, aurinkoinen kesäkeli toivotti tervetulleeksi pubiliigan gladiaattorit Räimän kivikovalle dyynille. Kyseessä oli todellinen paikallisottelu, kahden Turun oluen ystäväin suosikkipaikan, Cosmic Comic Cafen (CCCP, myöh. neukut) ja RAD FC:n välillä. Neukut olivat liikkeellä valtavavan suurella rosterilla isoja atleetteja, mieleen tuli lähinnä Rocky IV. RADin kokoonpano oli yksi kauden pienimmistä. Kaiken tämän lisäksi Veikon jalka oli lähinnä day-to-day-tasoisessa kunnossa viikon takaisesta sukille potkimisen seurauksena. Alkulämmittely otettiinkin lähinnä painamalla auton penkinlämmitin maksimille. Siksi oli tärkeä panostaa mentaalisiin harjoitteisiin. Veikko psyykkasi Klaania: Syötän tänään sun maalin. Manageri-Teijo antoi ohjeen Veikolle: vedä lyhyttä vaihtoa, kun jalka ei kestä. Tuumasta toimeen.

Alku lähti RADin terävällä liikkeellä heti aloituksesta. Ensimmäinen hyökkäys ei tuottanut tulosta. Purun jälkeen pallo pelattiin Teijon (?) toimesta vasemmalle laidalle Jesselle, joka peippaili aikansa imien vastustajan puolustajat itseensä. Apuun tuli Veikko, jolle Jesse antoi täydellisen syötön. Valitettavasti vastaanotossa oikeasta pohjeesta kuului poks, mutta pallo oli hallussa. Klaani seisoi täysin yksin noin pilkun kohdalla, jolle Veikon pallo sai toimitettua. Tämän tason pelimies ei parempaa paikkaa tarvitse. Pallo haltuun ja hallittu, upea veto ja verkot tötterölle. Mahtava alku RADiltä! Ja Veikko linkuttaa pohje hajalla vaihtoon lopullisesti.

Tämän jälkeen atleettiset neukut antoivat kovaa painetta. Vaihtoihin mentiin spurtaten (käsittämätöntä tällä tasolla!). Pari paikkaa neukut myös saivat aikaiseksi, mutta viimeistään RADin upeasti pelanneen mv-Samin oikea-aikaiset vastaantulot estivät maalin. Mainittakoon, että ensimmäisen erän RAD pelasi vasta-aurinkoon. Sitten tapahtui taas jotain maagista. Ville K. taisteli pallon oikealla laidalla ja avasi upean vastahyökkäyksen laidalla patsasteelle Klaanille. Tämä peippasi vastustajan ja näki upeaa nousua tekevän Laakson, antoi vasemmalla juurikin oikein kiertyvän vapauttavan syötön vaikeasti hallittavissa olevalla kentällä. Laakso oli yksin maalivahtia vastaan, mutta haltuunotto, eteneminen ja viimeistely alakulmaan olivat todella jäätäviä. Kertakaikkisen upea maali, kuin oppikirjasta huippupelaajien toimesta.

Ja tämän jälkeen neukut ottivatkin vahvan otteen, luoden muutaman paikan. RADin miehistö tippui liian alas, karvaus ei ollut riittävää ja etäisyydet omien välillä nousi liian suuriksi. Yhden tilanteen Sami pelasti oikea-aikaisella vastaantulolla ja hyökkääjän vaihtoehdoksi jäi vetää hätyrit kohti Samin parasta kaveria, tolppaa. Tämän lähemmäksi maalia ei RADin vastustaja ensimmäisellä puoliajalla päässyt.

Toisellle puoliajalle järjestäydittiin uudelleen ja nostettiin hieman karvausta (ei kuitenkaan ideaalitasolle). Tämän seurauksena RAD voitti enemmän ykköspalloja. Erityisesti Teijo kunnostautui pitkällä varrellaan pääpallojen voittamiseen toisella puoliajalla. Yksi maalipotkun jälkeinen pääpallo tuli Villen voittamana Klaanille, joka peippaili upeasti itsensä vapaasti, laittoi pelivälineen takaisin oikeaan laitaan Villelle, joka tykitti käsittämättömällä voimalla pallon takanurkkaan. Taas upea maali ja RAD kolme-muna johtoon.

Tämän jälkeen peli avautui molempiin päihin ja neukut jatkoivat prässiä. Edelleen Sami tuli upeasti vastaan pelastaen hyvän vastustajan tilanteen. Kova neukkujen prässi tuotti kuitenkin tulosta. Pallo oli saatu varmasti Teijon haltuun, jota kohtaan tuli kahden pelaajan prässi. Pienet peippailut, mutta vierestä ei löynyt yhtään vapaata pelaajaa. Paineessa pomppiva syöttö omalle molkelle keskelle maalia. Salmaakin nopeampi prässääjä pääsi kuitenkin blokkaamaan flipperipurun ja sai lirutettua pallon RADin maaliin. Omituista kyllä, maalia ei liiemmälti juhlittu. Tämän jälkeen alkoi muutaman minuutin lamaannus RADin puolelta, mutta neukut eivät onnistuneet käyttämään etsikkoaikaansa hyväksi. Sami ja alas laskeutunut Teijo pystyivät purkamaan pahimmat tilanteet.

Pelin loppupuolella neukkujen painostuksesta huolimatta RAD onnistui luomaan hyviä paikkoja. Klaani onnistui tykittämään roikkupallon aurinkoa vasten haparoineen mokken edestä rintapotkulla hieman yli maalin. Laakso karvasi upeasti vasemmalla laidalla, mutta ei saanut sohittua palloa maaliin, mokke onnistui häiritsemään olkapäällään juuri riittävästi. Sokerina pohjalla Sauli tykitti Lampard-2010-maisen pommin ylärimaan, joka vaihtopenkiltä katsottaessa tippui selkeästi maaliviivan sisäpuolelle. Tuomarilla ei ollut samat kiikarit silmillä selkeästä ohjeistuksesta huolimatta. Ville pääsi vielä puskemaan, mutta ei maalia.

Kertakaikkisen upea ja uhrautuva peli koko joukkueelta. Jokainen RADin pelaaja voi katsella ylpeänä peiliin tänä iltana. Pelin jälkeen Pasi tunnusti, että kuvitteli pelin loppuneen  2-1, koska oli ensimmäisen maalin aikana vielä pukkarissa. Klaanille ansaitusti tehojen 1+2 jälkeen MotM-palkinto, jonka nauttimisesta auttoivat Teijo ja Veikko (omine pirtelöineen toki). Crossroads maistui jumalten nektaarilta karvaiden tappioiden jälkeen.

Lopuksi muutama arvonanto niille, joille se kuuluu. CCCP pelasi kovaa, mutta otti RADin pelin ilman itkemistä vastaan ja antoi samalla mitalla takaisin. Sikailua ei ollut kuin vahingossa pallontavoittelutilanteessa. Hieno joukkue, kertakaikkiaan. Myös tuomari hoiti hommansa upeasti, vaikka lähti muutaman kerran turhaan vaihtopenkin huuteluun mukaan.

Veikon pelit on pelattu vähään aikaan, ja Griezman teki maalin. Omat maalivedot 1-0 tappiolla kahteen suuntaan. Ruuti on märkää kuin RADin kärjessä. Kolme pongoa ja herkullinen olut ovat kuitenkin kuin balsamia haavoille. Radbar menee kiinni 18-29.6. ajaksi, mutta kaikki hanat ovat täynnä 30.6. alkaen.

Veikko, kolmannessa persoonassa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti