maanantai 7. elokuuta 2017

FC Basso - RAD FC 3 - 4 (2 -2)

Takaa ohi, mutta vasta kolmannella kerralla

Maalit: Ville K (Teijo), Jussi (Paavo),  Anssi (Teijo), Teijo (RP)

mv: Sami p: Paavo, Virsu, Matte kkk: Toni, Teijo VL: Pasi, Jussi OL: VilleK, Veikko, H: Anssi, Juuso (Ultra Fan: Sauli)

Vaihteeksi aurinkoista keliä oli tarjolla ja RAD pyrki jatkamaan häviötöntä putkeaan Basson kustannuksella vieraskentällä Skanssin takapihalla. Etukäteen oltiin skautattu, että joku Metsola oli tehnyt 14 maalia Basson paidassa. Tonin mielestä se pitäisi tunnistaa ja ottaa tarkasti. Veikko puolestaan tuumasi, että kyllä me se tunnistetaan, kunhan päästään pelaamaan aivan varmasti. Toni oli sitä mieltä että se kannattaisi tunnistaa etukäteen; "No shit, Sherlock". Nyt RAD palasi edellisottelusta tuttuun 3-3-1 formaatioon ja jatkettiin "tuomionpäivän legioonalla" (engl. Legion of Doom) eli puolustustriolla Paavo-Virsu-Matte. Eipä jää puolustus ainakaan fysiikasta uupumaan, tällaisesta pelotteesta Lindroos, LeClair ja Renbergin säikähtäisivät. Ainakin nykyään. Vaihtomiehiäkin oli RADillä täydellinen määrä, olettaen että puolustus ei vaihtoja kaipaa. Niin kuin ei kaipaa.

Ottelu lähti vauhdikkaasti käyntiin, mutta oli varsin tehotonta puolin ja toisin. Basso jaksoi alussa karvata, mutta jo viiden minuutin jälkeen into hiipui. Tämän jälkeen RAD piti palloa ja ja Basso keskittyi vastahyökkäyksiin. RAD saikin pari vetoa maalia kohden ja pari ohi, mutta ei mitään todella vaarallista. Yllättäen kentälle tullut Veikko onnistui saamaan pallon boksin kulmalla vapaaseen paikkaan, ja kierähti zidanemaisesti (omasta mielestään) itsensä vapaaksi huomatakseen juuri ennen laukausta pakin tulevan kovaa nilkoille. Siinä meni avopaikka, mutta sentään vapari tuli. Kortit tuomari oli turvallisesti unohtanut toisen virkapuvun taskuun. Ja sitten alkoi suunnittelu. Teijo kuiskasi Veikolle: Laita Virsulle lyhyt ja Veikko jatkoi saman tiedon suurmestarille, joka nyökkäsi. Ja juuri potkaistessaan Veikko huomasi, että Virsu olikin juossut oikealle puolelle. Potku ohi pallon, hätäinen syöttö Virsulle (joka siis juoksi "väärälle" puolelle) ja pallonmenetys. Olihan tätä harjoiteltu jo aikaisemminkin, olisiko ollut viime kaudella. Ja kaiken päälle tästä alkoi Basson nerokas vastahyökkäys. Muutaman kymmenen sähellyksen jälkeen keltapaitojen 77 hassutti ensin Teijon, sitten Paavon ja tykitti pallon maaliin boksin ulkopuolelta. Tarkan ja kovan vedon edessä Sami oli voimaton. Basson Metsola oli löytynyt.

Mutta RAD ei luovuta, varsinkaan kun pallonhallinta oli selvästi RADillä. Takaiskun jälkeen RAD painoi raivoisasti kohti maalia. Iso-Toni tykitti järkyttävän, kierteisen pommin kaukaa vain pari "mittaa" ohi maalin. Vasemmalta laidalta tultiin kovaa jälleen Matten johdolla, ja Teijo antoi erittäin lyhyen syötön Kuutille, joka tykitti pallon maaliin. Nopea kuitti antoi uskoa tulevaan. Mutta eipä aikaakaan kuin pubiliigakenttien hiipivä Paul Coffey (eli 77) pääsi oikealta peippailemaan ja tykitti pallon maaliin tarkalla ja kovalla vedolla boksin ulkopuolelta. Eka pakki kahville ja pam. On siinä kliinisyydessä opiskelemista RADin pelaajille. Tämän jälkeen RADin vaihtopenkiltä kuului huutoja "ottakaa se kahdella pelaajalla kiinni" eikä syyttä. Takaiskuja tulee, mutta RAD ei luovuta. Paineen jälkeen pallo puskettiin taas vastustajaan päätyyn. Virsun heitossa Paavo antoi puskun etutolpalta takatolpalle, jossa Jussi päivysti vesipostina ja pisti pallon metrin etäisyydeltä eleettömästi maaliin. Rad tuli taas tasoihin. Erä päättyi 2-2.

Toisella puoliajalla RAD laittoi vain lisää hönkää. Paikkoja saatiin luotua lohduton määrä. VilleK karvasi pallon, ei löytänyt syöttöpaikkaa ja pamautti pallon maalia kohti, mutta mokke liimasi. Ja tuli niitä pari muutakin. Jussi nousi hienosti vasemmasta laidasta, huijasi pakin ja pääsi aika läheltä kokeilemaan, mutta mokke torjui takayläkulman tuikkauksen. Teijokin kokeili yläkulmaa, mutta mokke sai vaivoin torjuttua. Ja kuinka ollakaan, lyhyen Basso-hyökkäyksen jälkeen takavasemmalta kaukoveto löysi pallon maaliin. Voi elämä, taas tappiolla. Ei auta, uutta putkeen. Ja sitähän RAD todella teki. Paikkojen tuhlailun kapellimestarin sauvan otti käteen Juuso, joka onnistui saamaan itsensä useampaankin paikkaan. Juuso ja VilleK olivat vaihtaneet paikkaa vastustajaa hämmeentääkseen. Juuso tykitti upean vedon oikealta laidalta, jonka mokke torjui suoraan kärjessä olleelle Ville Kuutille, joka oli pallon edessä, mutta ei onnistunut reagoimaan enempää. Pallo meni yhteen laitetuista jaloista pallonmitan verran ohi maalin. Paavo antoi hetkeä myöhemmin hienon roikkukeskityksen maalin edessä yksin patsasteelle Juusolle, joka sai jalan väliin, mutta pallo meni hieman yli maalin. Ja pääsi Juuso tykittämään pallon ylärimaankin. Se oli hienompi kuin maali. Takaiskusta huolimatta RAD jatkoi painetta. Kun Juuso ei muuta keksinyt, tykitti hän kantapäällä pallon kohti etutolppaa. Mokke torjui vaivoin. Kantapäällä!

No, jossain vaiheessa Anssi pääsi kynäilemään boksiin vasemmalta puolelta, harhautti pari jamppaa upeammin kuin Martial Realia vastaan menneellä kesäkiertueella, antoi täydellisen syötön maalin eteen eksyneelle Veikolle, joka tykitti vasurilla ohi maalivahdin kohti maalia suoraan maaliviivalla päivystäneeseen pakkiin. No tästä ei maalintekopaikka enää parane, ilmeisesti vasempaan nappikseen ei myyty maalitakuuta. Mestari ottaisi pallon haltuun ja sijoittaisi varman nakin maaliin. Eipä aikaakaan kun Matte on hiipinyt boksin vasemmalle kulmalle ja laittaa oivaltavan pystysyötön millintarkasti Teijolle päätyviivaa kohti boksin reunalle. Sieltä Teijo etenee pakin estelyistä huolimatta maalin kulmalle, josta puhtaasti taidolla (taisi mennä pakin längistä) [Veikon aiemmat tulkinnat tuurista korjattu, toim. huom.] saa toimitettua pallon takaviistoon maalille, jossa Anssi seisoo vesipostina, kuolettaa pallon tasajaloin, ihmettelee hetken, katsoo, että tyhjää verkkotilaa on enemmän kuin Breznevin aikaisessa kalastuskolhoosissa ja sijoittaa pallon mestarin varmuudella verkon perukoillle.

Näin maalit tehdään, kun sen osaa. Peli on 3-3 ja ainakin 8 minuuttia jäljellä. Kolme pistettä kiinnostaa RADin pelaajia enemmän kuin odotettu RadBeer ottelun jälkeen ja painetta annetaan myös sen mukaisesti. RAD saa kulman, ja Veikko asettuu antamaan. Matte on hiipinyt boksin vasemmalle kulmalle, jolle Veikko antaa syötön. Matte palauttaa pallon millin tarkasti takaisin boksiin, kelpataitojen pakka on hajonnut. Ainoa pakki Veikon ja maalin edessä tulee kovaa kiinni. Nopea peippaus, pallo pakin ohi ja sitten pakin nappikset osuvat kovaa tukijalan nilkkaan. Tuomari viheltää välittömästi pallon pilkulle, oikeutetusti. Sitten alkaakin show. Iso-Toni ottaa isännän elkein pallon ja vie sen pilkulle, mutta häviää tämän jälkeen kummun taakse. Veikko kävelee viimeisen maalin tehneen Anssin luo ja sanoo vedä pilkku. Anssi integroi kaikki maailman mahdollisuudet, juoksee vaihtoon ja huutaa Teijon kentälle. Teijo tykittää pallon vasurillaan varmasti maaliin. Vihdoinkin johtoon!

Ai niin, unohtui kertoa yksi pikku juttu tässä välissä. RADin katkon jälkeen Teijo sai pallon ja lähti vasturiin, mutta keltapaitojen kauniimman sukupuolen edustaja (huom! tässä ei oteta kantaa kumpaan sukupuoleen viitataan, vain henk. koht. mieltymyksestä, mikä lienee proosassa sallittua) teki kauniin, myöhästyneen taklauksen Teijon nilkoille. Ja asia kuitattiin huutamalla "vittu se oli vahinko" tms. Ja jos se oli vahinko, niin eihän siitä voi korttia antaa, eihän. RADin johtomaalin jälkeen Basso aloitti armottoman painostuksen. Sami otti ainakin yhden uskomattoman kopin yläkulmasta ja lisäksi yhden läpiajon (taisi kyllä tapahtua ennen johtomaalia, kuka näitä nyt muistaa). Lisäksi Virsi puski pallon viime hetkellä turvallisimmille vesille pelastaen maalin. Pari paniikkipurkua ja flipperipalloa nähtiin RADin maalilla, mutta niin vain RAD otti kolme pongoa kotiin. Ja tappiottomien otteluiden putki nousi kolmeen!

Ja RADiinhän ei sitten menty, koska maanantai (kele!). Jälkipeleihin eksyi kokonainen joukkue (7+1) ja joukkueen ultrafani (tällä hetkellä) Sauli, joka ei kyennyt pelaamaan. Katsoi ja kuunteli tietenkin matsin alusta loppuun. Jälkipelit pelattiin Proffassa, missäs muualla. Mukana olivat Teijo, Sauli, Toni, Veikko, Sami, Anssi, Jussi, Paavo ja Pasi.

Paras pelaaja: Ja tämä onkin sitten kinkkinen juttu. Pseudodemokraattisen keskustelun jälkeen arvioitiin, että MotM on "Kuutti" joko torjunnoista tai tehoista. Äänestys taisi päättyä jompaankumpaan Kuuttiin, ilmeisesti Villeen. No, molemmat olivat loistavia. Lisäksi puolustuskolmikko sai maininnan, kokonaisuutena. Mutta koska VilleK jälkeenpäin antoi lausunnon "Melkein olisi kyllä voinut antaa Teijolle man of the matchin. Maali ja kaksi syöttöä" otan blogistin oikeutena (ja koska RADin ollessa kiinni kukaan ei vielä ole parhaan pelaajan palkintoa juonut!) nimittää Villen saatesanoin Teijon pelin parhaaksi pelaajaksi. Nirhatkaa minut jos olen väärässä tai toiminut yli oikeuksieni. 1+2 on fakta ja niillä saatiin kolme pojoa.

/Veikko

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti