torstai 17. elokuuta 2017

Matkis - RAD FC 3-0 (3-0)

Kokoonpano: mv: Sami, p: Matte, Toni, Paavo, Juuso, Nuutti, kk: Teijo, Erik, Jetro, Ville K, Pasi, Veikko, h: Anssi, Jussi

Life is meaningless and full of pain

Näin on monesti todennut Suomessakin vastikään vieraillut, jotain Valtaistuinpeli (Game of Thrones)-sarjaa kirjoittava George RR Martin, kun jenkkifutis ei suosikkijoukkueelta luonnistu. Sopii hyvin kuvastamaan tätä Matkis-pelin jälkeistä aikaa. Ehkä tästä kuitenkin noustaan jo piakkoin. Odotukset matsiin olivat kovat, RAD lähti matkaan hyvällä ja moninaisella miehistöllä. Jo edellisen päivän oli ollut fiilis, että nyt kerrankin lähtee 3 pistettä matkaan Mietoisten nurmelta. The best-laid schemes of mice and men... jne. Aikaisesta avauspotkusta huolimatta RAD-joukot olivat lämmittelässä hyvissä ajoin. Katastrofi meinasi kohdata Teijoa, kun shortsit olivat jääneet Turkuun (puolen tusinaa varapaitaa olisi kyllä löytynyt), onneksi Juuso oli pelastamassa varashortseineen.

Avausminuutit mentiin melko tasaisissa merkeissä. RAD pääsi hätyyttelemään, myös Matkiksen pallon liikuttelu oli sujuvaa mieheltä toiselle. Alkuviitosen jälkeen Teijo pääsi oikealta Villen syötöstä nousemaan vauhdilla ja harhautti viime hetkellä alimman pakin, joka kuitenkin tylysti pysäytti menon aivan boksin rajalle. Vapari pahasta paikkaa tuloksena, mutta Veikko ei uskaltanut viime pelin katastrofin takia syöttää. Neljän muurin ohi suoraan laukominen oli toivotonta, joten Teijo antoi kovan syötön muurin ohi, joka kuitenkin livahti Villen längistä. Muutenkin olisi ilmeisesti kyseenalainen paitsiovihellys tullut.

Noin vartin tienoilla pallo oli RADin puolustuspäässä hallitusti. Vasemmassa laidassa Juuso oli pyörittelemässä vastustajan hyökkääjää aivan solmuun, mutta Mietoisten perunapelto teki tepposet. Pallopa jäikin kuoppaan kiinni, josta kärkihyökkääjä kiitti ampaisemalla läpi. Kova kanuuna vasempaan takanurkkaan, Sami maalissa voimaton ja yhtäkkiä peli 1-0. Ai saasta!

RAD pääsi nousemaan laidoista kohtuullisen tehokkaasti. Erityisesti kärkien juoksut tyhjään tilaan laitoihin toimivat. Laitapakin pystysyötöstä Jussi paineli vapaasti oikeaa palstaa ja sai heti syötön pakin jalan kautta päätyviivalle Teijolle. Pieni tenkkapoo iski eikä vapaata äijää löytynyt heti, mutta pienen pyörimisen jälkeen vaisu vasurikeskitys löysi maalille parkkeeranneen Villen. Veto jäi kuitenkin hieman tuhnuksi ja kohdistui lisäksi mokkea kohti, joka nappasi varmasti pelivälineen.

Matkis alkoi prässäämään RADin pakistoa kovalla paineella, joka johti turhan moneen pallonmenetykseen. Vastahyökkäyksiä valitettavasti alkoi sataa kotijoukkueen laariin, joista yhdestä tultiin oikealta vauhdilla. Veikko muistelee olleensa myöhässä pitämään tätä pallollista kaveria. Epämääräinen keskitys saatiin purettua, mutta suoraan vastustajan isolle hyökkääjälle, joka tykitti sydämensä kyllyydestä ja lisäksi taidolla niin, että etuyläpesä helähti. 2-0. Näköjään kaverilla 13 ottelua Interin paidassa Veikkausliigassa parin vuosikymmenen takaa. Selvä homma.

Omat paikkansa RADillä oli vielä ensimmäisellä puoliajalla, useampikin. Yhden hässäkän jälkitilanteesta Toni pääsi lataamaan paristakymmenestä metristä vastapalloon, mutta yli ja kiekkohäkkiin lähti valitettavasti. Samantapaista paikkaa oli myöhemmin Erikillä, kun kimmonnut pallo lähti muutamasta metristä oikealta ohi ja yli. Vasemmalta puolustuksen taakse juossut Anssi kikkasi vastustajat, syötti Jetrolle ja ihan kohtuullinen veto ja flipperi saatiin aikaiseksi, viimein kimmoke kuitenkin molarin syliin. Pientä käsivirheen makua oli, tosin toisella puoliajalla suurin piirtein samassa kohdassa pallo otti Teijon käteen vastaavan kimmokkeen kautta. Toisessa päässä Sami otti myös yhden Matkiksen yllättävän kovista laukauksista kiinni torjumalla sen ensin yläilmoihin.

Ensimmäisen puoliajan harmillisuuden kruunasi vielä Matkiksen kulmapotku, johon luonnollisesti vastustajan iso kaarti ryhmittyi iskemään. Takatolpalla oli liigatähti, jota Teijo ja Veikko huusivat pidempien pakkien otettavaksi. Harmillinen merkkausvirhe kuitenkin kävi, Paavo ei aivan ehtinyt palloon ja kuulapää nikkasi takatolpalta keskityksen verkkoon. Kolme - muna, tunnelma varsin synkkä. Allekirjoittanut olisi voinut myös hyökkääjän ottaa ehkä.Vielä ensimmäisen puoliajan loppupuolella Ville meni ilmapalloon, jota Matkiksen puolustaja yritti kiskaista kauemmas, mutta samalla huitaisi Villeä kädellä ohimon tienoille. Silmäkulmasta vuoti hieman vertakin ja Ville otti lukua jonkin aikaa, mutta selvisi kuitenkin ilman pahempaa loukkaantumista.

Toiselle puoliajalle korostettiin, että kolme maalia tai enemmän voi yhtä hyvin toiseen päähän tehdä, kunhan paikoista aletaan pistämään sisään. Matkis jatkoi prässiään, joka pisti ajoittain RADin puolustusta helisemään tai vähintäänkin vaikeutti pelinavausta. Ville K joutui kahden vastustajan prässiin oikeassa laidassa ja lopulta oltiin jo kulmalipulla, jossa mystisesti selkään työntämistä ja kaatamista tuomari kommentoi vain kehottamalla lopettamaan hyppimisen. Hetkeä myöhemmin pilli puhalsi Matkiksen vaparin merkiksi korkeintaan vastaavasta tilanteesta. Matkiksen peluri yritti viestiä jotain vetämällä pelishortsejaan nilkkoihinsa. Tällainen pelleily kävi siinä määrin tunteisiin, että sama mies löysi itsensä hetkeä myöhemmin tantereesta. Kovasti tuntui kilahtavan, mutta enempää ei ollut mitään järkeä pelleillä, ja kieltämättä rankkarin ja kortin paikkahan tuo oli. Tässä vaiheessa tuomarilta alkoi lähteä peli aika lailla käsistä. Vaparista Matkis ei saanut kummempaa aikaiseksi, vaan Teijo paini saman kaverin kanssa ja purki pallon.

Iso kenttä ja kova juoksu alkoi ehkä vähän vaikuttamaan RADin hyökkäyspeliin, tai sen puutteeseen, vaikka toisaalta paikkoja syntyi kuitenkin edelleen. Erik oli pääsemässä kolmen vartin kohdalla hyvään nousuun kovan taistelun tuloksena, jonka tuomari näki aiheelliseksi pysäyttää puhaltamalla vaparin juuri kun RADin power forward oli pääsemässä uudestaan vauhtiin. Jännä tulkinta. Välitön palaute vaihtopenkiltä. Toni pääsi hetkeä myöhemmin keskikentän irtopalloon ja lähti hyvään nousuun ottaen seinää Teijolta. Pallo haltuun ja pää ylös, ja seinäsyötön sijasta puolustuksen keskellä näkyikin Tonin juoksun aiheuttama ammottava aukko. Jetro keskeltä läpi ja veto oikealle... mutta kuitenkin molaria päin, josta ripari kimposi luotisuoraan oikealle, metrin Villen edestä. Niin lähellä, niin kaukana! Tilanne jatkui, mutta muistikuviin ei ole jäänyt mitään erikoisempaa.

Pelin loppupuolella tuomaritoiminta alkoi mennä farssin puolelle. Ensin pallo otti matkislaisen käteen rankkarialueella, josta seurasi kulma. Tämä vielä oli ehkä hyväksyttävissä, ei helpoin tilanne. Pari uusintayritystä kulmasta ja juuri keskityksen lähtiessä Ville paini etutolpalla vastustajan kanssa. Yleistä huutomyrskyä. Samanaikaisesti Matkiksen hopeakettu päätti aivan käsittämättömästi lyödä rankkarialueen sisällä kulmapotkun päätyrajasta yli lentopallolyönnillä! Tästä tilanteesta tuomittiin maalipotku. Tuo ei voinut mennä mitenkään noin, ei edes millään käsittämättömällä vinksahtaneella logiikalla siitä saa maalipotkua. Mutta tuomari ei nähnyt kuulemma käsivirhettä, jonka näki varmaan Samikin toisessa päässä kenttää. Sanat loppuvat kesken.

Lopussa Sami otti vielä pari hyvää torjuntaa, jotka pitivät lukemat muuttumasta rumemmiksi. Toni linkoi pitkää rajaheittoa, johon Ville pääsi takatolpalle, mutta ohjaus suuntautui kuitenkin ohi. Loppuvihellys tuli sen suuremmitta fanfaareitta. Pelistä ei oikein jäänyt RADille mitään käteen. Paremmalla tehokkuudella maalipaikoissa peli olisi ollut kenties tasainen, toisaalta pari takaiskuakin olisi voinut välttää. Kokonaisuudessaan parannettavaa jäi aika paljon. RADin olisi ehkä täytynyt perunapellolla viljellä pitkää palloa enemmän samaan tapaan kuin Matkis, varsinkin prässi huomioiden. Mietoisten kirous jatkuu.

Radbarin ollessa päinvastaisessa suunnassa Mietoisista, toinen autokunta päätti Teijon kotipuoleen pudotettuaan lähteä Veikon naapuriin Semaforiin pohtimaan syntyjä syviä. Semaforiin siis suunnistivat Veikko, Anssi, Paavo ja ultra-Sauli. Yksi joukosta kuulemma ihastui baariminnaan (suolaan tässä samalla kätevästi koko porukan (no ei tätä blogia taida vaimot lukea)).

Positiivisena puolena Sauli toi pari punaista kotipelipaitaa, jotka ehtivät jo loppua kesken, kotontaan ja Nuutin takki älyttiin ottaa kentän laidalta mukaan.

Onwards and upwards!

/ Teijo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti