keskiviikko 8. elokuuta 2018

RAD FC - Mr. Fox 2 -1 (1 -1)

Kokoonpano: mv: Paavo, p: Virsu, Jaska kk: Marco, Veikko, Anssi, Emil, Juuso, Sauli (2. pa), Toni (1 min), Nuutti, Teemu (1. pa),  h: Pasi, Sauli (1 pa), Teemu (2 Pa)

Maalit: Veikko (Emil; melkein maalintekijänä Pasi), Sauli (Emil)

Kesä on kreisi! (taas?)
Viimeisestä blogista on sitten hetki aikaa. Veikko lähti lomille neljä viikkoa sitten ja tuon henkilökohtaisen, upean, sisäisen olutmarinoinnin aikana RAD pelasi kolme peliä lopputuloksena nolla maalia ja nolla pistettä. Tästä statistiikasta piti heti muistuttaa pelikavereille kentälle päästyä. Blogeja ei sitten kirjoiteltu, kun kuulemma pitää tulla maali, että voisi blogin kirjoittaa. No, hyvinpä kirjoitushommat vältettiin. Manageri-Toni oli muuttanut taktiikan maaliahneeseen 2-4-1-muodostelmaan, mutta tulosta vielä odoteltiin. Anssi oli jo viime matsin kolmen ottelun tappioputken jälkeen maansa myyneenä Radbarin jälkipeleissä pohtinut RAD-uran lopettamista. Veikko kävi puolestaan höntsäämässä ja hikoilemassa paskat pois maanantaina Paavon TYRMY-jengin kanssa ja huomasi olevansa aivan liian hidas ja huonokuntoinen tähän peliin. Pelikentälle polkiessa nivunen kiristäessä mitä mahtavimmassa kesäkelissä tuli mieleen, että taitaa olla liian monta kiloa ja vuotta mittarissa pallon potkimiseen. No ei auta, pakko se on rimpuilla joukon jatkona. Matsin jälkeen pääsee edes kaljalle.

Matsiin lähdettiin sitten "tutulla" 2-4-1 -muodostelmalla. Vastustajalla ei onneksi ollut liikaa vaihtopelaajia. Alku oli puolin ja toisin epämääräistä. Fox aloitti pelin ja aloitussyötön vastaanottanut pelaaja söytti ensimmäisen syötön ei kenellekään sivurajan yli. Mutta eipä RAD saanut sen parempaa aikaiseksi ekoilla minuuteilla. Pikkuhiljaa Foxin yhteispeli ja pelaajien laatu tuotti painetta RADin ehkä hieman sekavaan, mutta taisteluhenkiseen muodostelmaan. Topparit Virsu ja Jaska hoitivat onneksi tonttinsa enemmän kuin mallikkaasti ja saivat apua keskikentän keskustalta, lähinnä Anssilta ja Emililtä, jotka molemmat kunnostautuivat otteluin aikana mainiolla kk-pelaamisella. Pelinrakentelu ei kuitenkaan ollut varsinaisesti ollut RADin juttu. Maalipotkut kun annettiin lyhyenä, niin liian usein vastustaja sai karvauksella häirittyä pelinavausta. Fox onnistui saamaan pari maalipaikkaa, mutta viimeistely ontui pahasti ja vedot menivät pahasti ohi. Sauli pääsi kerran kokeilemaan pienestä kulmasta ja lähietäisyydeltä, mutta veto meni sivuverkkoon. Jaska taisi onnistua avaamaan Anssille maalintekopaikan ja tuo vanha kettu piti pallon koukussa, ja sijoitti yläpesään, mutta mokke perhana sai jonkun osan väliin ja pallo osui ylähirteen. Riparissa oli pakki ja Sauli kiinni, mutta tilanne taisi päätyä maalipotkuksi. Uudehko tulokas Emil osoittautui mainioksi pelimieheksi. Jalka liikkui, pelisilmää löytyy ja pallo pysyy koukussa kuin liimattu. Ja kyllähän Emil puhaltaa kentän läpi oikealta laidalta päätyyn asti, driblaa vastustajan sille kuuluisalle kebap-kioskille ja Veikko huutaa rankerajalla syöttöä. Ja pallohan tulee suoraan jalkaan, hieman pomppien. "Haltuun ja veto" on Veikko aina opastanut kaikkia. Ja paskat, veto liikkuvaan ja pomppivaan palloon. Laukaus lähtee hieman laiskasti kohti maalia, mutta valitettavasti kohti mokkea ja pelaajaruuhkaa mokken edessä. Mokke heittäytyy pallon eteen, mutta maalin edessä oli Pasi ja kaksi pakkia. Pasi kurottaa kohti palloa ja pallo kimpoaa juuri ohi pallon eteen heittäytyvät maalivahdin. Pallo on maalissa! RADin vaihtopenkki räjähtää! Veikko lähtee heti onnittelemaan Pasia maalista, joka tuumaa heti ensimmäiseksi: "en edes koskenut palloon". Pieni suunnanmuutos tapahtui siis vastustajan pakista. No, yhtä kaikki, maali mikä maali. Maalin jälkeen paine siirtyi armotta kohti RADin maalia. Jonkin ajan jälkeen Fox saa sivurajaheiton ja sehän annetaan pitkänä. RADin puolustus sekoilee pahasti, ainakin pari pelaajaa jää vajaaksi, Paavo yrittää kurkottaa palloa, mutta ei osu ja lopulta ylhäisessä yksinäisyydessä ollut Foxin pelaaja puskee pallon maaliin. Teemu nostaa kätensä ylös myöntäen hieman laiskan puolustustyöskentelyn. Loppuerä rimpuiltiin tasatulokseen.

Toinen puoliaika alkoi kovalla Foxin painostuksella. Onneksi Jaska ja Virsu hoitivat tonttinsa erinomaisesti ja katkoivat erityisesti Anssin ja Emilin avustuksella hyökkäyksen toisena perään. Pari vetoa olivat kohtuullisen pelottavia, mutta eivät supervaarallisia. Fox painoi päälle ja RAD rimpuili. Maalipotkut olivat pitkiä ja kakkospallot hävittiin. Fox rakenteli peliä, mutta sivurajaheitot yrittivät kaikki pitkillä, kuten ekassa maalissa. Ne otettiin RADin puolesta haltuun tyylikkäästi. Jossain vaiheessa Emil taasi vaihteeksi läpi oikealta laidalta, ajoi päätyyn ja syötti poikittain kohti maalia ja vesipostin virkaa maalin edessä toimitti Sauli, joka sai suhittua pallon noin 30 cm päästä maaliin. RAD johtaa 2-1! Tämän jälkeen Fox painostaa rajusti. Pahin tilanne oli jo melkein maali. Pallo taisi käydä ylärimassa, jonkun pelaajan jalka verkossa pallo pyöri maaliviivalla, mutta lopulta tuomari (sisäisen haukansilmäkameratarkistuksen jälkeen) tuomitsi kulmapotkun. Koska suurempaa protestointia ei tapahtunut Foxin puolelta, tuomio oli todennäköisesti oikea. Tämän jälkeen RAD härnäsi Foxia psyykkaamalla, Veikko pääsi kerran läpi puolustuksen sekaannuksen takia (ja räjähdysmäistä lähtönopeutta käyttäen), mutta mokke onnistui blokkaamaan vedon. Loppuminuutit oli Fox liian väsynyt saamaan aikaiseksi mitään, pallo pyöri puolelta toiselle ilman suurempia paikkoja. RAD voitti 2-1. Ehkä hieman anstaitsemattomasti pelitilanteisiin nähden, mutta maalit lasketaan.

MotM: Jaska, timanttisella puolustuspelillä. Myös Emil oli vahva ehdokas. Ja Virsu. Siinä pelin kolme tärkeintä pelaajaa. Ja Toni managerina huusi kurkkunsa käheäksi kentän laidalla kuin Ronaldo EM-kisojen finaalissa.

Jälkipeleissä RADissä: Veikko, Emil, Anssi, Toni, Pasi, Sauli ja Jaska.

Aikaseimmat kolme matsia, MotM:
Karjurock: Paavo
Ihan vaan Team: Matte (Paavo Runner up)
Satama: Ville (ei tietoa oliko Virsu vai Kuutti)

/Veikko

1 kommentti: