maanantai 7. elokuuta 2017

RAD FC - FC Semafori 0-0 (0-0)

Kokoonpano: mv: Sami, p: Virsu, Matte, Paavo, kk: Teijo, Toni, Jetro, Ville, Pasi, Nuutti (p/kk), h: Juuso, Jussi

Taas oli hienoa palata kotistadionille, jossa pubipallo pyörii yleensä jotenkin sulavammin. Varsinkin jos viimeviikkoiseen Varissuon perunapellon ja lasten hiekkalaatikon ristisiitokseen verrataan. Semaforista ei oikein ollut edelliskausilta itsellä muistikuvia, mutta Virsu muisteli, että maalivahti oli laadukas ja itsekin muistin sen verran, että helppo peli ei olisi tulossa. Samasta joukkuetta sitten muistuteltiin kun keräännyttiin ennen alkuvihellystä yhteen. Puolustuslinjaan laitettiin todellinen muuri, kun keskellä dominoi Virsu ja laidoilla aika pitkälti yhtä kookkaat Matte ja Paavo. Viimeisin kaveri sahaakin kärjen ja pakin paikkojen väliä, kun molemmat tuntuvat sujuvan. Tosin Paavo oli jo parikymmentä minuuttia ennen matsin alkua myös huhuillut jo, että voi mennä maaliinkin kun Samia ei näkynyt. Ehkä pientä yliennakointia tällä kertaa, heh.

Pelin alku oli tasaväkistä vääntöä, jota seurasi tasaväkinen vääntö ja sitten tulikin jo loppuvihellys. Näinkin asian voisi todeta, mutta kyllä jännittäviä vaiheita myös väliin mahtui. Maalipaikat olivat kuitenkin suhteellisen kortilla molemmissa päissä. Semaforilla oli hyvät kannustusjoukot vaihtopenkin suunnalla, jotka jakoivat virallista totuutta pelitilanteista ja kannustivat vierasjoukkuetta kuumeisesti.

Noin ensimmäinen vartti meni edellä mainitun väännön parissa, kun molemmat joukkueet hakivat asetelmia. Heti kun RAD pääsi alussa palloon, sai Teijo syötettyä Jetron laidasta vapaaksi ja Jetro etenikin kuin pallo jalkaan narulla sidottuna maalin vasemmalle kulmalle. Pienestä kulmasta veto kuitenkin mokkea päin ja seuranneesta kulmasta ei jäänyt kerrottavaa. Semafori pyöritti palloa monipuolisesti puolustuksen kautta keskikentällä RADin asettuessa hieman enemmän puolustusasemiin. Noin vartin jälkeen punainen paholainen, Jussinakin tunnettu, vapautettiin puolittaiseen läpiajoon. Palloa eteen, jolloin takaa jahdannut semaforilainen työnsi Jussia kaksin käsin selästä. Hyökkääjä turvalleen maahan vähintään punaista odotellen, mutta eipä pilli soinut! Ei jumalauta…

Semafori jatkoi pienellä hallinnalla, mutta RADin alakerta napsi keskityspallot ja muut liidokit sataprosenttisesti. Myös kärjille suunnatut syöttöpallot katkottiin vastaantuloilla laadukkaasti. Sema pyrki ohittamaan keskikenttää myös ajoittain läpisyötöillä keskeltä, joihin Teijo ja muut keskikenttäpelurit pääsivät pariin otteeseen väliin vaarallisesti. Vastahyökkäykset eivät vielä tuottaneet silti tulosta. Kertaalleen Teijo pääsi oikealta kuljettamaan vaarallisesti vauhdilla yksinäistä pakkia vastaan, mutta keskelle kääntyminen oli virheliike. Juuso pääsi vielä hyvin palloon, mutta tilanne kuivui kasaan Nuutin kovista peippailuista huolimatta. Ensimmäinen puolituntinen päättyi tasaväkisesti.

Toisella puoliajalla meno alkoi villiintymään. Jussi oli menossa jälleen kovaa vauhtia kohti laukaisusektoria keskeltä, kun Seman pyöreä mutta taitava pakki veti kovan liukkarin. Pakin harmiksi Jussi pisti pallon taidokkaasti jaloista ja liukkari osui kovaa jaloille. Pelkkä keltainen tuloksena, erittäin kova taklaus kyllä. Vaparista juonittiin hieman ja Teijo totesi vaihtopenkillä, että suoraan vaparista saa olla melko taikuri, että ampuu suoraan maaliin. Tonilla saattaa olla tulevaisuus uudella alalla, sen verran lähellä käytiin! Kova kuti otti pienen kimmokkeen Seman muurista ja jatkoi matkaa maalille, mutta huikeasti pelannut mokke nappasi varmasti tämänkin.

Ville K. taklasi välistä kaikkea liikkuvaa pallon lähettyvillä ja sai myös osumaa itse sääntöjenvastaisesti, ylipäätään milloin tultiin napit edellä rintakehän korkeudella ja milloin muuten vaan sukille. Puolin ja toisin totta kai. Villellä kuitenkin kasetti meni hieman ruttuun ja jäi jumiin, kun pääpallossa taklaus napsahti puhtaasti (tai siis pelkästään) Semaforin tyyppiä selkään, joka lysähti vielä aika tylysti kentän pintaan. Reaktioni:


Hieman syystäkin Semaforin äijät kävivät todella kuumana, mutta tilanne kuitenkin rauhoittui nopeasti ja tuomari nosti pienen tuijotuskisan jälkeen keltaista korttia. 40 minuutin tienoilla Teijo pääsi nousemaan oikeasta laidasta keskelle ja aivan 16 rajan tienoille. Vasuriveto lähti maalin vasempaan nurkkaan, mutta Seman molari tuntui jo olleen siellä valmiiksi ja nappasi pallon pienen pomputuksen jälkeen. Voi perhana. Teijo pariin otteeseen kerjäsi hieman keltaista kovilla otteilla, joista selvittiin kuitenkin vapareilla. Näillä tienoilla RAD sai myös puolessa kentässä mahtavan pallonriiston ja Teijo lähetti Jetron läpi kukkupallolla vastustajan puolustajien ollessa hakoteillä. Ehkä maata pitkin olisi pitänyt syöttää, kun puolustaja lopulta boksasi Jetron pitkän juoksun jälkeen taitavasti ulos parhaalta maalintekosektorilta.

Suurimman osan pelistä RADin puolustus piti Semaforin hyökkääjät kaukana maalista, mutta kertaalleen alueella päästiin jehuilemaan. Seman kärjessä viilettänyt kolossi (mitat varovasti arvioiden 120 kg/205 cm) sai pallon boksiin ja otti kuljetuksen vitosen boksin laitaa kohti. Virsun pitkä jalka liukui viime hetkellä tielle putsaten ensin pallon ja sitten kaataen tornin. Kauheaa huutoa! Matte vei pallon paremmille vesille ja peli jatkui. Ei tilanteessa mitään ollut, mutta ei olisi ollut ensimmäinen kerta edes tässä pelissä, kun puhalletaan aivan päin kuusta.

Jussi oli jälleen hetken päästä pahanteossa hyökkäyspäässä. Juoksukilpailu boksin rajalle ja upea kantapääsyöttö takaa huudelleelle Teijolle. Keskikenttä laukoi kierteisesti oikeaan alakulmaan. Kuitenkin maalivahti rätkähti jälleen hienosti pallon tielle torjuen sen rajaheitoksi. Paavo nousi tähän jatkamaan palloa. Ensimmäisellä heitolla ei tulosta syntynyt, mutta toiseen Paavo meni lähemmäs maalia ja saikin puolustajan pois tieltä, pallon jatkaessa maalille. Jussi tuli takaa käsi rintakehässä kiinni palloon ja takoi sen maaliin! Mutta ei, käsivirheen vihulainen vihellettiin.

Loppuhetkillä Toni pääsi oivan katkon jälkeen oikeasta laidasta läpi. Vastustajan pakki yritti estellä, mutta ei ollut varautunut korkeimman luokan puhtaaseen olkapäätaklaukseen. Kaveri lenteli mukkelis makkelis tantereeseen ja Toni oli jo matkalla maalintekoon, kun tuomari vihelsi käsittämättömän vaparin. Tässä vaiheessa kapteenin käpy paloi lopullisesti ja illan painokelvottomat kirosanat #100-105 lensivät ilmoille.

Loppukin oli kovaa taistelua, mutta niin vain 0-0-tulokseen oli molempien joukkueiden tyytyminen. Hyvähenkistä jutustelua matsin jälkeen, jopa tuomarin kanssa, jolle todettiinkin ensi viikolla olevan uusi yritys RADin pelissä.

Man of the Match löytyi tällä kertaa alakerrasta, jonka todettiin kokonaisuutena olleen rautaa. Sami, joka jälleen piti nollan, aina kova suoritus, oli ehdolla, kuten myös koko alakerta. Oli niin hiljaista, että ansioiden ollessa puolustuksen osalta tasan, Teijo jakoi lopulta kokemusperusteisesti Virsulle MoM-palkinnon. Radbariin ei tuntunut menijöitä alkuun olevan ollenkaan, mutta ilmeisesti Toni ja Pasi lopulta kuitenkin kääntyivät sitä kautta, jottei uurastus mennyt aivan hukkaan.

/ Teijo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti