torstai 23. kesäkuuta 2016

RAD FC - FC Lonestar 0-2            22.6.2016


RAD FC: Juuso, Sauli, Toni, Ville K, Teijo, Laakso, Pasi A, Aki, Erik, Jesse, Iso-Ville, Sami


Valitettavasti matsin yksityiskohdat ovat jääneet jo suurilta osin hämärän peittoon, joten raportti saattaa olla jossain määrin putkinäköinen. Joka tapauksessa parin selkeän voiton saattelemana RAD FC lähti luottavaisin mielin pallonhallinta ajatuksissa valloittamaan vihr... louhikon harmaata ver... mopopoikien mylläämää hiekkaa. Vielä pelipäivän aamuna RADin vaihtopenkki näytti tyhjältä kuin Turun keskusta tiistai-iltana, mutta maagisesti muutama lisäpeluri mukaan lukien Laakso, Aki ja Juuso löysi vielä "11th hour" tyyppisesti tiensä Räimän pyhättöön. Erittäin tärkeää erityisesti kahden pelin viikolla.

Vastassa oli hyvin pitkälti samanlaisin tuloksin tähän mennessä pelannut FC Lonestar, joka kuitenkin edellisvuodelta jäi mieleen kyvykkäänä porukkana. Vastustaja oli nuorekkaan näköinen ja sopivan kokoisella ryhmittymällä liikkeellä. Lyhyt jutustelu viivoja vedettäessä paljasti, että ainakin Matkista vasten matsit olivat olleet samantyylistä karvasta kalkkia hallitun tappion merkeissä. Loput kommentit peittyivät kalkkikoneen korviahuumaavan metakan alle, eikä viivoista silti ota mitään selvää.

Matsi oli heti alusta lähtien tiukkaa vääntöä. Alkuun RADin itseluottamus tuntui tuottavan tulosta, kaksinkamppailuja voitettiin ja pallo vaihtoi omistajaa lähinnä keskikentän tienoilla. Jesse ja Erik pyörittävät jälleen palloa laadukkaasti laitapakkeina, Iso-Villen ollessa tavanomaiseen tapaan puolustuksen hidalgo Piquén tyyliin.

Keskikentän flipperin ja parin onnistuneen syötön tuloksena Teijo pääsikin palloon kuudentoista kulman tienoilla, josta vihainen kuti mystisesti suuntasi lähemmäs kentän laidalle parkkeerattua rakasta Honda Civic Sedan 1.8 Exec automaattia (ilmastointi on tosiaan kunnolla rikki Veikko, kiitos kysymästä) kuin vastustajan maalia. Kaukolaukaukset eivät ole Teijolla tuottaneet tänä vuonna juuri tulosta (melko koomista tällainen itsensä ripittäminen kolmannessa persoonassa).

Pelin edetessä Lonestar alkoi kuitenkin voittaa kaksinkamppailuita ja syötötkin napsuivat paremmin kohdalleen. 25 minuutin tienoilla Lonestarin liukasliikkeinen kärki pääsi vapaaksi pystysyöttöön linjan taakse ja oli vetosektorilla. Iso-Ville tuli jämäkästi tilanteeseen estämään, mutta vastustaja ehti pois alta ennen kurotusta palloon. Pieni osuma vastustajan jalkaan, jota seurasi ammattimainen kuoleva joutsen. Hyvin koko pelin puhaltanut E. Fiso ei epäröinyt puhaltaa rankkua. Räikeästä korostuksesta huolimatta ansaittu pilkku. Lonestarin Jesse asettui laukomaan, kuti lähti alakulmaa kohti ja Sami oli maalilla hyvin tilanteessa mukana, mutta veto livahti maaliin samalla vääjäämättömyydellä kuin Buffonin kainalosta.

RADin hyökkäys oli varsin tukossa koko matsin ajan. Ville Niemisen (no relation) sanoin, jos haluat pizzaa, niin mene pizzeriaan ja jos haluat maaleja, mene maalille. Sota-alueelle ei kuitenkaan päästy. Ensimmäisen puoliajan loppu ei juuri tarjonnut kerrottavaa.

Toisen puoliajan alkuun sovittiin, että prässätään vastustajaa vahvemmin. Lonestar olikin päässyt antamaan lyhyitä maalipotkuja ja sitä kautta hyödyntämään nopeutta ja hyvää pelinrakentelua. Juuson, Ville K:n ja Tonin painostaessa kärjessä Teksasin (Lone Star State) poikien pasmat menivätkin selvästi sekaisin ja useampi harhasyöttö päätyi joko rajojen yli tai Teijolle keskikentälle. Näistä ei kuitenkaan riittävästi saatu kontrattua ja maalipaikat loistivat edelleen poissaolollaan.

Koska tilanteista ei muista enää oikein muuta kuin oman osallisuuden, voikin olla paikoillaan tiivistää kuvausta hetkeksi tajunnanvirtamaiseksi: Pallo ilmestyy jostain jalkoihin keskikentällä. Vapaata tilaa edessä. Jonkinlainen veto 25 metristä huonosta noja-asennosta jalkapöydällä, lähti hyvin alakulmaa kohti. Maalivahti varman oloisesti rätkähtää, sylkee metrin eteensä. VilleK ei aivan ehdi paikalle. Epäonnistumisen tunne kaivertaa mieltä.

Prässin tehokkuus laski mitä pidemmälle toista puoliaikaa mentiin. Ajoittain Lonestarin pelaajat alkuhässäkästä toivuttuaan purkivat prässiä todella hienosti pitkillä syötöillä maata pitkin. Ehkä noin 45 minuutin tienoilla Teijo prässäsi laitapakkia kovaa, jonka kyseinen pakki ratkaisi järkevästi juoksemalla ohi hätäisen purkupallon sijaan. Sama kaveri juoksikin sitten laitaa pitkin RADin päähän asti, josta näppärien syöttöjen jälkeen lähti matala keskitys maalille. Lonestarin Tuomas oli löytänyt vapaan paikan, josta varmalle sijoituksella 0-2. Ehkä tässä kohtaa parin päivän takainen Whisky-matsi alkoi näkyä, vaikka siinä ei aivan kaikkea likoon tarvinnutkaan laittaa.

E. Fiso puhalsi läpi ottelun varmalla otteella ja niin rikkeet kuin paitsiotkin tuntuivat menevän suunnilleen kohdilleen. RAD:in keskikentän jäädessä jalalla jälkeen myös taklaukset alkoivat olla myöhässä ja Teijo koppasi useampaan kertaan vikkeliä vastustajia jaloille. Tilastoihin ei ole päätynyt merkintää keltaisesta kortista, mutta kenties sellainen olisi ollut ansaittu. RAD FC:ssä ja sitä ennen FC Proffassa ajatusmaailma onkin yleensä ollut sellainen, että Teijo ja Ville K ottavat kortit muiden puolesta. Tosin tällä kaudella Ville K on sylkenyt maaleja siihen tahtiin, että kortit saattavat jäädä pelkästään Teijon huoleksi.

Muutamia minuutteja ennen loppuvihellystä Lonestar rikkoi poikittaiskuljetusta juoksulinjalle menemällä rikkeen arvoisesti, joka oli varsin hyvä juttu kun maahan kaatunut Teijo tuskin olisi jaksanut enää jatkaa juoksuaan. Pientä parranpärinää kuului vastustajan leiristä. Seuranneesta vaparista Laakso asettui pallon taakse ja pienen palaverin jälkeen muulinpotku lähti viuhuvasti olkapäänkorkuisena, otti kimmokkeen muurin laitimmaisesta miehestä ja suuntasi maalin kulmaa kohden. Maalivahti oli kuitenkin jo paikalla tuossa kulmassa, joten varmaotteinen torjunta oli tosiasia.

RAD FC antoi matsissa kaikkensa eikä asenteessa ollut moitittavaa. Lonestar onnistui kuitenkin tylsyttämään meidän aseet ja uusia ei tällä erää löydetty. Onnittelut laadukkaan pelin pelanneelle vastustajalle ja RADillä taas uutta matoa koukkuun toisena peräkkäisenä kahden pelin härkäviikkona Tinatuoppia vastaan Paavo Nurmi Games -viikolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti