keskiviikko 30. elokuuta 2017

FC Karjurock - RAD FC 1 -1 (1-0)

TEKISIKÖ MIELESI KARJUA?

Kokoonpano: mv: Sami p: Jaakko, Virsu, Paavo, Juuso kkk; Teijo (60 min), laitakoirat: Veikko/VilleK ja Nuutti/Toni (vasemmalla molemmat puoliajat, koska joukkueet pelasivat samaan päätyyn molemmat puoliajat) h: Anssi, Jethro

Maali: Virsu (syöttäjänä Jethro tuomarin perseen kautta)

Viime viikon orgastisen kotivoiton jälkeen pelailtiin taas Skanssin takana, josta viime kerralla tuli mukavasti pisteitäkin mukaan. Mutta tällä kertaa pelialuetta oltiinkin suurennettu "valkoisiin viivoihin" saakka. Jopa kotijoukkueen vaihtopenkki, tai siis vaihtopelaajat, lojuivat ottelun alussa viivan väärällä puolella. Frendien Joen sanoin "The line is so far that it just a dot for you" tai jotain. Ottelun alussa manageri korosti, että pelataan näpäkkää syöttöpeliä, haetaan paikkoja ja syötetään helppoja lähelle. Viime viikollahan tällainen peli oli lähes taiteen tasolla. Ja lisäohjeena: Ei mennä halpaan. Mainittakoon, että Toni (Mani!) kehuskeli käyneensä ostamassa ennen ottelua kahdella eurolla hiekkashortsit. Ei mennä, ei.

Ja näpäkkää syöttöpeliähän sitä saatiin. Ottelun alussa RAD karvasi tiukasti ja Karjujen syöttöpeli omassa päässä oli haparoivaa. Mutta toimi silti. Ja se näpäkkä syöttöpeli tapahtui lähinnä Karjujen toimesta, erityisesti RADin puolustusalueella.Ville K aavisti kuitenkin yhden karjujen alakerran syötön alkuminuuteilla hyvin ja pääsi boksin sisään tontille. Anssi oli maalin edessä aivan vapaana, mutta kyllä vetopaikkakin oli, harmillisesti Villen veto lähti etukulmasta yli. Rankaisu alkuun olisi ollut kova sana. Melkeinpä läpi koko pelin RADillä oli suunnattomia vaikeuksia saada edes kahta syöttöä omille. Sikaflexeillä ei tällaista ongelmaa todellakaan ollut. Pallovarmoja jamppoja oli monta koko joukkueessa ja muutama todella nopea kaveri (oisko 99 juossut yli viereisen maantien nopeusrajoitusten). Pallonhallinta ei kuitenkaan tuottanut Karjuille juurikaan paikkoja. Kuinka ollakaan, vastaiskut tuottivat. Yhdessä tilanteessa RADin pakit olivat auttamatta myöhässä, mutta Sami tuli upeasti vastaan hyvissä ajoin. Mutta kuinka ollakaan Karjujen vauhtihirmu hyökkääjä lirutti pallon vasemmalta pienestä kulmasta ja kaukaakin ohi Samin ja peliväline kieri hitaasti mutta varmasti maalin perukoille. Hienon näköinen maali, mutta olipa ripaus onneakin matkassa.

Silloin kun RAD onnistui saamaan enemmän kuin kaksi syöttöä omille, lähes poikkeuksetta pallo saatiin maalipaikoille. VilleK pääsi kokeilemaan ainakin kerran tai kaksi. Mutta molke torjui tai vedot menivät harakoille. Eriskummallisimman ja parhaimman tilanteen sai aikaiseksi Nuutti, joka omalla eksentrisellä ja peräänantamattomalla tyylillään pää kainalossa ja pallo jalassa hilasi itsensä 30 metristä pakkien ohi kasvokkain moken kanssa maalintekopaikalle ja yllätykseksi tykitti ulkokierteellä upean vedon. Mokke teki käsittämättömän upean torjunnan huikealle vedolle. Harmi homma, olisi ansainnut maalin. Joskus tuntuu, että Nuutin tyyli kuljettaa palloa rikkoo fysiikan lakeja. Ellen olisi luonnontieteilijä, olisin tästä varma. Karju sai pari muutakin läpiajoa, jotka Sami onnistui estämään vastaantuloillaan ohivedoiksi. Kaukolaukaukset Sami nappasi niin kuin syksyllä kuuluu "kuin kypsät marjat". Vadelmat ovat jo ylikypsiä. Toiseen erään mentiin Karjujen maalin johdossa.

Toiseen erään mentiin vaihtamatta puolia. RAD joutui siis jatkamaan hämärässä (kentän valot olivat iltahämärällä himmeät) vastatuuleen ja vasta-aurinkoon, niin kuin aina. Toisella puoliajalla kuumat tunteet kuumenivat entisestään. Vihellysten jälkeen kirjaimellinen sikailu punapainoilta alkoi. Teijo sai sukille tai muuten kymmenisen kertaa dumarin katsoessa muualle. Yhden molemminpuolisen rakkaudenosoituksen jälkeen sekä Teijo että karjujen kuumakalle saivat keltakortin. Ehkä varttia myöhemmin Virsu antoi kovuutta pääpallossa, josta Karjurockin kärki tulistui niin, että jälkipelinä takoi omiaan puolustamaan tullutta Jaakkoa jollain tapaa keltaisen arvoisesti. Tässä vaiheessa mainittakoon, että pallo oli pumpattu todella kovaksi (kivikova, kuten vastustaja) ja kovalla alustalla pomppu oli todella vaikeasti hallittavissa, niin allekirjoittaneella kuin ajoittain RADin pakeilla. Paavokin onnistui menettämään pallon kolmen pompun jälkeen "varmassa" paikassa vastustajalle.

Toisella puoliajalla RAD sai pelin juonesta kiinni. Karvaus toimi paremmin ja myös oma syöttöpelikin. Vaikkei se nyt mitään legendaarista ollutkaan. Teijo onnistui saamaan purkupallosta "paikan" varsin kaukaa ja kiskaisi kovalla kierteellä ohi ja ulos sivurajasta. Vaihtopenkin/katsomon huutojen perään hän kommentoi reteesti kovaan ääneen "toisella kierteellä olisi mennyt ylänurkkaan". Karjujen vaihtopenkki riemastui tästä ja alkoi karjua. Ei tainnut sarkasmi mennä perille. Kovasta yrityksestä huolimatta hyvät maalipaikat olivat harvassa. Noin kolmen vartin kohdalla Teijo rappasi Karjurockin ysiä jaloille, jolloin tuomari totesi, että seuraavasta rikkeestä lentää pihalle. Samoihin aikoihin Ville K pääsi kertaalleen Teijon pystysyötöstä oikealta läpi ja nokikkain pieneen kulmaan molarin kanssa, hyvä vetokin lähti, jonka mokke vaivoin torjui sivuun maata viistäen. Takatolpalla kyttäsi Nuutti ja vain puolesta metristä oli kiinni, ettei riparista verkko helissyt! Anssi pääsi myös pari kertaa läpi huikealla juoksuvoimalla, mutta mokke tuli erinomaisesti vastaan.

Mutta kova yritys palkittiin. Näin minä tilanteen muistan: Palloa pelattiin oikealla laidalla, ja ainakin Veikko ja Teijo nyki palloa, kunnes fullereeni päätyi Jetrolle keskemmälle. Jeti syötti pallon tyylikkäästi, mutta pallo osui tuomarin hanuriin, jonka jälkeen Virsu (joka oli katkonut omassa päässä peliä todella ansiokkaasti) nappasi pallon ja lähti futsalmaiseen nousuun. Tässä vaiheessa Veikko hivuttautui vapaaseen tilaan boksiin odottamaan syöttöä täysin turhaan, koska Virsun pään yläpuolella oli ajatuskupla "nyt mie ratkasen" karjalaisittain. Ja niinhän Virsu kikkasi vastaan tulleen pakin leveällä harhautuksella kahville, kuljetti boksin rajalle, kaatuessaan tykitti upean kudin vasempaan alakulmaan ja molke oli vailla mahdollisuuksia. Sama leikkaus keskelle nähty niin monesti tehoavan futsalissa. Peli oli tasan 1-1!

Tasoituksen jälkeen Karju alkoi painostaa, mutta aivan viime minuuteilla Paavo heitti pitkää rajaheittoa oikeaan laitaan. Teijon porhaltaessa laidasta läpi Jaakkoa aiemmin telonut karjuhyökkääjä otti kaksin käsin vyötäröltä kiinni ja pokkasi ansaitusti toisen keltaisen ja punaisen kortin. Viime hetken kulmasta ilmeisesti Towerista Karjurockiin siirtynyt taituri 9 otti vapaan vedon 20 metristä alakulmaa kohti, jonka Sami mahtavalla sijoittumisella torjui väljemmille vesille. Todellinen game saver! RAD pääsi vielä hetkeksi lopussa painostamaan ilman tulosta. Ottelu päättyi pistejakoon 1-1.

MotM: Kiistatta Virsu. Dominoi puolustuksessa, teki useita katkoja ja tasoitusmaalin.

Ihan ok tulos ja hyvä toinen puoliaika. RADiin eksyivät Veikko, Anssi ja Teijo. Aika huono saanto. Veikko uhosi enne peliä, ettei ehdi. No, kyytipojan on huono valita.

/ Veikko + lisäyksiä/viilauksia Teijolta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti